Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Μνήμες Χούντας με λογοκρισία ειδήσεων και αυταρχισμό-Δύο κόμματα, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία εξακολουθούν να συνεργάζονται, με προκλητική ασέβεια προς τη νομιμότητα και τη δημοκρατία, χωρίς σχέδιο, αδιαφορώντας πλήρως για το μέλλον της χώρας





 




 
 
 



Ασύλληπτα πράγματα συμβαίνουν στην Ελληνική Δημοκρατία, που αν συνεχιστούν, αν κανείς δεν εμποδίσει έναν πρωθυπουργό και τους χορηγούς του να συμπεριφέρονται ως ιδιοκτήτες του κράτους, όπου αυτοί θα ορίζουν τους νόμους και τους κανόνες όπως τους συμφέρει κατά παράβαση του ίδιου του συντάγματος, η Δημοκρατία ουσιαστικά δεν θα λειτουργεί!
ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ της κρατικής (παρακαλώ) ελβετικής τηλεόρασης για το σκάνδαλο Novartis «απαγορεύτηκε» από όλα τα συστημικά τηλεοπτικά δίκτυα. Την ομερτά έσπασε το Kontra. Να μην μάθουν οι Έλληνες πολίτες για χρηματισμούς πολιτικών και γιατρών. Πώς ο Φρουζής ομολογεί τη διαπλοκή με τους πολιτικούς. Πώς ο Μανιαδάκης, σύμβουλος των υπουργών Υγείας, οργάνωνε τις λεηλασίες. Μνήμες Χούντας με λογοκρισία ειδήσεων, απαγορευμένη μουσική και επικίνδυνα βιβλία. Και μετά την προβολή; Πάλι μούγκα.
ΝΕΟ κατόρθωμα αυθαιρεσίας η νομοθέτηση (!) για την απαλλαγή και το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών που παρανόμησαν εγκρίνοντας παράτυπα δάνεια που δεν εξυπηρετήθηκαν ποτέ. Μπορούν να κάνουν ό,τι παρανομίες θέλουν και λογαριασμό να μην δίνουν. Μπορούν να δίνουν δάνεια με εγγύηση αέρα κοπανιστό, όπως είχε αποκαλύψει ο αδελφός Ψυχάρη στη Βουλή! Δεν είμαστε ίσοι!
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ; Τα δάνεια Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και των χορηγών θα γραφτούν στο χιόνι, αφού έγιναν δώρο από τις τράπεζες σε διάφορα fund, τα οποία θα τα διαγράψουν για ψίχουλα! Και μαζί θα διαγραφεί το δάνειο της οικογένειας Μητσοτάκη, αυτό του «Κήρυκα Χανίων», το οποίο χορηγήθηκε με πρωτοφανείς για τα παγκόσμια τραπεζικά χρονικά όρους.
ΣΥΜΦΩΝΑ με τη ρύθμιση, προβλέπονταν 24 δόσεις, από τις οποίες οι 23 ανέρχονταν στο ποσό των 2-3 χιλιάδων έκαστη, συμπληρώνοντας το ποσό των 69 χιλιάδων ευρώ. Η 24η και τελευταία όμως ανερχόταν στο ποσό των 649 χιλιάδων ευρώ!
ΕΙΝΑΙ εξοργιστικό! Και είναι, διότι οι συστημικές τράπεζες, που κανιβαλίστηκαν από τα πρώην αφεντικά τους, τα οποία την κοπάνησαν μεταφέροντας τον πλούτο τους σε φορολογικούς παραδείσους, ξέχασαν πως το ότι υπάρχουν οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες που επιβαρύνθηκαν 30 δισ. ευρώ για να σωθούν.
ΟΤΑΝ λοιπόν οι χορηγοί και οι εξυπηρετούμενες από τη νέα κυβέρνηση εγχώριες ελίτ δραπετεύουν από τις ευθύνες τους, οι προστατευόμενοι τραπεζίτες θα ορμήσουν στα κόκκινα δάνεια και τα χρέη των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να αποσβέσουν τις δωρεές στην πολιτική εξουσία και τους ιδιώτες συνεταίρους της.
ΔΥΟ κόμματα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία εξακολουθούν να συνεργάζονται, με προκλητική ασέβεια προς τη νομιμότητα και τη δημοκρατία, αδιαφορώντας πλήρως για το μέλλον της χώρας. Μιας χώρας που, μετά τη χρεοκοπία, λόγω φτώχειας και μετανάστευσης, ο πληθυσμός της συρρικνώνεται με έντονους ρυθμούς κάθε χρόνο, κάνοντας μάλιστα το 2018 αρνητικό ρεκόρ μείωσης, με τις γεννήσεις να ανέρχονται στις 88.553 και τους θανάτους σε 124.501. Μια διαφορά 35.948 κατ' απόλυτους αριθμούς.
ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ που ο πληθυσμός της γερνάει και οι μικρές αμοιβές εργασίας που θεσπίζει ο νεοφιλελεύθερος Κυριάκος θα δημιουργήσουν εφιαλτικές καταστάσεις, όταν μετά από λίγα χρόνια οι συντάξεις θα είναι κάτω από το όριο της φτώχιας και τα ασφαλιστικά ταμεία σε καθεστώς ασφυξίας.
ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ που η σημερινή της κυβέρνηση επιχειρεί να λύσει ένα άλυτο πρόβλημα με τις μεγάλες ροές προσφύγων και μεταναστών. Πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη της, εάν δεν καταφέρει να υποχρεώσει την Ε.Ε. να αναλάβει τις ευθύνες της και να επιβάλει τις συμφωνίες για φιλοξενία προσφύγων από όλες τις χώρες της Ένωσης.
ΜΟΝΟ ψέματα χρησιμοποίησε η Ν.Δ., με τη βοήθεια των χορηγών της, για να επανέλθει στην εξουσία. «Προδοτική η Συμφωνία των Πρεσπών». Ο ΣΥΡΙΖΑ έφταιγε για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Το διεθνές σκάνδαλο Novartis ήταν σκευωρία. Τα καλά οικονομικά στοιχεία, όλα ψεύτικα.
ΤΟ ΜΟΝΟ που δεν χαρακτήρισε ψέμα ήταν το αποθεματικό των 37 δισ. ευρώ που της άφησε ως μαξιλάρι ασφαλείας η κυβέρνηση Τσίπρα, που παρέλαβε από τον Σαμαρά άδεια ταμεία με ρευστότητα δύο μηνών! Ας ελπίσουμε ότι δεν θα το εξαφανίσουν σύντομα.
ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ να διχάζουν την πολιτική ζωή και τον λαό όταν οι στιγμές απαιτούν ενότητα. Βρισκόμαστε ενώπιον μιας κατάστασης που απαιτεί κινητοποιήσεις, στο όνομα του πατριωτισμού των Ελλήνων. Η χώρα και η δημοκρατία κινδυνεύουν.
dchristou52@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου