Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Απάντηση σε ένα κατάπτυστο άρθρο Με αφορμή το άρθρο του Γ. Παπαδόπουλου - Τετράδη με τίτλο «Μολύνει με AIDS τη χώρα η κυβέρνηση» στην ιστοσελίδα Liberal... Πέτρος Κατσάκος






 










Με αφορμή το άρθρο του Γ. Παπαδόπουλου - Τετράδη με τίτλο «Μολύνει με AIDS τη χώρα η κυβέρνηση» στην ιστοσελίδα Liberal, η Θετική Φωνήεκφράζει την έντονη αντίθεσή της σε τέτοιου είδους παραλληλισμούς που το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να αναπαράγουν στερεότυπα αναφορικά με τις χρόνιες παθήσεις. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
"Όσοι αρθρώνουμε δημόσιο λόγο υποχρεούμαστε να αντιλαμβανόμαστε τη βαρύτητα και τις επιπτώσεις των λεγομένων μας και την παιδευτική διάσταση του ρόλου μας. 
Αντίστοιχες δημόσιες τοποθετήσεις δημιουργούν συνειρμούς που εντείνουν τον φόβο και προσδίδουν μια τιμωρητική και κακοποιητική διάσταση στο HIV/AIDS. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν στην αναπαραγωγή μίας εσφαλμένης εικόνας ότι οι άνθρωποι με HIV είναι άτομα 'μολυσμένα', άτομα χωρίς ελπίδα, άτομα ενδεχομένως επικίνδυνα.
Η αλήθεια είναι ότι ο HIV δεν μεταδίδεται με την κοινωνική επαφή, η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι που ζούμε με HIV και λαμβάνουμε αντιρετροϊκή θεραπεία όχι μόνο έχουμε προσδόκιμο επιβίωσης εφάμιλλο με του γενικού πληθυσμού, αλλά είμαστε και μη μεταδοτικοί, η αλήθεια είναι ότι το HIV/AIDS είναι πλέον υπό συνθήκες μια χρόνια νόσος και όχι καταληκτική.
Η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμαστε τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια να αποτινάξουμε από τις ζωές μας το στίγμα και τον φόβο προηγούμενων δεκαετιών. Για τον λόγο αυτό, καλούμε όσους εκφέρουν δημόσιο λόγο να αποφεύγουν παραλληλισμούς αρνητικών εκτιμήσεων και καταστάσεων με νόσους εν είδει 'τιμωρίας', αναλογιζόμενοι τους ανθρώπους που ζούμε με αυτές τις παθήσεις".
Η φιλοξενία της Θετικής Φωνής είναι η ελάχιστη υποστήριξη στους συνανθρώπους μας που τόσο ρατσιστικά στοχοποιήθηκαν από έναν τοξικό αρθρογράφο του νεοφιλελεύθερου μετώπου.
 Ενός μετώπου που, τυφλωμένο από από την αντιπολιτευτική υστερία, καταφεύγει σε ψέματα, συκοφαντίες αλλά και στον πλήρη εκχυδαϊσμό του πολιτικού διαλόγου που υποτίθεται διεξάγεται μέσα από τα ΜΜΕ.
 Αντί διαλόγου, όμως, πληθαίνουν οι κραυγές που αρθρώνονται από γραφικές καρικατούρες της δημοσιογραφίας που, στη σπουδή τους να λεκιάσουν την κυβέρνηση της Αριστεράς, δεν διστάζουν να βουτήξουν την πένα τους ακόμη και στον απόπατο του ρατσιστικού λόγου, μεταφέροντας στο χαρτί και στην οθόνη χυδαίους παραλληλισμούς που αντί του πολιτικού τους στόχου, τραυματίζουν ανεπανόρθωτα κάποια ανυπεράσπιστα και πάσχοντα μέλη της κοινωνίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου