Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019

Νύχτα νομοθετούν και ακυρώνουν, νύχτα θα φύγουν! Σαν τους κλέφτες!https://www.candiadoc.gr/2019/08/09/nychta-kanoyn-praxikopimata-nychta-tha-f/#.XU3fH2tKAM1.twitter

Νομοθετούν κρυφά, την τελευταία στιγμή, προκαλώντας την αντίδραση ακόμα και των στενών πολιτικών φίλων τους, όπως η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, που χθες μαζί με όλη την αντιπολίτευση αποχώρησε λόγω των αντεργατικών τροπολογιών, που κατέθεσε λίγα λεπτά πριν την ψηφοφορία, ο Γ. Βρούτσης.
Νομοθετούν νύχτα και στα κρυφά, επαναφέροντας στην ουσία μνημονιακές διατάξεις ή εξυπηρετώντας τη διαπλοκή και τους κατέχοντες., εξασφαλίζοντας τον έλεγχο της «κοινής γνώμης», με fake news και άλλα από τα μέσα που ελέγχουν, δηλαδή σχεδόν το σύνολο.
Ξεπληρώνουν γραμμάτια στον ΣΕΒ, που δεν έχει μόνο τον διευθυντή του, Άκη Σκέρτσο, και σε όλο το σύστημα της διαπλοκής, από τον Μαρινάκη μέχρι τον Λάτση και όλους εκείνους που κατέφαγαν την Ελλάδα.
Χθες, εκτός από το άσυλο, το νυχτερινό πραξικόπημα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, με την απομάκρυνση Θάνου, για να κερδίσει ο Μαρινάκης, χωρίς διαβούλευση, χωρίς συζήτηση, χωρίς προειδοποίηση και με μια διαδικασία πραξικοπηματική, απολύτως προσβλητική για το Κοινοβούλιο, η κυβέρνηση κατάργησε βασικές διατάξεις που προστάτευαν τους εργαζόμενους από την εργοδοτική αυθαιρεσία. 
Οι διατάξεις αυτές αφορούσαν την αιτιολογημένη απόλυση, την προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες και τις ευνοϊκές προθεσμίες υπέρ των εργαζομένων, που διεκδικούν τα δικαιώματά τους με παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας.
Οι τροπολογίες αυτές είναι κατά λέξη υπαγορευμένες από τους εργοδότες. Τις ζητούσε εδώ και χρόνια ο ΣΕΒ, επέμενε ο διευθυντής του, Άκης Σκέρτσος, τις πέρασε τώρα ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.
Νύχτα νομοθετούν, κατακαλόκαιρο, εν μέσω διακοπών περνούν τα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, τα πιο σκληρά μέτρα καταστολής, μέτρα ακύρωσης του δημοκρατικού και κοινωνικού κράτους.
Νύχτα νομοθετούν και ακυρώνουν, νύχτα θα φύγουν! Σαν τους κλέφτες!

Candiot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου