Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

“Σήμερα διαλύεται κάθε ψευδαίσθηση για το πώς θα κυβερνήσει η ΝΔ”: Ο Κ.Αρβανίτης κάνει “πενηνταράκια” το τι συνέβη σήμερα στη Βουλή



https://thefaq.gr/quot-simera-dialyetai-kathe-pseydaisthisi-gia-to-pos-tha-kyvernisei-i-nd-quot-o-k-arvanitis-kanei-quot-penintarakia-quot-to-ti-synevi-simera-sti-voyli/?fbclid=IwAR1qLOhdBtPTptLLSKHm2tgGfrms10-2zWoGiJmibH6X2URapQ7DDDQOBDI
Αυτή η κυβέρνηση δεν νομοθετεί για τους πολλούς, τους εργαζόμενους, τους χαμηλόμισθους. Νομοθετεί για τους φίλους και τους συνεργάτες της, προωθεί με κάθε τρόπο την εργοδοτική ασυδοσία. Τα γραμμάτια προς εξαργύρωση έχουν συσσωρευτεί” αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, σχολιάζοντας τα σημερινά συμβάντα στη Βουλή με την κατάθεση των τροπολογιών από τον Γ.Βρούτση για σοβαρά θέματα που αφορούν τα εργασιακά λίγη μόλις ώρα πριν την ψηφοφορία για το διϋπουργικό νομοσχέδιο, ενέργεια που προκάλεσε την αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης και την αποχώρηση των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 αρχικά και στη συνέχεια και της Ελληνικής Λύσης και του ΚΙΝΑΛ από την αίθουσα (ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 δεν επέστρεψαν για την ψηφοφορία). 
Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τη μοναδική αξιοπρεπή αντίδραση και αποχώρησε, απαξιώνοντας αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κώστας Αρβανίτης, ενώ καταλήγει λέγοντας “τα στελέχη της κυβέρνησης έχουν σπουδαίες περγαμηνές αντεργατικής πολιτικής. Και με βάση τα ως τώρα δείγματα, είναι βέβαιο πως η αγριότητα των πολιτικών τους θα ωχριά, μπροστά ακόμα και στις μνημονιακές πολιτικές“.
Ολόκληρη η ανάρτηση:
Σήμερα, τέσσερεις μέρες μετά την 4η Αυγούστου, η ακροδεξιά του Μητσοτάκη δείχνει τις προθέσεις της για το Κράτος, τη Δημοκρατία και τους θεσμούς.
Σήμερα διαλύεται κάθε ψευδαίσθηση που ίσως κανείς να έτρεφε, για το πώς σκοπεύει να κυβερνήσει η ΝΔ.
Αυτή η κυβέρνηση δεν νομοθετεί για τους πολλούς, τους εργαζόμενους, τους χαμηλόμισθους. Νομοθετεί για τους φίλους και τους συνεργάτες της, προωθεί με κάθε τρόπο την εργοδοτική ασυδοσία. Τα γραμμάτια προς εξαργύρωση έχουν συσσωρευτεί.
Μπροστά σε μια τέτοια επίδειξη αυταρχισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τη μοναδική αξιοπρεπή αντίδραση και αποχώρησε, απαξιώνοντας αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές.
Σήμερα, έχουμε μόλις 8 Αυγούστου. Είμαστε ακόμα στην αρχή, έπεται και συνέχεια.
Τα στελέχη της κυβέρνησης έχουν σπουδαίες περγαμηνές αντεργατικής πολιτικής. Και με βάση τα ως τώρα δείγματα, είναι βέβαιο πως η αγριότητα των πολιτικών τους θα ωχριά, μπροστά ακόμα και στις μνημονιακές πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου