Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Αντ. Μπαλωμενάκης: Να δώσει εξηγήσεις ο Στουρνάρας, να αποπεμφθεί ο Πάσχας (Video)






 Εξηγήσεις από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για τα θαλασσοδάνεια 800.000 ευρώ του στενού του συνεργάτη, Γ. Πάσχα, ζητά ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερεύνησε τη νομιμότητα των δανείων κομμάτων και ΜΜΕ και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης.


«Πρέπει να διατάξει έρευνα ο κ. Στουρνάρας ενώ το το συγκεκριμένο πρόσωπο, εφόσον εξακολουθεί να έχει τη θέση του γενικού επιθεωρητή, πρέπει να αποπεμφθεί. Να δώσει εξηγήσεις η ηγεσία της ΤτΕ για ποιο λόγο ανέχτηκε αυτήν την κατάσταση και τι σκοπεύει να κάνει» τόνισε ο Αντ. Μπαλωμενάκης μιλώντας στην ΕΡΤ1.
Χαρακτήρισε καθοριστική την μαρτυρία του Γ. Πάσχα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων «γιατί αποκάλυψε ότι υπάρχει ένας ειδικός μηχανισμός επιθεώρησης των εταιρειών εκ μέρους της ΤτΕ ο οποίος όταν θέλει να ερευνήσει, είναι πάρα πολύ αποτελεσματικός».
Αυτό ωστόσο, συνέχισε ο Αντ. Μπαλωμενάκης, «φαίνεται ότι δε λειτουργεί πάντοτε, παρά μόνο κατόπιν πιέσεων. Ο έλεγχος που είναι υποχρεωμένη η ΤτΕ εκτείνεται και σε αυτά τα 70 πρόσωπα σχετικά με τη νομιμότητα των δανείων που πήραν. Πρέπει να απαντήσει, όσο δεν το κάνει είναι εκτεθειμένη» τόνισε.
Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξε η ΤτΕ στην περίπτωση του δανείου του Π. Πολάκη, σε αντίθετη με την υπόθεση Γ. Πάσχα, όπου «υπάρχει σκαστή παρανομία, καθώς διώκεται ο πρωταγωνιστής και ενδεχομένως και άλλα πρόσωπα».
Συντάκτης: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου