Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Δεν πέφτει η κυβέρνηση δύο μήνες από την εκλογή της, ότι είδος αντιπολίτευσης και αν ασκηθεί. Κανένας ψηφοφόρος που επέλεξε τη ΝΔ, δεν πρόκειται να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος ή ακόμη να αναγνωρίσει ότι η κυβέρνηση κινείται σε καταστροφικές ράγες για τη χώρα και για το σύνολο των πολιτών της














Sotirios Kapsohas

Υπάρχει ισχυρή αδημονία για το είδος και το ύφος της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση του Κυριάκου. 
Πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν τον Τσίπρα και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αρπάζουν τα μπαζούκας και να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις εναντίον του Μητσοτάκη και των κυβερνητικών στελεχών, για οτιδήποτε ακούγεται, λέγεται ή γίνεται από την πλευρά τους. 
Παιδιά, ηρεμήστε. 
Δεν πέφτει η κυβέρνηση δύο μήνες από την εκλογή της, ότι είδος αντιπολίτευσης και αν ασκηθεί.
 Κανένας ψηφοφόρος που επέλεξε τη ΝΔ, δεν πρόκειται να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος ή ακόμη να αναγνωρίσει ότι η κυβέρνηση κινείται σε καταστροφικές ράγες για τη χώρα και για το σύνολο των πολιτών της. 
Η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση ευνοεί καταφανώς τους λίγους, τους εύπορους, τους επιχειρηματίες και τους ημέτερους. 
Οι υπόλοιποι, θα ανακαλύψουν αυτή την επιλεκτική πραγματικότητα, μόλις διαπιστώσουν ότι οι πομπώδεις εξαγγελίες περί μεγάλης ανάπτυξης, χαμηλής φορολογίας και αυξημένων εισοδημάτων δεν συμβαδίζουν με τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν προεκλογικά και συνέβαλαν στην εκλογική νίκη της ΝΔ.

Κάτι τέτοιο δεν θα αργήσει.

 Σύντομα, οχι περισσότερο από 4-5 μήνες, η κατάσταση της χώρας και της οικονομίας θα είναι διαφορετική.
 Τότε και οι πλέον δύσπιστοι θα αντιληφθούν ότι "αριστεία" δεν σημαίνει ικανότητα, αλλά αριστοκρατική διακυβέρνηση. 
Οι πομφόλυγες περί τόνωσης της μεσαίας τάξης θα καταρρεύσουν ως χάρτινος πύργος, όταν οι νεοφιλελεύθερες αρλούμπες θα αποδειχτούν επιζήμιες για την πορεία της χώρας και όταν βεβαίως η προσδοκώμενη ενίσχυση της μεσαίας τάξης, αναπόφευκτα θα κληθεί να πληρώσει τα νέα σκληρά μέτρα που αναπόφευκτα θα φέρουν οι πλανόδιοι μάγοι της οικονομίας.

Τότε και οι κάθε λογής αριστεροί και ανανήψαντες αριστερούληδες θα καταλάβουν τι σημαίνει "Δεξιά από το παρελθόν" και μάλιστα με έντονα ακροδεξιά συστατικά.

Επειδή, αυτό το γνωρίζουν ή το φοβούνται αρκετοί στην κυβέρνηση, γι΄αυτό δημιουργούν από τώρα συνθήκες και κλίμα διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε την κατάλληλη στιγμή να μην υπάρχει αξιόπιστη και ισχυρή αντίδραση σε αυτό που επέρχεται.

Μην υποτιμάτε τη ΝΔ και τους ανθρώπους που την ξαναέφεραν στην εξουσία. 
Κυρίως μην υποτιμάτε και μην αντιμετωπίζετε με ειρωνική και ελιτίστικη διάθεση την ευφυία των στελεχών της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Αν δεν καταλάβατε κάποιοι, στο ΣΥΡΙΖΑ και στις παρυφές του, ο Κυριάκος μαζί με τον Θεοδωρικάκο και το μιντιακό σύστημα, κέρδισαν τον άχαστο Τσίπρα και αποδυνάμωσαν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. 

Η αντιπολίτευση θέλει μεθοδικότητα, επιχειρήματα, ακτιβισμούς όπου είναι απαραίτητο και βεβαίως ενεργοποίηση της κοινωνίας. 
Όχι εσωστρέφεια και μόνιμη αυτοκριτική και γκρίνια.

Αν δεν κινητοποιηθεί η ίδια η κοινωνία, αν δεν γίνει αντιληπτό ότι ο λαικισμός αντιμετωπίζεται μόνο με αγωνιστική αντιπαράθεση, αν δεν αναδειχτούν καθαρά και εύληπτα οι γκρίζες ζώνες της κυβερνητικής πολιτικής, φοβάμαι οτι όσο φωνακλάδικη αντιπολίτευση και να κάνεις δεν θα έχεις κάνένα αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου