Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Να δώσουμε την κλιματική αλλαγή σε ιδιώτες, κ. Μπακογιάννη;-Κατσάκος Πέτρος




















 

 Δεν χρειάζεται να έχει άποψη για την κλιματική αλλαγή ο δήμαρχος της Αθήνας" μας εξήγησε την Τρίτη το βράδυ ο Κώστας Μπακογιάννης και έδωσε να καταλάβουν και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας πως δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία αν στην πόλη που ζουν και αναπνέουν θα έχουν βιοκλιματικές εγκαταστάσεις και φωτοβολταϊκά ή θα καίνε σανίδες στα τζάκια τον χειμώνα.
Τι τον νοιάζει τον δήμαρχο, τι τον νοιάζει τον Αθηναίο, τι τον νοιάζει, στην τελική ανάλυση, τον δεκαεφτάχρονο τι γίνεται με τα παγόβουνα και τους πιγκουίνους στην Ανταρκτική και με τα καγκουρό στην Αυστραλία; Αφού η χώρα και η αγορά δεν διαθέτει τους κατάλληλους ιδιώτες να τους παραχωρήσουμε την εμπορική εκμετάλλευση της κλιματικής αλλαγής, τι να τον νοιάζει τον κ. Μπακογιάννη η υπερθέρμανση του πλανήτη, το λιώσιμο των πάγων και η Συμφωνία του Παρισιού που εν αγνοία του υποψήφιου δημάρχου τυγχάνει να αποτελεί και μέρος της Στρατηγικής Ανθεκτικότητας της Αθήνας για το 2030.
Ψιλά γράμματα όλα αυτά για τον κ. Μπακογιάννη, που από ό,τι είδαμε αγνοεί πως η Αθήνα εδώ και χρόνια αποτελεί μέρος ενός δικτύου 31 πόλεων παγκοσμίως, που αντιπροσωπεύουν 100 εκατομμύρια ανθρώπους, και έχουν δεσμευτεί να ενισχύσουν τις δράσεις τους κατά της κλιματικής αλλαγής.
Δεν χρειάζεται, για τον κ. Μπακογιάννη, ο αυριανός δήμαρχος της πρωτεύουσας να έχει άποψη για τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού που θέτουν ως όριο τη διατήρηση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης κάτω από τον 1,5 βαθμό Κελσίου και των μηδενικών καθαρών εκπομπών. Ψιλά γράμματα και άνευ ενδιαφέροντος οι συζητήσεις επί του θέματος αν δεν μπορούμε να βολέψουμε κανέναν εργολάβο να αναλάβει το έργο.
Παρά το κοσμοπολίτικο κοστούμι που ο κ. Μπακογιάννης επιδεικτικά προβάρει στον τηλεοπτικό καθρέφτη, είτε αδιαφορεί είτε αγνοεί πως η Αθήνα είναι μια ευρωπαϊκή μητρόπολη που πρέπει να αντεπεξέλθει στις νέες προκλήσεις. Και ανάμεσα σε αυτές τις προκλήσεις είναι και η κλιματική αλλαγή, για την οποία ο δήμαρχος οφείλει όχι μόνο να έχει άποψη αλλά και η άποψή του θα πρέπει να ταυτίζεται με το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων της.
Το ότι για να διαμορφώσεις άποψη για την κλιματική αλλαγή προϋποθέτει να καταθέσεις και την πολιτική σου άποψη επί του θέματος είναι και το μεγάλο πρόβλημα του κ. Μπακογιάννη. 
Γι' αυτό και δεν θέλει να έχει άποψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου