Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Οι «ανυπόμονοι» και οι «υπερπατριώτες» βοήθησαν στην αυτοδυναμία της Ν.Δ. και μπορεί σήμερα να κάνει όλα όσα θέλει και να μας γυρίζει πίσω
















 

Της Ευαγγελίας Μανιτσούδη*
Παρακολουθούμε καθημερινά τον τρόπο που έχει επιλέξει η Ν.Δ. να κυβερνήσει τη χώρα, ξηλώνοντας σταδιακά, με το έτσι θέλω, όλα τα θετικά μέτρα τα οποία με πολύ κόπο και σχέδιο έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Παρατηρούμε πώς αντιλαμβάνονται το κράτος και την κυβέρνηση: σαν τσιφλίκι τους. Αυτοί που κατέκριναν τα πάντα αλλάζουν αρχηγούς, γενικούς γραμματείς και τοποθετούν ό,τι πιο κραυγαλέο και άκρως κομματικό και εμπλεκόμενο. 
Αυτά, για να μην ξεχνιόμαστε, τα κάνουν αυτοί που προεκλογικά προέβαλλαν τη συναίνεση και τη συνεργασία και αποκήρυτταν τον κομματισμό -που δήθεν έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στον δημόσιο βίο. Όλα αυτά προεκλογικά, μετεκλογικά όμως εφαρμόζουν το δόγμα «αποφασίζουμε και διατάζουμε».
Όμως επειδή η υποκρισία περισσεύει στον δημόσιο βίο, θυμάμαι όλο το προηγούμενο διάστημα τη Ν.Δ. ως αντιπολίτευση να ξεσπαθώνει χρησιμοποιώντας ζητήματα όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, η σχέση Εκκλησίας - Πολιτείας, το προσφυγικό - μεταναστευτικό και φυσικά η ασφάλεια και η τάξη, προκειμένου να ενεργοποιεί ένστικτα και ευαίσθητες χορδές των συμπολιτών μας, με στόχο τις ψήφους του ακροδεξιού ακροατηρίου που θα τη βοηθούσαν για τη νίκη στις εκλογές.
Θα αναφερθώ στη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί τους θυμόμαστε όλοι να «ουρλιάζουν» στα πάνελ με τους χθεσινούς δημοσιογράφους και σημερινούς βουλευτές της Ν.Δ. για την προδοτική συμφωνία του πουλημένου ΣΥΡΙΖΑ που πουλάει τη Μακεδονία. Θυμόμαστε τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους γι' αυτόν τον λόγο και όχι για να διεκδικήσει καλύτερη υγεία, παιδεία, προσμένοντας τους πατριώτες της Ν.Δ. να αναλάβουν την εξουσία και να ξηλώσουν την προδοτική συμφωνία.
Φόρεσαν περικεφαλαίες, ανέβηκαν σε άλογα, αλλά τελικά όλα ήταν άψογα σκηνοθετημένα - στημένα και ο στόχος πολύ καλά προσδιορισμένος. Το παιχνίδι παίχτηκε και πάλι στις πλάτες του λαού και αναρωτιέμαι: Τώρα που η Ν.Δ. έχει κάνει τις τελειότερες ασκήσεις ενόργανης γυμναστικής, τι λένε όλοι αυτοί οι πατριώτες; Γιατί βαρεθήκαμε τα κηρύγματα περί πατριωτισμού και προδοτών. Γιατί λοιπόν η Ν.Δ. δεν αλλάζει τώρα την επαίσχυντη συμφωνία; 
Πού βρίσκεται σήμερα η αυθόρμητη λαοθάλασσα της πατριωτικής αντίδρασης; 
Μάλλον ο στόχος τους επετεύχθη, ο εχθρός νομίζουν ότι εξοντώθηκε.
Γιατί, αν ήθελε η Ν.Δ. να την αλλάξει, θα το έκανε, όπως άλλωστε μέσα σε 10 μέρες έχει ξηλώσει ό,τι δικαιωματικό και προοδευτικό υπήρχε, ό,τι πραγματικά ήθελε να αλλάξει. Γιατί αυτό που θέλει πραγματικά είναι να αποδείξει την πραγματική της ταυτότητα στο ακροδεξιό ακροατήριο που τη βοήθησε να γίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτό το ακροατήριο που έδειξε την έξοδο από τη Βουλή στη νεοναζιστική οργάνωση γιατί βρήκε καλύτερη και πιο αποδεκτή από την κοινωνία εκπροσώπηση.
Μαζί με αυτούς και οι «ανυπόμονοι», που δεν άντεξαν να περιμένουν άλλο, γιατί έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ σε 4,5 χρόνια να αλλάξει όλα τα στρεβλά που δημιούργησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Ξέχασαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από το Μνημόνιο και ότι είναι η μόνη κυβέρνηση που μέσα σε τόσο ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον άφησε «μαξιλάρι» 36 δισ. σε αντίθεση με όλους τους προηγούμενους που άφηναν άδεια ταμεία.
Έτσι ψήφισε μια μεγάλη πλειοψηφία που δεν μπήκε στον κόπο να σκεφθεί, να συγκρίνει και να καταλήξει. Όταν στη ζωή μας γενικότερα ενεργούμε με την παρόρμηση και τον θυμό, δεν είναι βέβαιο ότι το αποτέλεσμα είναι ορθό. Κατανοώ την κούραση που έχουμε υποστεί όλοι μας και την ταλαιπωρία, όμως αυτό δεν είναι άλλοθι και συγχρόνως δεν είναι αντίδραση να δίνουμε συγχωροχάρτι σε αυτούς που μας οδήγησαν στην καταστροφή με τις πολιτικές επιλογές τους.
Οι «ανυπόμονοι» και οι «υπερπατριώτες» βοήθησαν στην αυτοδυναμία της Ν.Δ. και μπορεί σήμερα να κάνει όλα όσα θέλει και να μας γυρίζει πίσω. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και, όταν ο λαός κατανοήσει πλήρως την ψευτιά και την υποκρισία, εύχομαι να μην είναι αργά για όλους μας και να μην αγωνιζόμαστε ξανά για τα αυτονόητα. Δυστυχώς αποδεικνύεται δύσκολο να πάμε μπροστά, γιατί κάποιοι συντηρούνται από την οπισθοδρόμηση και τον σκοταδισμό. Αποδεικνύεται ακόμη ότι και εμείς ως λαός χρειαζόμαστε εκπαίδευση, σίγουρα αλλαγή νοοτροπίας, περισσότερο κριτική σκέψη και απαραίτητη η μνήμη.
* Η Ευαγγελία Μανιτσούδη είναι εκπαιδευτικός, μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου