Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Το «γκέτο» των απελπισμένων παρουσιαστών Τείνει να γίνει θεσμός, η ρατσιστική ή σεξιστική ή ομοφοβική χαζομάρα που έχει φουντώσει στην ελληνική τηλεόραση. Μετά την Σταματίνα Τσιμτσιλή σειρά πήρε ο Γιώργος Λίάγκας




Βαγγέλης Σπυράκης

Ο Γιώργος  Λιάγκας και το πάνελ του απέδειξε περίτρανα τον μισογυνισμό που τους διακατέχει. Φυσικά και μας είναι  αδιάφορο το ήθος του παρουσιαστή (γιατί δημοσιογράφο δεν το λες), αλλά όσο αφορά τον Παπανώτα και τους υπόλοιπους παρουσιαστές, περιμένεις περισσότερη αξιοπρέπεια. 

Για όσους δεν γνωρίζουν το σκηνικό, κάποιος φοιτητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πήγε, ξαφνικά, πίσω από μία άλλη φοιτήτρια που βρισκόταν στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου και διάβαζε αμέριμνη και εκσπερμάτισε πάνω της.

 Για τον Γιώργο Λιάγκα και την παρέα του  Γιώργου  μέρα μεσημέρι τους φάνηκε φυσιολογικό να γελούν και  να κοροϊδεύουν την 20χρονη που έπεσε θύμα ασέλγειας , ως να είναι κάτι φυσιολογικό. 
Δυστυχώς στο κρεσέντο ευτέλειας συμμετέχουν με ιδιαίτερη ζέση κ οι γυναίκες συμπαρουσιάστριες

Ο Λιάγκας μάλιστα μας έδειχνε και πώς το έκανε (με... γκελ), ενώ προχώρησαν και σε μία αναπαράσταση της πράξης. «Αυτός ολοκλήρωσε, εμείς δεν ολοκληρώσαμε» είπε στο τέλος, έξυπνα, ο Γιώργος Λιάγκας.

Τώρα θα πει κάποιος εδώ, ''γιατί ασχολείστε με τηλεσκουπίδια;''
Γιατί ακόμα και τα τηλεσκουπίδια , έχουν  ακροατήριο και δημιουργούν πρότυπα, διαμορφώνοντας συνειδήσεις. 
Την ώρα που χιλιάδες γυναίκες φοβούνται να κυκλοφορούν μόνες σε δρόμο μετά από κάποια ώρα, την ώρα που ένα μικρό ποσοστό της κοινωνίας ασχολείται με την έμφυλη βία, την ώρα σε ζητήματα βιασμών συνήθως κατηγορούμενο από την κοινωνία καταλήγει το θύμα (για το τι φορούσε, γιατί ήταν εκεί κλπ) κι ένα μικρό ποσοστό καταγγέλλεται,  ο Λιάγκας και οι συνδαιτυμόνες του επέλεξαν να σκάσουν στα γέλια, με ατάκες όπως «ε αφού ήταν από πίσω πού θα εκτονωθεί, θα κάνει γκελ;» και «πήγε να αποδώσει τα εύσημά του»…
Φυσικά θα ξέραμε ποια θα ήταν η αντίδραση τους αν ήταν αλλοδαπός ο δράστης. 
Οι περιπτώσεις πλέον ρατσισμού και σεξισμού στην  ελληνική τηλεόραση αυξάνονται και προκαλούν  από χλεύη έως θυμό. Ας ελπίζουμε τουλάχιστον να υπάρχει έστω κάποια παρέμβαση, από την ΕΣΗΕΑ, το ΕΣΡ, σε αυτόν τον ευτελισμό του δημόσιου λόγου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου