Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ εξυμνεί φασιστικά σύμβολα






















 






«Βράζει το αίμα τους» ήταν το μόνο που βρήκε να πει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Γιώργος Αυτιάς, καθώς μετέδιδε το ρεπορτάζ για μαθητές που φώναξαν εθνικιστικά συνθήματα και ζωγράφισαν τον Κέλτικο Σταυρό.

Ο Κέλτικος Σταυρός χρησιμοποιείται από αρκετές νεοναζιστικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένης της Χρυσής Αυγής που τον τοποθετεί και στις αυτοσχέδιες ασπίδες των ταγμάτων εφόδου. Είναι μάλιστα το σύμβολο που χρησιμοποιούν οι Έλληνες ναζιστές για να μαρκάρουν σπίτια προσφύγων και μεταναστών, που συχνά δέχονται δολοφονικές επιθέσεις.
H χρήση του Κέλτικου Σταυρού έγινε ευρέως γνωστή στους κύκλους ακροδεξιών οργανώσεων από τα τάγματα εφόδου της Κου Κλουξ Κλαν και αργότερα υιοθετήθηκε από το νεοναζιστικό Εθνικό Μέτωπο στην Αγγλία και άλλες οργανώσεις σε όλη την Ευρώπη.

Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, οι δημοσιογράφοι κορόιδευαν με εκφράσεις και γκριμάτσες όσους αντέδρασαν στα πρόσφατα εθνικιστικά και φιλοφασιστικά περιστατικά, ενώ ο Γ. Αυτιάς ζήτησε από το κοντρόλ να παίζουν εθνικιστικούς ύμνους – θυμίζοντας τις ημέρες που σχεδόν το σύνολο της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης προωθούσε το προφίλ των ναζιστών της Χρυσής Αυγής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου