Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Κυβέρνηση ΝΔ: Κάντο όπως ο Όρμπαν Στις πρόσφατες εκλογές που έγιναν στην Ουγγαρία, το σχεδόν μοναδικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας ήταν η προσφυγική απειλή.



Στις πρόσφατες  εκλογές που έγιναν στην Ουγγαρία, το σχεδόν μοναδικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας ήταν η προσφυγική απειλή. 
Οι προεκλογικές αφίσες του Fidez, του κόμματος του Βίκτορ Όρμπαν, έδειχναν κύματα προσφύγων να εισβάλλουν στη χώρα. Ο Όρμπαν κέρδισε πανηγυρικά τις εκλογές έχοντας εφεύρει έναν φανταστικό εχθρό: στην Ουγγαρία δεν υπάρχει ούτε ένας πρόσφυγας!
Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε θαύματα στην οικονομία καθώς επίσης νόμο και τάξη στη χώρα. 
Με την υποστήριξη μιας καλοδουλεμένης προπαγανδιστικής μηχανής, υπαρκτά διαχρονικά φαινόμενα ανομίας παρουσιάστηκαν ως το βασικό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, με τα Εξάρχεια στο επίκεντρο. 
Γρήγορα η όλη υπόθεση αποδείχθηκε επικοινωνιακή φούσκα: ήταν τέτοια η έλλειψη στοιχειώδους προετοιμασίας, ώστε ο νέος πρωθυπουργός συμπεριέλαβε στις προγραμματικές του δηλώσεις τη μετατροπή του Πολυτεχνείου σε Μουσείο, επαγγελία που παπαγάλισε ο  νεοφιλελεύθερος τύπος. Ήταν ένα από «τα 5 εμβληματικά έργα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης», σύμφωνα με την Athens Voice. Η εξαγγελία πρέπει να μπει στο Μουσείο Μπούρδας. 
Το κτίριο του ιδρύματος στην Πατησίων είχε δωρηθεί στο δημόσιο αποκλειστικά για εκπαιδευτική κρίση!
Η κυβέρνηση δεν αποθαρρύνθηκε, όταν μάλιστα το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ δεν έδωσε καμιά σημασία στην προχειρότητα. 
Όπως το οικονομικό θαύμα ξεφούσκωσε αμέσως, από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που θα αυξηθούν μέχρι την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, που όπως ομολόγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα συζητηθούν το 2021, έπρεπε να βρεθεί κάποιο θέμα για να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης.
Κάπως έτσι, με την επιστροφή των Αθηναίων από τις διακοπές, η κυβέρνηση ξεκίνησε την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης, διώχνοντας και συλλαμβάνοντας τους πρόσφυγες που ζούσαν σε κατειλημμένα κτίρια των Εξαρχείων
Οι πρόσφυγες αυτοί δεν ενοχλούσαν κανένα και είχαν ενσωματωθεί με το κοινωνικό περιβάλλον
Ο Γιάννης Αντετοκούμπο δήλωνε πρόσφατα ότι, όταν ήταν μικρός,  φοβόταν να βγει από το σπίτι του για να μην ρουφηχτεί από  καμιά σκούπα της αστυνομίας. 
Τα στρατεύματα του κ. Χρυσοχοίδη ξεσπίτωσαν και συνέλαβαν μικρούς Αντετοκούμπο. 
Για φθηνούς επικοινωνιακούς λόγους.
Στην Ουγγαρία, ο Όρμπαν έχει αξιοποιήσει την κοινοβουλευτική του υπεροπλία για να μετατρέψει το καθεστώς της χώρας του, από δημοκρατία σε ένα είδος προσωποπαγούς απολυταρχίας. 
Η δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ ελέγχονται από την κυβέρνηση. 
Οι μεγάλες διαδηλώσεις που έγιναν την άνοιξη εναντίον του διαβόητου εργατικού « νόμου της σκλαβιάς»,  μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση μόλις με μία εβδομάδα καθυστέρηση.  
Η ιδιοκτησία σχεδόν 500 μέσων μαζικής ενημέρωσης, επικεφαλής στα οποία ήταν κυρίως επιχειρηματίες φιλικά διακείμενοι στην κυβέρνηση, πέρασε σε ένα νέο, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα επικοινωνίας, το οποίο «τρέχει» ένας εκδότης πιστός στον Όρμπαν
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός ξαναγράφει την ιστορία και υπόσχεται μια «νέα εποχή», η οποία τον έχει φέρει αντιμέτωπη με τις Βρυξέλλες.
Στην Ελλάδα, στα πλαίσια της επιστροφής στην «κανονικότητα»,  η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ διέλυσε ανεξάρτητες αρχές παρά τις σχετικές οδηγίες της ΕΕ, προσπαθεί να καθυποτάξει τη Δικαιοσύνη και μετέφερε όλες τις εξουσίες στο πρωθυπουργικό γραφείο. 
Η διαφορά του Όρμπαν με τον Μητσοτάκη είναι ο τελευταίος ανέλαβε προσωπικά τη διοίκηση της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού Πρακτορείου ειδήσεων
Οι  κυβερνητικές παλινωδίες, η εγκατάλειψη προεκλογικών υποσχέσεων και η αδυναμία επίλυσης επί μέρους προβλημάτων, όπως αυτό της Σαμοθράκης, αποσιωπώνται, από τα φιλικά ΜΜΕ που εκστασιάζονται με τις εκστρατείες τύπου Εξαρχείων και τις ανύπαρκτες διεθνείς επιτυχίες ενός πρωθυπουργού. Τον οποίο οι διεθνείς ηγέτες θεωρούν ένα είδος Μαυρογιαλούρου,  λόγω της στάσης του στην συμφωνία των Πρεσπών.
Η διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ουγγαρία είναι ότι στην πρώτη υπάρχει σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση. 
Αντί να ομφαλοσκοπεί, η τελευταία θα πρέπει να επεξεργαστεί ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικού εκσυγχρονισμού και εκδημοκρατισμού της χώρας και με όργανο αυτό το πρόγραμμα να ανοιχθεί, αποκτώντας στέρεα ερείσματα στην ελληνική κοινωνία. 
Να κάνει δηλαδή αυτά που δεν θέλησε ή δεν μπόρεσε να κάνει τα προηγούμενα χρόνια. 
Και αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα, πριν ο Μητσοτάκης «ορμπανοποιηθεί » πλήρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου