Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Η εκπρόσωπος Τάφου και άλλες εννέα ανήκουστες αποφάσεις





Δημήτρης Κανελλόπουλος 

 Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε τόσο οίστρο από την καινούργια κυβέρνηση και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. 
 Απ’ όλα έχει ο μπαξές:
 γκάφες, επικίνδυνες αποφάσεις, επιστροφή στον Μεσαίωνα, «πατρίς θρησκεία και οικογένεια», «εκπροσώπους» τάφων, επιχειρηματίες στην κυβέρνηση, «άριστους» χωρίς πτυχία και πολλά ακόμα. 
Συγκεντρώσαμε 10 απίθανες τέτοιες περιπτώσεις που δίνουν το στίγμα μιας απίθανης κυβέρνησης.

Ενας μήνας Νέα Δημοκρατία και... τα είδαμε όλα;
  1. 1.Πρέπει να αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να ορίζεις διοικητή στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας σου κάποιον του οποίου δεν δίνεις το βιογραφικό στη δημοσιότητα και αποδεικνύεται ότι το πτυχίο του δεν είναι αναγνωρισμένο στην Ελλάδα.
  2. 2.Ορίζονται νέα και άφθαρτα πρόσωπα που έχουν πολλά να προσφέρουν με τις ιδέες τους και τον ενθουσιασμό τους. Γιάννα Αγγελοπούλου στο 2021, Αννα Παναγιωταρέα στο υπουργείο Πολιτισμού ως εκπρόσωπος του χαλασμένου αναβατόριου στην Ακρόπολη και Αντζελα Γκερέκου στον ΕΟΤ για να (ξανα)ζήσουμε τον μύθο μας στην Ελλάδα.
  3. 3.Στα της θρησκείας, δε, αληθινή... Κόλαση. Και τι δεν συνέβη αυτόν τον μήνα... Δίνουν θρησκευτικούς όρκους υπουργοί και πρωθυπουργός, ακυρώνουν την -όποια τέλος πάντων- συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας, γίνεται ο Ανθιμος εν κρυπτώ διδάκτορας, ονειρεύονται να κάνουν ελκυστικό το μάθημα των Θρησκευτικών και να βάλουν ιεροδιδασκάλους στα σχολεία, το Αγιον Ορος κατεβαίνει για μπίζνες στην Αθήνα δοξάζοντας τον Μητσοτάκη, καθιερώνεται ημέρα «αγέννητου παιδιού» κ.ά.
  4. 4.Οχι μόνο δεν κατάργησαν το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη -όπως έλεγαν- αλλά τοποθέτησαν στη θέση και την πρώην βουλευτή Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Αντωνίου. Αν δεν τη θυμάστε, είναι εκείνη που απαντώντας στο «καλή αντάμωση στα γουναράδικα» του ΣΥΡΙΖΑ είπε το μνημειώδες: «Αφήστε επιτέλους ήσυχους τους γουναράδες. Κάνουν τη δουλειά τους, είναι από τους τελευταίους παραγωγικούς κλάδους της πατρίδας μας και χρειάζονται την ενίσχυση και τη βοήθειά μας. Επιτέλους, τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ; Να κλείσουν όλες οι παραγωγικές μονάδες στη χώρα; Να κλείσουν οι γουνοποιητικές επιχειρήσεις; Ας το πει επιτέλους και να σταματήσει να κρύβεται».
  5. 5.Δύο εμβληματικά πρόσωπα, δύο απόλυτα επιτυχημένες επιλογές. Η Νέα Δημοκρατία έκανε, α) γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα, τον τότε αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας του οποίου ζητούσε την παραίτηση για την τραγωδία στο Μάτι και β) γενικό γραμματέα Τουρισμού τον υμνητή της χούντας Κωνσταντίνο Λούλη.
  6. 6.Ξηλώνουν την Επιτροπή Ανταγωνισμού εν γνώσει τους πως αυτό είναι αντισυνταγματικό. Η Βασιλική Θάνου μπαίνει στο στόχαστρο της κυβέρνησης όχι επειδή δεν κάνει καλά τη δουλειά της, αλλά για το ακριβώς αντίθετο: επειδή την κάνει.
  7. 7.Δημιουργείται ένα υδροκέφαλο μέγαρο Μαξίμου, μια παρακυβέρνηση Μαξίμου, ενώ ΕΥΠ, ΕΡΤ και Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων περνούν απευθείας στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μοιάζουν με αλλαγή πολιτεύματος αυτές οι υπερεξουσίες στον πρωθυπουργό, αλλά, ευτυχώς, υπάρχουν καλοί συνάδελφοι σαν τον Τάσο Τέλλογλου να χειροκροτούν: «Το νομοσχέδιο για το “επιτελικό κράτος” αποτυπώνει μια πραγματικότητα αλλά και μια αναγκαιότητα: ένα αποτελεσματικό Μέγαρο Μαξίμου. Δανείζεται ορισμένα από τα πλεονεκτήματα της Προεδρικής Δημοκρατίας» έγραψε. Τύφλα να ‘χει ο Τραμπ!
  8. 8.Κοιτάξτε πώς γίνονται οι σωστές δουλειές, για να μαθαίνετε μπαλίτσα από τους γνώστες. Πριν από τις εκλογές έχεις επαγγελματική σχέση με τη Lamda Development και διαπραγματεύεσαι εκ μέρους της με την κυβέρνηση για το Ελληνικό. Μετά τις εκλογές περνάς στο απέναντι στρατόπεδο και διαπραγματεύεσαι με τη Lamda Development για το Ελληνικό εκ μέρους της κυβέρνησης πια (θεωρητικά). Κυρίες και κύριοι, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρης Οικονόμου.
  9. 9.Ποια ήταν η πρώτη πρώτη κίνηση που έκανε το υπουργείο Εξωτερικών την πρώτη πρώτη εβδομάδα μετά τις εκλογές; Αναγνώρισε τον Χουάν Γουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας. Μια κομβικής σημασίας απόφαση. Ηταν πολύ επείγον να αναγνωρίσουμε έναν πραξικοπηματία σε μια χώρα που βρίσκεται στην άλλη άκρη της Γης.
  10. 10.Και ακόμα μια ομορφιά που έσκασε μόλις προχθές: απαγορεύεται από εδώ και στο εξής στους υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού να προχωρούν σε οποιαδήποτε δημοσιοποίηση, ανακοίνωση, δημόσια ανάρτηση -ακόμα και στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στο facebook δηλαδή- αν πρώτα δεν πάρουν την έγκριση της Αννας Παναγιωταρέα. Η εκπρόσωπος Τάφου σε νέα μεγαλεία.
Βγάλτε χαρτί να σημειώνετε, γιατί είναι πολλά ακόμα. 
Οι αποφυλακίσεις Κορκονέα και Φλώρου (ξέρουμε, φταίνε οι κώδικες του ΣΥΡΙΖΑ). Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και η «αντικατάστασή» του με το τραπεζικό. Οι προσλήψεις 1.500 αστυνομικών εκτός ΑΣΕΠ. Οι αναδιπλώσεις για την (κατάπτυστη παλαιότερα) Συμφωνία των Πρεσπών, με κορυφαίο του χορού τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο: «Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».
Η συνέντευξη στο BBC του Κυριάκου Μητσοτάκη που έλεγε ότι δεν βρήκε γυναίκες να βάλει στην κυβέρνηση. 
Τα «αποβράσματα» του Κώστα Καραμανλή που μπαίνουν δωρεάν στο μετρό. 
Η επίσκεψη του Μάκη Βορίδη στο Εβραϊκό Μουσείο και η δήλωση μετανοίας που έφτανε μέχρι την Ιερουσαλήμ. 
Η Μόρια που ξαφνικά έγινε υπέροχη. 
Και, τέλος, οι «σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου