Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Μιντιακής χούντας το ανάγνωσμα...





Μανώλης Καλουδάς
Πηγή: altsantiri.gr

Δεν είχαμε να συζητήσουμε για τις εξαγγελίες του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ούτε για τα πλεονάσματα, ούτε για τις κωλοτούμπες υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης σχετικά με την...


«προδοτική» Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε για τις ρυθμίσεις για τον αιγιαλό.

Έπρεπε το ενδιαφέρον να στραφεί – μετά από συντονισμένες προσπάθειες – στις «στρατιές μετακλητών» του ΣΥΡΙΖΑ και στο κόστος τους. Χιλιοπαιγμένο το έργο και το χειρότερο; Δεν έχει δράκο.

Υπό κανονικές συνθήκες τα φιλοκυβερνητικά Μέσα, η πλειοψηφία δηλαδή των Μέσων, θα έπρεπε αυτές τις μέρες ν’ ασχολούνται με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τις ελαφρύνσεις στην τσέπη μας, αλλά όχι. Πρέπει ο κόσμος να μάθει για τους μετακλητούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί άραγε;

Μήπως γιατί ο Μητσοτάκης ακύρωσε:

Τη μείωση της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 50% που θα ίσχυε από 1/1/2020;
Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα ως 20.000 ευρώ και τη μείωση για μεγαλύτερα;
Την πρόσθετη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ώστε αυτή να φτάσει μέχρι το 50% για τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες;
Την αύξηση συντελεστή αποσβέσεων επενδύσεων στο 150%;

Ή μήπως γιατί ο Μητσοτάκης:

Μετονόμασε τη «13η σύνταξη» (ναι, θα έπρεπε να ονομαστεί διαφορετικά) και την παρουσίασε ως «έκτακτο επίδομα» (κάτι το οποίο σημαίνει ότι μπορεί του χρόνου, τον επόμενο να περικοπεί) σε αντίθεση με τον μόνιμο χαρακτήρα που της είχε δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Δεν μίλησε για την προεκλογική του δέσμευση για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2020, σε ποσοστό διπλάσιο από την αύξηση του ΑΕΠ;

Πάμε στο θέμα των μετακλητών. Δεν μπορεί να μην το πήρε το μάτι σας. Τα περισσότερα ΜΜΕ κάνουν λόγο για «στρατιές», με κόστος 17 εκατ. ευρώ. Ποσό, δηλαδή, που από μόνο του προκαλεί.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω twitter, έγγραφο – απάντηση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, σε ερώτησή του για τους μετακλητούς.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, ενώ έχει ψηφιστεί το «επιτελικό κράτος» που αυξάνει τους μετακλητούς υπαλλήλους, είχε «κάψα» να μάθει για τους μετακλητούς της προηγούμενης κυβέρνησης. Αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Δικαίωμά του. Ποιος ξέρει; Ίσως νομίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα στην εξουσία.

Το έγγραφο δεν λέει, όμως, την αλήθεια αφού αναφέρει τη συνολική μισθολογική δαπάνη χωρίς να διαχωρίζεται το κόστος των μετακλητών από τους μόνιμους υπαλλήλους που υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού (οι οποίοι ήταν, είναι και θα είναι εκεί) και χωρίς να διαχωρίζονται οι μόνιμοι υπάλληλοι που υπηρέτησαν με απόσπαση.

Δεν έχει σημασία, όμως.

Όπως δεν έχει σημασία ότι με τον νέο νόμο αυξάνονται οι αποδοχές των μετακλητών ανεξαρτήτων προσόντων.

Το θέμα είναι η «δουλειά» να γίνεται. Και όπως φαίνεται γίνεται με τον καλύτερο τρόπο.

Το θέμα είναι εσύ, αναγνώστη που με διαβάζεις τώρα, ποιο Μέσο επιλέγεις για να ενημερώνεσαι.

ΥΓ: Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου