Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Καλοκαιρινές διακοπές, για πάντα



Πολύ λίγα πράγματα και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση ήταν τα αποτελέσματα της σύσκεψης στο Μαξίμου για το φιάσκο της Σαμοθράκης.
Το μισό υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε χθες υπό τον «αντ' αυτού» Γ. Γεραπετρίτη, στην ουσία εξήγγειλε κινήσεις που είχαν ήδη δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, απέτυχε όμως να δώσεις λύσεις στα άμεσα και ζέοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, το οποίο βλέπει και την υπόλοιπη τουριστική περίοδο να χάνεται.
Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν επέδειξε αντανακλαστικά παρά μόνον κατόπιν εορτής, αλλά επιχειρεί να ρίξει το φταίξιμο στην προηγούμενη κυβέρνηση, επί των ημερών της οποίας, όταν ανέκυψε πρόβλημα στη Σαμοθράκη, αυτό αντιμετωπίστηκε αυθημερόν με την κατάλληλη κινητοποίηση του Λιμενικού. 
Όταν χρειάστηκε, τα πλοία του Λιμενικού δεν χρησιμοποιούνταν ως ταξί για βουλευτές, αλλά βοηθούσαν σε τέτοιες περιστάσεις, μεταφέροντας κόσμο και αποκαθιστώντας τη σύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική χώρα
Ενδεχομένως ο Κ. Μητσοτάκης να μην ήθελε να συνδέσει το όνομά του με μια διαχείριση κρίσης με τόσο πενιχρά αποτελέσματα, πάντως η εικόνα μιας έκτακτης σύσκεψης στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό απόντα, να κάνει μπάνια στην Κρήτη, χτυπάει άσχημα.
Παραπέμπει στον Πρόεδρο Τραμπ, που μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα σε διάφορα θέρετρα ιδιοκτησίας του, περνώντας περιστασιακά από τον Λευκό Οίκο, γεγονός που ο αμερικανικός Τύπος δεν κουράζεται να επισημαίνει δηκτικά.
Αφού πάντως ο πρωθυπουργός επιμένει, σαράντα μέρες μετά τη δήλωσή του ότι φέτος δεν υπάρχουν διακοπές, να συνεχίζει τις διακοπές του κανονικά -και επιδεικτικά- επί δύο και πλέον εβδομάδες, μια ιδέα θα ήταν να συνεχίσει τουλάχιστον τα μπάνια του στη Σαμοθράκη. Έτσι, για συμβολικούς λόγους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου