Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

...Απλά υποδηλώνει ότι μπορεί ακόμα να είσαι άνθρωπος







 

Nikolaos Stampoulopoulos


Ο γιος του Ανδρέα Λεντάκη γράφει άρθρα που ταυτίζουν την κοινωνιολογία με τις πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων, ενώ θεωρεί ότι η έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι χειρότερη από την έννοια της φυλετικής καθαρότητας του ναζισμού. 

Κι αυτό όντας ο ίδιος κάτοχος διδακτορικού στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Αν τα έλεγε αυτά σε κάποιο διεθνές επιστημονικό συνέδριο θα του αφαιρούσαν επιτόπου μέχρι και το απολυτήριο λυκείου...

Ένας ταξιτζής έδιωξε αιμόφυρτη γυναίκα από το αυτοκίνητο του, αφήνοντας τη να πεθάνει, και μετά διηγήθηκε την περιπέτεια του στις τηλεοπτικές κάμερες χασκογελώντας. 

Αρκετά ΜΜΕ παρουσίασαν την είδηση δίνοντας έμφαση στο ότι η "Βουλγάρα" δολοφονήθηκε από τον "αντιπτέραρχο" ηλικιωμένο σύζυγο της, που "τον είχε φτάσει στο αμήν". 

Αν τα πράγματα ήταν αντίστροφα, είναι βέβαιο ότι θα είχε δαιμονοποιηθεί ολόκληρη εθνικότητα, μόνο και μόνο επειδή ένας "ξένος" σκότωσε μια "δικιά μας" (απολίτιστος γαρ, τι θέλουμε και τους αφήνουμε όλους αυτούς τους μετανάστες να έρχονται και να απειλούν την ασφάλεια μας).
Πριν λίγες μέρες, φασίστες με σιδηρογροθιές επιτέθηκαν σε ανήλικα προσφυγάκια που έπαιζαν μπάσκετ. Αλλού, σύλλογοι γονέων αποφασίζουν να κάνουν κατάληψη σε σχολεία, με αίτημα να μη γίνουν δεκτά παιδιά μεταναστών και κολλήσουν τίποτα αρρώστιες τα βλαστάρια τους. 
Που κάποιοι από αυτούς δεν τα εμβολιάζουν καν, γιατί διάβασαν στο ίντερνετ ότι έτσι μπορεί να καταλήξουν αυτιστικά.
Καθημερινά σχεδόν βλέπουμε και ακούμε κρούσματα ρατσιστικού, ομοφοβικού και σεξιστικού μίσους, τέτοιας πηχτής βλακείας και έντασης που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν η ελληνική κοινωνία έχει ήδη εκφασιστεί σε σημείο χωρίς επιστροφή. 
Θέλω να πιστεύω πως όχι, αν και δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος πλέον.
Είναι τραγικό λάθος να τα βλέπουμε όλα αυτά μέσα από ένα πρίσμα αριστεράς-δεξιάς, ιδίως αν ταυτίζουμε ιδεολογίες με κόμματα. 
Το να μη συναινείς στη μετάλλαξη των συμπατριωτών σου σε τέρατα δεν σε κάνει ούτε συριζαίο, ούτε οπαδό του Ρουβίκωνα και του Κουφοντίνα, ούτε τίποτα. 
Απλά υποδηλώνει ότι μπορεί ακόμα να είσαι άνθρωπος, και άρα να είναι υποχρέωση σου να πολεμήσεις τα τέρατα με κάθε κόστος, πριν σε περικυκλώσουν και σε καταβροχθίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου