Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά…






https://left.gr/news/o-laos-den-xehna-ti-simainei-dexia-0

Μαύρα Σαραντοπούλου


Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι σίγουροι πως έχουν απέναντί τους έναν λαό άφρονα. Έναν λαό με μνήμη χρυσόψαρου. Έναν λαό που αγαπά το ρουσφέτι, τη μίζα, τη διαφθορά, τη ληστεία της δημόσιας περιουσίας, την κρατική βία, την καταστολή.
 Είναι δηλαδή σίγουροι πως ο λαός αυτός, αγαπά τη ΝΔ, δεδομένου ότι όλες οι παραπάνω αρνητικές αναφορές είναι πια συνώνυμα της.
Η ΝΔ σέρνει το κάρο της ακροδεξιάς
Είναι πια καθαρό πως στη χώρα μας συγκρούονται δύο ισχυρές πολιτικές δυνάμεις. Η μία έρχεται εκ των δεξιών και σέρνει μαζί της το κάρο της ακροδεξιάς και η άλλη έρχεται από τις ενωμένες δυνάμεις της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου. 
Η μία δύναμη κουβαλά σκάνδαλα, σκοτεινές δικαστικές υποθέσεις, παρανομίες, πρόσωπα δακτυλοδεικτούμενα στην κοινωνία, που κάποτε κράταγαν τσεκούρια και άνοιγαν κεφάλια και η άλλη κουβαλά τις χρυσές περγαμηνές της πολιτικής ιστορίας της χώρας μας. 
Κουβαλά τους αγώνες για ανεξαρτησία, για εθνική και κοινωνική αξιοπρέπεια,  κουβαλά ένα βαρύ ιστορικό παρελθόν αλλά και μια δυνατή κοινωνική μάχη που δίνεται στο παρόν.
Σε διατεταγμένη υπηρεσία σπέκουλας
Από τον Γενάρη του 2015 μέχρι και σήμερα, αυτό που λέμε παλιό διεφθαρμένο σύστημα, συσπειρώθηκε και μπήκε στην διατεταγμένη υπηρεσία της σπέκουλας, της παραπληροφόρησης, των fake news. 
Πάτησαν πάνω στην κουρασμένη ψυχολογία των Ελλήνων, πόνταραν στην ανασφάλεια και την απογοήτευση, για να δημιουργήσουν το κλίμα εκείνο που θα τους άνοιγε το δρόμο για να πάρουν και πάλι τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας.
Κουράστηκαν ακόμη και οι πιο συνεπείς δεξιοί να ακούν τον κ. Μητσοτάκη να ζητά εκλογές
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς. Ακόμη και εμείς οι δημοσιογράφοι που εκ φύσεως-δεν θα πω εξ επαγγέλματος γιατί είναι μικρόβιο η δημοσιογραφία- παρακολουθούμε βήμα- βήμα το πολιτικό σκηνικό, δεν μπορούμε να απαριθμήσουμε με ακρίβεια τα «στημένα» της ΝΔ, σε αγαστή συνεργασία με τα φύλα προσκείμενα σε αυτή ΜΜΕ. 
Από το ότι δεν κλείνουν οι διαπραγματεύσεις και δεν βγαίνουν τα νούμερα, μέχρι νέα μνημόνια, πτώχευση και φυσικά… πρόωρες εκλογές. Κουράστηκαν ακόμη και οι πιο συνεπείς δεξιοί να ακούν τον κ. Μητσοτάκη να ζητά κάθε ημέρα εκλογές.
Χειροκροτητές της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής
Ο λαός όμως ούτε άφρονας είναι, ούτε ξεχνά με την ευκολία που ξέχασαν κάποιοι στη ΝΔ, τους νόμους, την κοινωνία, την εθνική και κοινωνική αξιοπρέπεια.
Δεν ξεχνάμε πως το δημόσιο χρέος ξεπέρασε ακόμη και το 180% του ΑΕΠ, φτάνοντας τα 323 δις ευρώ. 
Δεν ξεχνάμε «τα τσεκούρια» της τρόικας που «σφύριζαν» πάνω από τα κεφάλια μας, με τις ομαδικές απολύσεις, τις ελαστικές μορφές εργασίας, τον κατώτατο και τον υποκατώτατο μισθό, τα λουκέτα στα μαγαζιά από την αβάσταχτη υπερφορολόγηση και τις χιλιάδες αυτοκτονίες. 
Μα πιο δυνατά, θα θυμόμαστε πως για όλα αυτά, βρέθηκαν πρόθυμοι χειροκροτητές και προωθητές της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόστηκε στη χώρα μας. Και δεν ήταν άλλοι από τον κ. Σαμαρά και τα υπόλοιπα μέλη των κυβερνήσεων από το 2009 μέχρι και το τέλος του 2014.
Δεν έπιασε η σπέκουλα
Και αφού δεν έπιασε η σπέκουλα της κατάρρευσης της χώρας, του Πολάκη, του Πετσίτη και όλων των άλλων επινοημάτων της ΝΔ, έρχεται ο κ. Μητσοτάκης να βάλει το τέλειο αυτογκόλ. 
Να δηλώσει πως προτίθεται να καταθέσει τροπολογία με την οποία θα προτείνει η μη μείωση του αφορολόγητου. 
Μάλλον το γραφείο τύπου του κύριου Μητσοτάκη είναι σε υπολειτουργία. 
Διαφορετικά δεν εξηγείται ότι αγνοεί πως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε προ ημερών ρητά και κατηγορηματικά πως το αφορολόγητο δεν μειώνεται. Δεν εκπλησσόμαστε. 
Απουσία πληροφόρησης είχε και για την ύπαρξη του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που δήλωσε ότι θέλει να θεσπίσει!
Ο απολογισμός μπροστά από την κάλπη
Οι εθνικές εκλογές θα έλθουν να κλείσουν τον πρώτο κύκλο διακυβέρνησης της Αριστεράς στη χώρα μας, με την ολοκλήρωση της τετραετίας. Κάνοντας λοιπόν ο καθένας μας τον απολογισμό των πολιτικών πεπραγμένων όταν θα σταθούμε μπροστά στην κάλπη, θα πρέπει να αξιολογήσουμε σωστά. 
Να αξιολογήσουμε πως αυτή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία, σήκωσε όλο το βάρος και τη δυσκολία της αναστήλωσης μιας χώρας, από την οποία είχαν απομείνει ερείπια, χρέη και άδεια ταμεία. Πως αυτή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πάλεψε μαζί με τον ελληνικό λαό που στερήθηκε πολλά και έβγαλε τη χώρα από το μνημονιακό πρόγραμμα. 
Πώς αυτή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τις δαπάνες στην υγεία και την παιδεία, έδωσε τη δυνατότητα σχεδόν σε 2εκατ ανασφάλιστους πολίτες να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δομές της δημόσιας υγείας. 
Πώς αυτή η κυβέρνηση καθιέρωσε τη στήριξη στους αδύναμους με την παροχή του ΚΕΑ, με τα γεύματα στα σχολεία, με το κοινωνικό μέρισμα. 
Πως μείωσε την ανεργία κατά 7,5 ποσοστιαίες μονάδες. 
Τα επίσημα στοιχεία δίνουν το 2014 την ανεργία να έχει σκαρφαλώσει στο 27%, ενώ σήμερα με καθοδικό πάντα ρυθμό, να έχει φτάσει στο 19,5%.
 Πώς κατήργησε τον υποκατώτατο μισθό και αύξησε τον κατώτατο. 
Πώς επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Και ποινικοποιεί τις αναίτιες απολύσεις, προστατεύοντας στην πράξη και κατ ουσία τον εργαζόμενο.
Και δεκάδες άλλα νομοθετήματα μικρότερα αλλά εξίσου σημαντικά που μέσα στο ανυπόφορο δημοσιονομικό περιβάλλον που βρέθηκε η χώρα, άλλαξαν τα δεδομένα και τη ζωή του Έλληνα πολίτη.
Ο λαός θα ορθώσει και πάλι ανάστημα
Η ζωή μας δεν έγινε παράδεισος. Δεν πέσαμε όμως ποτέ στα βράχια. O λαός μας σήκωσε κεφάλι και είδε ξανά τον ήλιο. Τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα ορθώσει το ανάστημά του και θα σταθεί ξανά στα πόδια του, όπως το ονειρεύτηκε και όπως του αξίζει.
 Γιατί για την Αριστερά, αυτός είναι ο στόχος.
 Ας μην ξεχνάμε πως «αριστερή στρατηγική είναι αυτή που υπερασπίζεται σε κάθε σημείο και σε κάθε επιμέρους μέτωπο την κοινωνική συνοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου