Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Οι χρήσιμοι κυνικοί-Νίκος Σβέρκος





Ο Τσίπρας, αν επιλέξει να πάει στις κάλπες μετά τις ευρωεκλογές, θα έχει να αντιμετωπίσει μια Κομισιόν της οποίας θα ηγείται ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ένας φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, και οι εκθέσεις για την ελληνική οικονομία και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα δεν θα είναι καλές.

 Πρόκειται για το σκεπτικό που παρέθεσε γνωστός τηλεσχολιαστής του βραδινού δελτίου του ΣΚΑΪ.

Είναι τα ίδια χείλη που ζητούσαν από το ΔΝΤ «να κρατήσει γερά» μπροστά στις επιδιώξεις της παρούσας κυβέρνησης, ήταν τα ίδια χείλη που μιλούσαν για την ανάγκη συμπόρευσης της Ν.Δ. με μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή».
Οι ίδιοι άνθρωποι που επί πέντε χρόνια έπιναν νερό στο όνομα του «οικονομικού ορθολογισμού» και απέρριπταν μετά βδελυγμίας τις «αριστερές αυταπάτες», ξεγυμνώνονται πλέον χωρίς ντροπή και αποκαλύπτουν ότι ελπίζουν ένας ακραίος λαϊκιστής Βαυαρός να βάλει εμπόδια στην πορεία της ελληνικής κυβέρνησης.
Μοιάζουν μάλιστα να είναι βέβαιοι πως ο Βέμπερ θα στηρίξει αναφανδόν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το εγχώριο αδηφάγο τραπεζικό κατεστημένο σε κάθε προσπάθεια ξηλώματος κοινωνικών κεκτημένων και αποστράγγισης των πενιχρών περιουσιών των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
Η βεβαιότητά τους κρύβει επίσης μεγάλες δόσεις εκδικητικότητας. 
Δεν είναι περίεργη αυτή η συμπεριφορά αν αναλογιστεί κανείς τι πρεσβεύει και τι υπόσχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την υγεία, την παιδεία, τη δημόσια διοίκηση, την πρόνοια. 
Θεωρεί τους δημοσίους υπαλλήλους τεμπέληδες, τους εργαζόμενους συνολικά “αναλώσιμους”, τους ασθενείς πελάτες.
Όλα αυτά δεν μπορεί να τα ξεστομίσει ευθέως, και γι’ αυτό το νεοφιλελεύθερο επιτελείο του τα ντύνει με έννοιες πιασάρικες. 
Και από κοντά η ακροδεξιά του πτέρυγα ρίχνει διαρκώς το δηλητήριο της πατριδοκαπηλίας και της μισαλλοδοξίας, μήπως και καταναλώσει το εκλογικό του ακροατήριο μπόλικους «μακεδονομάχους», μήπως και -χορτασμένο από εθνικιστικές μεγαλοστομίες ξεχάσει το αδειανό του στομάχι.
Από μια πλευρά λοιπόν οι δημοσιολογούντες, οι επίδοξοι διαμορφωτές γνώμης, που ελπίζουν στη συνεργασία Μητσοτάκη και Βέμπερ, είναι χρήσιμοι, διότι μέσα από την κυνικότητα των τοποθετήσεών τους αναδεικνύουν τις πραγματικές στοχεύσεις και δεσμεύσεις των εντολέων τους.
Ποντάρουν όμως σε «κουτσό άλογο», διότι όπως έδειξε η πρόσφατη εκλογική ιστορία, η κοινωνία στηρίζει κυβερνώντες -με τα σωστά και τα λάθη τους- και όχι εθελόδουλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου