Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Χ. Μαντάς: Η Ν.Δ. θα «χτυπήσει» με ρεβανσισμό, τα πιο φτωχά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας (Video)






«Η Ν.Δ. θα χτυπήσει τα πιο φτωχά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας με ρεβανσιστικό τρόπο» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς υπογραμμίζοντας ότι η Ν.Δ. κρύβει το πρόγραμμα της ακριβώς επειδή είναι η διάλυση του κοινωνικού κράτους.

«Αυτά  τα στρώματα που δεν έχουν φωνή, που ήταν στο περιθώριο και αν δεν κάναμε κάτι η κρίση που είχε ξεκινήσει και συνεχιζόταν θα καταλήγαμε σε τραγωδίες» πρόσθεσε.
Ο κ. Μαντάς σε συνέντευξή του στο Κόντρα τόνισε ότι:  
«Στο επίπεδο του πραγματικού, που αλλάζει την καθημερινότητα του πολίτη, η κυβέρνηση έχει την πρωτοβουλία και αυτό θα γίνει ακόμα πιο σαφές το επόμενο διάστημα. Διότι δεν μπορεί να μην νοιώθουν τη μείωση των εισφορών οι 250.000 ελεύθεροι επαγγελματίες την οποία ψηφίσαμε ή δεν μπορεί να μην αισθάνεται την σημαντική διαφορά στη ζωή τους οι νέοι εξαιτίας της αύξησης του κατώτατου μισθού, ή ο άνεργος που βρήκε δουλειά στην καθημερινότητά του».

Ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε επίσης στον επικοινωνιακό χειρισμό που επιχειρεί η Ν.Δ. με την Συμφωνία των Πρεσπών ενώ την ίδια ώρα δεν λέει τι θα κάνει.
«Η Ν.Δ. δεν λέει τι ακριβώς θα κάνει για τη Συμφωνία των Πρεσπών; Τι θα πει στο πρόγραμμά της για την Συμφωνία; Ή τι θα κάνει αναφορικά με την ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας, ή μήπως θα ανοίξει τρύπες στα βόρεια σύνορά μας;»
 Η Ν.Δ. θολώνει τα νερά για να μην πει τι θα κάνει.
«Επίσης δεν λέει τι θα κάνει στο θέμα του κοινωνικού κράτους. 
Η Ν.Δ. λέει ότι θα μειώσει την φορολογία με δραματικό τρόπο, αυτό σημαίνει τρύπα 5 δις, πολύ παραπάνω δηλαδή από το δημοσιονομικό χώρο που έχουμε για την συγκεκριμένη περίοδο διότι εμείς μιλήσαμε ακριβώς πάνω στο δημοσιονομικό χώρο και για αυτό δεν είναι παροχολογία , όπως αυτοί λένε. Αντίθετα είναι μέτρα στοχευμένα, υπαρκτά που γίνονται καθημερινότητα. 
Όταν υπόσχεσαι τέτοια δραματική μείωση της φορολογίας πρέπει από κάπου να κόψεις. Στο από πού να κόψεις, λένε από το «σπάταλο κράτος».
«Η Ν.Δ. θα χτυπήσει τα πιο φτωχά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας με ρεβανσιστικό τρόπο.
 Αυτά που τα στρώματα που δεν έχουν φωνή, που ήταν στο περιθώριο και αν δεν κάναμε κάτι η κρίση που είχε ξεκινήσει και συνεχιζόταν θα καταλήγαμε σε τραγωδίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κατ. Μπρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου