Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

H εικονική πραγματικότητα των ΜΜΕ Ας υποθέσουμε ότι έρχεται κάποια-ος στην χώρα μας ,χωρίς να έχει πλήρη γνώση της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί. Διαβάζει, ακούει, βλέπει ειδήσεις, εκπομπές από τα διάφορα μέσα πληροφόρησης και ενημέρωσης και σχηματίζει κάποια πρώτη άποψη.











 Σύμφωνα με την πλειοψηφία των ΜΜΕ τα οποία  στηρίζουν το παλιό πολιτικό κατεστημένο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και συγχρόνως  τους νομοταγής ιδιοκτήτες τους ,παρουσιάζεται η εικόνα μιας παραπαίουσας κυβέρνησης  μειοψηφίας με δανεικούς ή πολιτικά εξαγορασμένους βουλευτές που δεν έχει  κοινωνική νομιμοποίηση και αυτό βγαίνει από τις αντικειμενικές και αδέσμευτες δημοσκοπήσεις.

 Παρακολουθούμε δελτία ειδήσεων άκρως παραπλανητικά που παρουσιάζουν μια διαπλεκόμενη   κυβέρνηση  που πουλάει πατρίδα,θρησκεία, μακεδονική γλώσσα για να μείνει στην εξουσία με νύχια και με δόντια γιατί λατρεύει την καρέκλα.

Μια κυβέρνηση που ότι κι αν πετύχει είναι προϊόν συναλλαγής κι ανταλλαγής.

 Έτσι έγινε με την παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα  πέντε νησιά που δέχονται προσφυγικές ροές,έτσι έγινε με την έξοδο από το μνημόνιο,με την έξοδο στις αγορές, με την κατάργηση του υποκατώτατου και την αύξηση του κατώτατου μισθού,με την συμφωνία των Πρεσπών.

Από την άλλη νοσοκομεία,σχολεία και γενικά ο δημόσιος τομέας  παραπαίουν από τις ελλείψεις προσωπικού και υλικών που ο ΣΥΡΙΖΑ με την αντικοινωνική πολιτική του δημιούργησε και γκρέμισε την ονειρική κατάσταση που επικρατούσε επί  κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Η σωτηρία μας ως πολίτες από αυτή την κατάσταση είναι η επάνοδο στην εξουσία από τους νόμιμους ιδιοκτήτες και τον λαοπρόβλητο ηγέτη της ΝΔ, όπως  άλλωστε αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις και στις επισκέψεις στις διάφορες περιοχές όπου αυθόρμητα βγαίνουν οι πολίτες ως χείμαρρος στους δρόμους για να τον υποδεχθούν.
Με λίγη υπερβολή στα γραφόμενα, όμως αυτή  είναι η κατάσταση  που αποτυπώνεται και ο υποθετικός πολίτης μπορεί  να την πιστέψει γιατί παρουσιάζεται στην πλειοψηφία των ΜΜΕ γιατί   ακόμα και στα ελάχιστα που επιχειρείται αντικειμενική πληροφόρηση και οι δημοσιογράφοι των μέσων υπηρετούν το επάγγελμα τους στοχοποιούνται ως  ελεγχόμενοι –πουλημένοι Συριζαίοι και διάφορα άλλα φαιδρά.
Το θέμα είναι ότι αυτή η κατάσταση όσο πάμε προς τις εκλογές θα αγριεύει περισσότερο. Μου έκανε τρομερή εντύπωση όταν την ημέρα που ψηφίζονταν τα άρθρα για την συνταγματική αναθεώρηση σύσσωμα τα αντιπολιτευτικά ΜΜΕ έβγαλαν έκτακτη είδηση με χαιρέκακους τίτλους ήττας της Κυβέρνησης  επειδή δεν περνάει το άρθρο 3 για την θρησκευτική ουδετερότητα. 
Δεν είχαν την υπομονή να περιμένουν τα επίσημα αποτελέσματα και πανηγύριζαν μέχρι που ρεζιλεύτηκαν. Δεν έχουν μέτρο,όριο και δεν τους νοιάζει να κρατήσουν ούτε καν τα προσχήματα.Τα παίζουν όλα για όλα ,τα ΜΜΕ κάνουν την χειρότερη αντιπολίτευση που υπήρξε ποτέ σε κυβέρνηση.
Μεγιστοποιούν μικροπράγματα ή μυθεύματα και δεν αναφέρουν καν σκάνδαλα και καταγγελίες  πρώην υπουργού  του ΠΑΣΟΚ για χρηματοδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ από ιδιωτικές εταιρίες τις οποίες συγχρόνως δεν σχολιάζει το ΚΙΝΑΛ και τα κανάλια ασχολούνται με κουραμπιέδες και άλλα τέτοια.
Αυτή είναι η παρακμή και η ευτέλεια την οποία ζούμε και με αυτό τον τρόπο καλύπτονται πράγματα που καμία κυβέρνηση δεν είχε την διάθεση να  κάνει. Αυτά που παρουσιάζουν ως αποτυχίες και φρικτές ήττες αν τα έκαναν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα ήταν νίκες και θα βροντοφώναζαν όλη μέρα.
Μου θυμίζουν το δημοψήφισμα του 2015 που παρουσίαζαν και τότε μια άλλη εικόνα με στόχο να φοβίσουν τον κόσμο και να μην τον αφήσουν να εκφραστεί. Προσπαθούν να αλλάξουν την πορεία που έτσι και αλλιώς έχει ξεκινήσει. Αυτό θέλουν να σταματήσουν. 
Αυτή η ψεύτικη πραγματικότητα που παρουσιάζεται έχει ως απώτερο στόχο να μην φανεί ο φόβος και ο πανικός που τους έχει κατακυριεύσει και κάνουν αυτό που ξέρουν καλά, ρίχνουν λάσπη και παραπληροφορούν και φυσικά εύχονται αυτό που ήθελαν από την πρώτη στιγμή να πέσει η κυβέρνηση.
Βλέπουν ότι δεν τους  βγαίνει  τίποτα και έχουν τρελαθεί, αυτοευτελίζονται καθημερινά αλλά την απάντηση θα την δώσει ο λαός .
Δεν ωραιοποιώ τίποτα ,ξέρω ότι έχουν γίνει λάθη και δεν συμφωνώ προσωπικά σε πολλά ,αλλά ακόμα και επικριτές του ΣΥΡΙΖΑ την κρίσιμη στιγμή θα αναγνωρίσουν τα θετικά μέτρα για την κοινωνία και την σαφέστατη Αριστερή και προοδευτική  πολιτική βούληση του ΣΥΡΙΖΑ προς όφελος των ασθενέστερων ,σε αντίθεση με τους ακραία νεοφιλελευθερους της ΝΔ που μεροληπτούν υπέρ των ολίγων και εκλεκτών  και του παραπαίοντος ΠΑΣΟΚ που έχει ως στρατηγικό στόχο την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και την Νίκη της ΝΔ και γι αυτό του γυρνούν την πλάτη  όλοι οι προοδευτικοί πολίτες.
Η  Εικονική τους πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική που ζούμε και αυτό δεν μπορούν να το αλλάξουν.
*Η Ευαγγελία Μανιτσούδη είναι εκπαιδευτικός και μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου