Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κλείνει στις 7 Σεπτεμβρίου δύο μήνες στην εξουσία. Ολοκλήρωσε ήδη τον πρώτο κύκλο των 100 πρώτων ημερών. Ψηφίστηκαν νομοσχέδια, με πρώτο αυτό περί του "επιτελικού κράτους".
Αντιμετωπίστηκαν προβλήματα όπως οι πυρκαγιές και η Σαμοθράκη. Έγιναν οι βασικές επιλογές για την ηγεσία της Δικαιοσύνης, τις ανεξάρτητες αρχές, την ΕΡΤ, την ΕΥΠ, τη ΔΕΗ και αρκετές ΔΕΚΟ. Τι έδειξαν αυτές οι επιλογές; Τι σηματοδοτεί η επιστροφή στην «κανονικότητα», θεσμική και διαχειριστική;
Δικαιοσύνη. Η Ν.Δ. επέλεξε μια προβληματική, άκομψη, το λιγότερο, και μη συναινετική διαδικασία. Υπονόμευσε από την αρχή τη διαδικασία επιλογής της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την προηγούμενη κυβέρνηση, απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συναινετική επιλογή προσώπων και έκανε τα πάντα για να μην ολοκληρωθεί η νόμιμη και συνταγματικά ορθή διαδικασία πριν από τις εκλογές. Και αυτό για να διορίσει η ίδια, αν κέρδιζε τις εκλογές -όπως και έγινε-, τη νέα ηγεσία. Έτσι, την περασμένη Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο διόρισε τον νέο πρόεδρο και τον νέο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Η προεκλογική τακτική «δώστε τα όλα για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ» έθεσε και την εκλογή της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης στη μικροκομματική στόχευση της Ν.Δ.
Κατηγόρησε για τα πάντα τον ΣΥΡΙΖΑ και με απαράδεκτο θεσμικό τρόπο εκβίαζε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην προχωρήσει στην επικύρωση της καθ' όλα νόμιμης απόφασης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Μετεκλογικά προχώρησε στις γνωστές μεθοδεύσεις της.
Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής φάνηκε και το πώς εννοεί τη συναίνεση, αλλά και το πώς εμμέσως «χρωματίζει» πολιτικά δικαστές.
Τι κατάφερε; Τραυμάτισε τη Δικαιοσύνη. Αν έβγαινε νέα ηγεσία η προτεινόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμάτισε ως «κομματική» και συνεπώς θα προσπαθούσε να την απαξιώσει. Αλλά και τώρα, και πάλι τραυμάτισε τη Δικαιοσύνη με τις μεθοδεύσεις που ακολούθησε. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση πρυτάνευσαν ο κομματισμός, το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» και φυσικά ο τορπιλισμός κάθε συναινετικής διαδικασίας. Η μικροκομματική τύφλωση όμως έπληξε πρώτα απ' όλους την τυφλή Δικαιοσύνη.
Εύγε, λοιπόν, στον κ. Μητσοτάκη και στους στενούς του συνεργάτες... Επαναφέρουν το φαύλο πλαίσιο των κυβερνήσεων της Δεξιάς για σεβασμό στην... «ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» και στη «διάκριση των εξουσιών». Μοναδικός τους στόχος ο έλεγχος και όχι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.
Ευώνυμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου