Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Στοχοποιήσεων ξέπλυμα…









Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΜΑΛΗ
Κοντινό στην αφίσα με το πρόσωπο του βουλευτή Θεσσαλονίκης Μάρκου Μπόλαρη.  Η αφίσα γράφει «Βουλευτή Θεσσαλονίκης , Μάρκο Μπόλαρη» και σε κόκκινο πλαίσιο «…ΕΣΥ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΕΙΣ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ;». Ανοίγει το πλάνο και εμφανίζεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η ρεπόρτερ του γνωστού καναλιού.
«Καλή σας μέρα, τις αφίσες τις είδατε;» ρωτά εύχαρις η ρεπόρτερ μια περαστική γυναίκα «Καλό είναι…» απαντά η κυρία που δήλωσε ότι θα πάει και στο συλλαλητήριο. «Αυθόρμητη» σχολιάζει ο παρουσιαστής. Λίγο νωρίτερα,  το εμβληματικό πρωινό ραδιοφωνικό δίδυμο του ίδιου ομίλου σχολιάζοντας τις αφίσες  που εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε πόλεις των νομών Πέλλας, Πιερίας και Χαλκιδικής, δεν είδε στοχοποίηση, δεν είδε διχασμό, δεν είδε προτροπή σε βία, είδε απλά «αισθητική αφισορύπανση».   Οι αφίσες, όλες στο ίδιο μοτίβο,  έχουν τις φωτογραφίες κυβερνητικών βουλευτών των νομών και αναγράφουν «Εσύ…θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;». 
Σε «ιλουστρασιόν χαρτί, ακριβή εκτύπωση», λένε αυτοί που ξέρουν και αναρωτιούνται «με τι λεφτά;» και «ποιοί είναι πίσω από τις ανυπόγραφες αφίσες».
Όλα αυτά λίγο πριν έρθει η συμφωνία στην Αθήνα και πριν το συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα. Και δεν είναι μόνο οι αφίσες, είναι και οι απειλές μέσω sms, όχι μόνο των ίδιων των βουλευτών αλλά και των παιδιών τους.
 Στο μεταξύ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδεικνύει μια ανοχή που αν δεν είναι ύποπτη είναι σίγουρα τρομακτική. Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η Ντόρα Μπακογιάννη είναι το μοναδικό στέλεχος της ΝΔ που καταδίκασε την προσπάθεια επηρεασμού της συνείδησης βουλευτών μέσω της στοχοποίησης τους ενώ λέξη δεν έχει ειπωθεί για τα ομαδικά μηνύματα που έστελνε τοπικό στέλεχος της ΝΔ με τους  προσωπικούς αριθμούς βουλευτών και υπουργών καλώντας τους κομματικούς οπαδούς να «διαμαρτυρηθούν». Βέβαια λέξη δεν είχε ειπωθεί και για τα πανό «Η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία» στον προηγούμενο κύκλο συλλαλητηρίων…
Ωστόσο, επανέρχομαι στον μιντιακό όμιλο. Άραγε αν υπήρχε τη δεκαετία του 60 θα αναρωτιόταν αν το τρίκυκλο που οδηγούσε ο Γκοτζαμάνης έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα ή ακόμη χειρότερα αν έχει μερίδιο ευθύνης ο Γρηγόρης Λαμπράκης που δεν κοίταξε δεξιά κι αριστερά πριν περάσει τον δρόμο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου