Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Καλέ τι πρωθυπουργός είσαι εσύ… – Εσείς πόσο Μητσοτάκη καταναλώσατε σήμερα;

 




Aρχικά προσπάθησαν να τον πλασάρουν ως το “καλύτερο βιογραφικό της χώρας” -πάλι καλά που δεν είπαν ότι είναι κι αυτοδημιούργητος. 
Μετά λάνσαρε ο ίδιος το αφήγημα του βρέφους που έγινε εν αγνοία του “πολιτικός εξόριστος” στο Παρίσι. 
Και τώρα βλέπουμε τις τελευταίες πινελιές του επιτελείου του, που προσπαθεί να φιλοτεχνήσει το προφίλ του και να δείξει “τον άνθρωπο Κυριάκο πίσω από τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη”.
Μετά την εντελώς τυχαία συνάντησή του με μια θαυμάστρια στην Κυψέλη (καλέ τι γκόμενος είσαι εσύ…), μετά από τη συνέντευξή του στην εκπομπή του Χατζηνικολάου για τα παιδικά του χρόνια και το αγαπημένο του φαγητό, που δεν είχε πολλά να ζηλέψει από τα πορτατίφ του Σαμαρά, η συντονισμένη καμπάνια συνεχίστηκε με συγκλονιστικά ρεπορτάζ και “παρασκήνια”:
Πώς τον φίλησε η σύζυγός του μετά την ομιλία στο Βελλίδειο.

(Σημείωση: όλα τα παραπάνω από “Τα ΝΕΑ” του Βαγγέλη Μαρινάκη).
Ακόμα και άρθρα γνώμης για τους καταιγιστικούς ρυθμούς του, που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν οι αντίπαλοί του -που τουλάχιστον έχει πιο πολιτικό περιεχόμενο.
 Οπότε οι όποιες αντιδράσεις στην κυβερνητική πολιτική δεν προκαλούνται από τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της αλλά γιατί δυσκολευόμαστε να παρακολουθήσουμε τους κυβερνητικούς ρυθμούς…
Το αφήγημα που χτίζεται μεθοδικά από τα φιλικά ΜΜΕ -που δεν είναι και λίγα- θα μπορούσε να συνοψιστεί, παραφράζοντας μια κλασική κινηματογραφική ατάκα:
-Κούλα μ’ ακούς; Πολύ καλό παιδί ο Κυριάκος…
Την ίδια στιγμή, η “κριτική” που του ασκούν -για να κρατήσουν τα προσχήματα- είναι πχ ότι… σέβεται υπέρ του δέοντος τους κομμουνιστές και δεν προχωρά όσο πρέπει το μεταναστευτικό. Όχι τόσο σκληρή κριτική παιδιά, θα την ρίξετε την κυβέρνηση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου