Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Η Ν.Δ. πνίγεται στις ακροδεξιές αντιφάσεις της για το προσφυγικό






Την απάντηση την ξέρουμε όλοι. 
Και την ίδια απάντηση δίνουν ξαφνικά όλο και πιο πολλές τοπικές κοινωνίες με «ξεσηκωμούς κατοίκων» ενάντια στην εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή τους. Μάλιστα, συχνά από αυτές τις ξενοφοβικές δράσεις δεν λείπει και η στήριξη στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ανήκουν στο κυβερνόν κόμμα. Άλλωστε, πολλοί από αυτούς τους «γαλάζιους» δημάρχους πρωτοστατούσαν και επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε επιχειρήσεις κατατρομοκράτησης των συμπολιτών τους διαδίδοντας ξενοφοβικά ψεύδη.
Θα έλεγε κανείς ότι η Ν.Δ. βρίσκεται πια αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό. Από τη μία οι υπουργοί Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη να ψάχνουν να βρουν πού θα στεγάσουν τους αιτούντες άσυλο που πρέπει να φύγουν από τα νησιά ώστε, να αποσυμφορηθούν αυτά, από την άλλη άλλοι υπουργοί ζητάνε να μην μεταφερθούν στην περιοχή τους πρόσφυγες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με το στρατόπεδο της Στυλίδας, όταν κλιμάκιο “γαλάζιων” βουλευτών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, είχε επισκεφθεί τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη για να αποφευχθεί η εγκατάσταση προσφύγων εκεί.
Από τη μία μιλούν για «εισβολείς» και για «ανθρώπους που τους στέλνει ο Ερντογάν για να εξυπηρετήσει τα γεωπολιτικά του συμφέροντα» απογυμνώνοντάς τους από την ανθρώπινη υπόστασή τους και μετά ζητούν από τους πολίτες να τους δέχονται στις κοινότητές τους. Φυσικά είναι και ένας τρόπος για να κρύψουν και τις επικείμενες αποτυχίες τους, γιατί ποιος θα κλάψει αν πεθάνουν από το κρύο μερικοί «εισβολείς» στη Μόρια;
Όσο για τη μετονομασία του ζητήματος σε «μεταναστευτικό», μεταξύ άλλων, διευκολύνει την Ε.Ε. να νίψει τας χείρας της για άλλη μια φορά. Γιατί τι ευρωπαϊκή αλληλεγγύη θέλεις και επιμερισμό; Αφού δεν χωράς άλλους μετανάστες, απέλασέ τους, θα σας στείλουμε και κουβέρτες, θα είναι η ευρωπαϊκή απάντηση.
Ίσως είναι ώρα για τους κυβερνώντες της Ν.Δ. να καταλάβουν ότι ο σεβασμός της Σύμβασης της Γενεύης και η ανθρώπινη μεταχείριση αιτούντων άσυλο, προσφύγων και μεταναστών, η ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία δεν είναι κάποια «πάθηση της Αριστεράς» και αιτήματα «ανθελλήνων δικαιωματιστών», αλλά η μόνη ρεαλιστική λύση για να διατηρηθεί η κοινωνική ειρήνη στη χώρα και να μην έχουμε ένα μέρος του πληθυσμού στο περιθώριο.
Αν πάλι δεν τους πείθει ούτε αυτό, ας το θεωρήσουν τουλάχιστον χριστιανικό τους καθήκον, αλλιώς ας μην παρουσιάζονται σαν πιστοί χριστιανοί, όπως αρέσκονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου