Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Μεγάλη αλήθεια από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο μετά τις αποκαλύψεις Τσουκάτου: “Πώς μπορούσε η Αριστερά να αντιμετωπίσει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που πήγαιναν στις εκλογές με εκατομμύρια;” …





 Iδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός μιλώντας στη διάρκεια ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης στην Καβάλα, που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ– στην υπόθεση του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρου Τσουκάτου και είπε ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, οι οικονομικές συναλλαγές των κομμάτων και τα ανταλλάγματα που λάμβαναν τότε τα δυο μεγάλα κόμματα, για να συμπληρώσει στη συνέχεια ότι 

«αυτό ήταν η καρδιά του πελατειακού συστήματος, γιατί πάντα χρειαζόταν το πελατειακό σύστημα ακόμα και για τα μικρά, όπως να βγει πιο γρήγορα μια σύνταξη, όχι μόνο για τα μεγάλα έργα ή τις φαρμακευτικές. 
Ήταν ένα σύστημα ατομικό στο οποίο κανένας άλλος δεν μπορούσε να παίξει μπάλα. 

Πώς μπορούσε η Αριστερά, που έπαιρνε 2%, 3% και 4% να αντιμετωπίζει αυτά τα δυο κόμματα που πήγαιναν στις εκλογές με τα εκατομμύρια; 

Έπαιζαν μπάλα μόνοι τους με χρήματα που δεν ήταν δικά τους γι’ αυτό και δεν μας ήθελαν στην κυβέρνηση, γι’ αυτό έβαλαν νάρκες στο τέλος του 2014, γι’ αυτό άφησαν άδεια ταμεία, γι’ αυτό δεν έκλεισαν την αξιολόγηση».

“Στόχος μας»,τόνισε ο κ. Τσακαλώτος,«είναι να θωρακίσουμε σωστά το πολιτικό σύστημα, ώστε στο μέλλον να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. 
Να φτιάξουμε ένα πολιτικό σύστημα που δεν επιτρέπει τέτοιες δραστηριότητες, γιατί αν δεν υπήρχε η κρίση, δεν θα είχε σπάσει αυτό το κλειστό σύστημα των δυο κομμάτων και με τα χρήματα που είχαν. 
Χρειάστηκε μια κρίση, χρειάστηκε ο ελληνικός λαός να χάσει το 27% του ΑΕΠ, για να μπορεί να σπάσει αυτό το σύστημα, συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου