Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Πάρις Κουρτζίδης για Μαρινάκη: Και ο Δαβίδ μπορεί να νικήσει τον Γολιάθ



 


Το τρίτο και αποκαλυπτικό μέρος της συνέντευξης του δημοσιογράφου-εκδότη, Πάρι Κουρτζίδη στο RP.news είναι εδώ και συνεχίζει να προκαλεί σεισμούς από τις αποκαλύψεις.

Μιλώντας για την αρπαγή του από το ξενοδοχείο Hilton όπως ο ίδιος ισχυρίζεται από άντρες του εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη αναρωτήθηκε γιατί μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα, αλλά και από την ΕΣΗΕΑ.

«Η σιωπή τι δείχνει; Όταν τους προκαλείς τι δείχνει; Η πληρωμένη δημοσιογραφία που προσπαθεί να υποβαθμίσει κάτι τι δείχνει;» ήταν τα χαρακτηριστικά ερωτήματα που έθεσε ο δημοσιογράφος για το περιστατικό με την αρπαγή του.

Ο κ. Κουρτζίδης επανέλαβε τις πιέσεις που δέχθηκε για να εμπλέξει στο κείμενό του τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και την κα Τζίβα, σημειώνοντας πως αυτό το κείμενο που «ικανοποίησε τους ανθρώπους του Βαγγέλη Μαρινάκη» εξακολουθεί να είναι αναρτημένο και μάλιστα έχει απαγορεύσει σε οποιονδήποτε να το επεξεργαστεί στο ελάχιστο.


Δήλωσε πως μετά τη δημοσιοποίησή του ουδέποτε κάποιο κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον πλησίασε για αυτή την υπόθεση. 
Ωστόσο, όπως τόνισε ο Πάρις Κουρτζίδης τον πλησίασαν άνθρωποι που του ζητούσαν να κατεβάσει τους τόνους σχετικά με το περιστατικό της αρπαγής του.

Αποκάλυψε μάλιστα πως βαριά ονόματα από πολλούς χώρους προσπαθούσαν να τον πείσουν να υποχωρήσει, λέγοντάς του ότι «δεν τα βάζεις με αυτούς, ξέρουμε ότι τα κάνουν, αλλά δεν τα βάζεις με αυτούς».

Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε πως δέχεται από πολλούς ανθρώπους μηνύματα να συνεχίσει, ακόμα κι από οπαδούς άλλων ομάδων, οι οποίοι αποδέχονται το γεγονός ότι ο ίδιος ο Πάρις Κουρτζίδης είναι ένθερμος υποστηρικτής του Ολυμπιακού. Μάλιστα, δήλωσε πως ο Ολυμπιακός είναι ιδέα και πως δε απαρτίζεται από τραμπούκους, χαρακτηρίζοντας όλο αυτό που συμβαίνει στο χώρο του αθλητισμού «κατάντια».

Για την μετέπειτα πορείας της υπόθεσης ο Πάρις Κουρτζίδης δήλωσε στο RP.news ότι είναι πεπεισμένος ότι στην αρχή οι αρχές δεν πήγαν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, «είμαι πεπεισμένος πως οι αρχές μετά από δικές μου ενέργειες και πρωτοβουλίες λειτούργησαν σωστά γιατί δεν είναι σε όλες τις υπηρεσίες όλοι διεφθαρμένοι».

Έκανε γνωστό πως οι καθυστερήσεις των τελευταίων μηνών για την υπόθεση έχουν προκύψει γιατί συσχετίστηκαν πρόσωπα με την υπόθεση του ξυλοδαρμού του διαιτητή Τζήλου και έστειλε μήνυμα στον εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη πως θα εκπλαγεί και θα αναγκαστεί να ζητήσει συγγνώμη.


«Θέλω να πιστεύω ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα αρχίσει να προστατεύει τον εαυτό του και όχι να βάζει σε κίνδυνο τη ζωή άλλων», ήταν τα λόγια του Πάρι Κουρτζίδη.

Στο τέλος της συνέντευξης του ο Πάρις Κουρτζίδης έστειλε ένα μήνυμα στο περιβάλλον του επιχειρηματία, Βαγγέλη Μαρινάκη, λέγοντας πως ξέρει πως τον παρακολουθούν και το ξέρουν και οι ελληνικές αρχές. «Ξέρω πως προσπαθούν να με εκφοβίσουν ακόμα και το ξέρουν και οι ελληνικές αρχές και μάλιστα προσφάτως».

«Μπορούμε να ορθώσουμε ανάστημα. 
Ο Δαβίδ μπορεί να κερδίζει τον Γολιάθ. 
Υπάρχει και θεός και όλα μπορούν να αποδεικνύονται.
 Υπάρχει και επιστήμη. 
Και άνθρωποι σε θέσεις κλειδιά εντός και εκτός χώρας που μπορούν να συνδράμουν και κάνοντας τη δουλειά τους να βοηθούν επίσημα και χωρίς τίποτα παράνομο.
 Η αλήθεια θα λάμψει», ήταν τα λόγια του Πάρι Κουρτζίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου