Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Π. Πολάκης: Την Πέμπτη θα είμαστε στην Επιτροπή – Ας τολμήσουν να βάλουν την φρουρά να μας πετάξουν έξω (Video)




"Στόχος τους είναι να συσκοτίσουν το σκάνδαλο Novartis και να το γυρίσουν σε «σκευωρία» αποφάσισαν να μας εξαιρέσουν με νομικίστικους σολοικισμούς από την προανακριτική επιτροπή" δήλωσε ο Παύλος Πολάκης το πρωί στον ΑΝΤ1.
"Η γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, που αναφέρεται αφορά την Εξεταστική για το Βατοπέδι και δεν παίρνει θέση αν μπορεί να αποβληθεί μέλος της Επιτροπής. Είναι μεγάλη ψευτιά αυτό που λέει στα κανάλια η Ν.Δ. από χθες. Η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής είπε ότι μπορεί να ιδρυθεί ζήτημα αμεροληψίας αν κάποιος που συμμετέχει στην προανακριτική έχει κληθεί ως μάρτυρας στην υπόθεση που εξετάζεται. Ούτε εγώ ούτε ο κ. Τζανακόπουλος έχουμε κληθεί ως μάρτυρες από τους Εισαγγελείς στην μήνυση του Σαμαρά κατά του κ. Παπαγγελόπουλου. Ζήτημα εξαίρεσης μπορεί να βάλει ο κατηγορούμενος ή εμείς ότι εξαιρούμαστε".
"Τα μέλη της Ν.Δ. κάνουν νομικούς ακροβατισμούς γιατί θέλουν να στρέψουν αλλού τη συζήτηση και να μην αφήσουν να αναδειχθούν στην προανακριτική η βρωμιά της κλοπής των 32 δις ευρώ από το χώρο του φαρμάκου που πλήρωσε παραπάνω ο ελληνικός λαός από αυτά που έπρεπε."
"Ποιος αποφασίζει την εξαίρεση; Εδώ έχει εφαρμογή ο Κανονισμός της Βουλής που λέει ότι Εξεταστικές και Προανακριτικές συγκροτούνται με διαπιστωτική πράξη του Προέδρου της Βουλής μετά από εισήγηση των προέδρων των Κ.Ο. που ορίζουν τα μέλη της Επιτροπής. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο  να πει μια πλειοψηφία στην μειοψηφία, δεν μου αρέσουν τα μέλη που έβαλες, βάλε τα άλλα. Γι’ αυτό λέμε για χουντικής προέλευσης."
Χρυσαυγίτες είναι αυτοί που επέτρεψαν να αναπτυχθεί η Χ.Α. και την έλεγαν αυθεντικό κίνημα
"Χρυσαυγίτες είναι αυτοί που επέτρεψαν να αναπτυχθεί η ναζιστική οργάνωση τα χρόνια του 2012 – 2013 όταν δολοφονούσε μετανάστες, πρόσφυγες, τον Παύλο Φύσσα, χρυσαυγίτες είναι αυτοί σαν τον Λοβέρδο που αναγνώριζε τη Χ.Α. ως αυθεντικό κίνημα και όχι εμείς που σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή απέναντί τους."
"Αν εγώ είμαι μεροληπτικός, ο κ. Πλεύρης που είναι πληρεξούσιος του Γεωργιάδη εναντίον της Novartis, ή ο κ. Κεγκέρογλου που κατέθετε μήνυση μαζί με τον Λοβέρδο στον οποίο ασκήθηκε δίωξη, αυτός δεν είναι μεροληπτικός; Ο Μαρκόπουλος και ο Κυρανάκης που έχουν βγει σε όλα τα κανάλια εδώ και 2 χρόνια για να υπερασπίζονται τα στελέχη Αβραμόπουλο – Γεωργιάδη, δεν είναι μεροληπτικοί;"
"Σκοπός όλων αυτών είναι να εκφοβίσουν τους δικαστές που ερευνούν ακόμα την υπόθεση. Την Πέμπτη θα είμαστε στην Επιτροπή. Ας τολμήσουν να βάλουν την φρουρά να μας πετάξουν έξω για να γυρίσουμε και κανονικά σε εποχή χούντας".
"Είμαι κατήγορος σε αυτή την ιστορία, όχι κατηγορούμενος - Να μη μας κουνάν το δάχτυλο αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα"
«Που να προσαχθώ κ. Παπαδάκη, εκεί που θα είμαι;» απάντησε σε ερώτηση για τυχόν βίαιη προσαγωγή του για να καταθέσει ως μάρτυρας.
"Εγώ είμαι κατήγορος σε αυτή την ιστορία, όχι κατηγορούμενος. Αποκάλυψα ότι ο Φρουζής χρηματοδότησε χιλιάδες γιατρούς και εκκίνησε λογαριασμό που μέσα από εσωτερικά έγγραφα της Novartis χρηματοδότησε πολιτικά πρόσωπα. Είμαι μάρτυρας κατηγορίας ενός σάπιου πολιτικού συστήματος που χρεοκόπησε τη χώρα μέσα και από την κλοπή του δημόσιου συστήματος υγείας, των φαρμάκων, των προμηθειών… Δεν θα μας κουνάν το δάχτυλο αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα…"
"Θέλουν να με καλέσουν να καταθέσω ως μάρτυρα γιατί δήθεν ήξερα τους προστατευόμενους μάρτυρες. Ότι είχα πει στην εκπομπή σας ήταν αυτά που έγραφε το iefimerida και άλλα δεξιά σάιτ δύο τρεις και τέσσερις μήνες πριν, ότι στελέχη της Novartis κελαηδούν στην Αμερική."
Κατ. Μπρέγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου