Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Ο ξεγραβάτωτος-Γιώργος Βέλτσος







 
 


 Ας γράφουν ό,τι θέλουν -στο κυριλλικό αλφάβητο του κιτρινισμού- οι πικραμένοι. Εγώ γελώ γιατί, ας μην κοροϊδευόμαστε, ο ξεγραβάτωτος τους πήρε τα σώβρακα. «Ξεβράκωτοι» (της Γαλλικής Επανάστασης) μένουν πλέον οι γραβατωμένοι της ελληνικής συντήρησης.
Ας αφήσουν, λοιπόν, τις κακοήθειες και τα εφιαλτικά σποτάκια για τις γιγαντοτηλεοράσεις στις πρύμνες των γιοτ.
Το 2015, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι διάβασαν, ενέκριναν και ψήφισαν με τα δυο χεράκια το τρίτο μνημόνιο με το οποίο η Ελλάδα έπρεπε πάση θυσία να παραμείνει, όπως επιθυμούσαν διακαώς, στο ευρώ.
Υστερα, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, αντί να βάλουν χέρι, πάτησαν πόδι και αρνήθηκαν να ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους, εξευτελίζοντας σε κάθε ευκαιρία τον Τσίπρα, ενώ τη δική τους ψήφο ευτέλιζαν.
Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου, λοιπόν, έπραξαν η μεν Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ σαν να μην είχαν κυβερνήσει στο παρελθόν, το δε Ποτάμι σαν να είχε ήδη κυβερνήσει μαζί τους, στο μέλλον.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 22ας Ιουνίου, το Eurogroup, αφού αναγνώρισε στον Τσίπρα πως τήρησε τις δεσμεύσεις του και έκανε «πολύ καλή δουλειά» (Ολαφ Σολτς), διασφάλισε με μια σειρά ευνοϊκών μέτρων -που χαιρέτισε και ο Τσίμας την Παρασκευή από τον ΣΚΑΪ- την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Και όχι μόνον προέβλεψε μια δεκαετή επέκταση των ωριμάνσεων και της περιόδου χάριτος για τα δάνεια του EFSF, αλλά και ενέκρινε δόση 15 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,3 δισ. θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά ενός μέρους των δανείων του ΔΝΤ.
Σ’ αυτή την εφημερίδα, που δεν διαστρεβλώνει, δεν εγκωμιάζει και δεν επιτίθεται, διευκρινίστηκε, την περασμένη Παρασκευή, πόσα θα γλιτώσει κάθε χρόνο η Ελλάδα (συνολικά 4 δισ. ετησίως, έως το 2032), υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα υλοποιήσει τις μεταμνημονιακές της δεσμεύσεις.
Ούτε «τέταρτο μνημόνιο» ούτε «σκληροί όροι» ούτε «κοστούμι στενό». Βέβαια, η Γερμανία αποκόμισε 2,9 δισ. ευρώ από την ελληνική κρίση και το κοστούμι που φορώ, μετά την περικοπή της σύνταξής μου, το έχω γυρίσει «μέσα-έξω» στις «επιδιορθώσεις» της γειτονιάς. Και φυσικά, η πατρίδα μου, για να παραμείνει ανταγωνιστική, θα πρέπει οι Ευρωπαίοι εταίροι να προτιμήσουν τον ελληνικό από τον λιβανέζικο χαλβά!
Να γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει «ναρκοθετημένο δρόμο» και «κακή συμφωνία για το Σκοπιανό». Διότι ποιο άλλο επιχείρημα θα πρότεινε εκτός από αυτό για την προστασία του «Μακεδονικού Χαλβά»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου