Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Η αγωνία της Ν.Δ. για τη Novartis πίσω από τις επιθέσεις λάσπης Η πρόταση “ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης έκανε μέχρι πρότινος επιθέσεις σε δικαστές για να υπερασπιστεί τους τρομοκράτες πελάτες του” περιέχει τουλάχιστον τέσσερα ψέματα

























Η πρόταση “ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης έκανε μέχρι πρότινος επιθέσεις σε δικαστές για να υπερασπιστεί τους τρομοκράτες πελάτες του” περιέχει τουλάχιστον τέσσερα ψέματα. Ωστόσο η Ν.Δ. την επαναλαμβάνει συστηματικά, διότι στην τακτική της δημαγωγίας το συνεχώς επαναλαμβανόμενο ψέμα επιτυγχάνει τελικά τη δημιουργία εντυπώσεων. Επιπλέον η συνειδητή αυτή διαστρέβλωση της πραγματικότητας δείχνει τη βαθύτατη περιφρόνηση της Ν.Δ. προς τον νομικό πολιτισμό. Αλλά ας πούμε ότι αυτό είναι δευτερεύον.
Η προσπάθεια της Ν.Δ. να αποδώσει στην κυβέρνηση ηθική συνδρομή προς την τρομοκρατία, τους κουκουλοφόρους κ.λπ. δεν είναι φυσικά καινούργια. Επιχειρεί να επιβάλει έναν διαχωρισμό ανάμεσα σε αυτούς που ενδιαφέρονται για την τάξη και την ευνομία και σε αυτούς που υποτίθεται ότι ασκούν πολιτική “αριστερής ιδεοληψίας”. Είναι ένα κλασικό επιχείρημα αποβλάκωσης για το συντηρητικό κοινό που περνάει τη ζωή του βλέποντας ειδήσεις στον ΣΚΑΪ.
Ωστόσο η επίθεση στον νέο υπουργό Δικαιοσύνης δεν σχετίζεται μόνο με αυτή τη δημαγωγία. Η βαθύτερη ανησυχία της Ν.Δ. είναι οι υποθέσεις της Novartis και των άλλων κραυγαλέων σκανδάλων. Έτσι έσπευσε από την πρώτη κιόλας στιγμή να στοχοποιήσει τον Μ. Καλογήρου προκειμένου να εδραιώσει την αντίληψη ότι κάθε εξέλιξη σε αυτές τις υποθέσεις είναι πολιτική σκευωρία, την οποία ο υπουργός -ήδη χαρακτηρισμένος “φίλος των εξτρεμιστών” και “εχθρός της Δικαιοσύνης”- έρχεται να υλοποιήσει ασκώντας πιέσεις στους δικαστές.
Έτσι εξηγούνται η συστηματική πολιτική επίθεση στον Καλογήρου και η επιστράτευση χονδροειδών διαστρεβλώσεων εναντίον του. Αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι ότι, στην προσπάθειά της να αποφύγει τη διερεύνηση της Novartis, η Ν.Δ. συμπεριφέρεται δημόσια σαν ήδη στριμωγμένος υπόδικος. 
Και αυτό δεν περνάει απαρατήρητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου