Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Από πότε το ΚΑΤ έγινε ιδιωτικό κ. Κικίλια;















 
 


 Χ.Κ.

Συνεννοήθηκε, λέει, με τον πρωθυπουργό ο υπουργός Υγείας και αποφάσισαν το κράτος να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας, αποθεραπείας και αποκατάστασης του εγκαυματία εθελοντή πυροσβέστη που τραυματίστηκε παλεύοντας με τις φλόγες στη μεγάλη πυρκαγιά της Εύβοιας.
Πρώτον: Περαστικά στον άνθρωπο και να είναι η ανάρρωσή του ταχεία
Δεύτερον: Το γεγονός ότι το ΚΑΤ είναι δημόσιο νοσοκομείο δεν φαίνεται να πτοεί τον Βασίλη Κικίλια, ο οποίος ανακοίνωσε με στόμφο τα αυτονόητα. Εκτός κι αν ο τραυματίας μεταφερθεί σε κάποιο ιδιωτικό θεραπευτήριο ή κλινική.
Τρίτον: Λίγη προσοχή με την αυτοαποθέωση. Αυτά γυρνάνε μπούμερανγκ ενίοτε...
Τέταρτον: Ας κάνει έναν κόπο ο κ. Υπουργός να κοιτάξει τα σχόλια κάτω από την ανάρτησή του στο Twitter όπου γίνεται πραγματικό… πάρτι με τις δηλώσεις του

https://twitter.com/Vkikilias/status/1161656361085808640
Πέμπτον: Ο νόμος αναφέρει «με τον ν.4368/2016 και την ΚΥΑ Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132/4-4-2016 θεσπίζεται για πρώτη φορά το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η πλέον θεμελιώδης αλλαγή που εισάγει το ανωτέρω θεσμικό πλαίσιο είναι η εξίσωση του δικαιώματος ασφαλισμένων, ανασφάλιστων και πρώην κατόχων Ατομικού Βιβλιαρίου Οικονομικά Αδυνάμου ή Ανασφάλιστου ως προς την πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Η υγειονομική κάλυψη που εγγυάται το νέο πλαίσιο είναι πλήρης και περιλαμβάνει τη νοσηλευτική, διαγνωστική και φαρμακευτική κάλυψή τους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου