Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Το ξεγύμνωμα των «μακεδονομάχων»-Γιώργος Καρελιάς







Τρεις, φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους, ειδήσεις κατεγράφησαν την Τετάρτη, ημέρα σημαδιακή αφού η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ απηύθυνε την προαναγγελθείσα πρόσκληση στην κυβέρνηση των Σκοπίων. 

Και αναμένεται η ιατρική γνωμάτευση για τη βαρύτητα του φαινομένου των φλυκταινών, που θα κατακλύσουν τα σώματα των «μακεδονομάχων». 

Είδηση πρώτη και πιο αστεία: ελληνίδα αοιδός «μάλωσε» θαμώνα νυχτερινού κέντρου,  ο οποίος τόλμησε να απαντήσει (στην ερώτησή της «από πού είσαι;») «από την Μακεδονία». Το μαγαζί ήταν γεμάτο (και) από Φυρομίτες ή (προσεχώς) «Βορειομακεδόνες» και το χώρο στάθμευσής του κοσμούσαν πολυτελή αυτοκίνητα (και) από την Βουλγαρία (εδώ). 

Ευτυχώς η αοιδός αυτή δεν τραγούδησε το «Μακεδονία ξακουστή», όπως έκανε παλιότερα συνάδελφός της «μακεδονομάχος», ο οποίος, κατά τα άλλα, δεν είχε κανένα πρόβλημα να  κάνει μια αρπαχτή άδοντας σε καζίνο της ακατονόμαστης γειτονικής χώρας (εδώ).

 Είδηση δεύτερη και απολύτως ενδεικτική για το ποιόν των επαγγελματιών μακεδονομάχων, οι οποίοι, κατά τα άλλα, πρωτοστατούν στις επιθέσεις εναντίον του «απάτριδος» και «προδότη» Μπουτάρη. Χωρίς πολλά-πολλά δείτε εδώ. 

Είδηση τρίτη και εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν: Ρώσοι διπλωμάτες απελαύνονται από την Ελλάδα για υπονομευτική δράση, που έχει σχέση και με το Μακεδονικό. 

Το ότι η Ρωσία δεν θέλει με τίποτα να λυθεί το πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας και FYROM και να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ είναι κοινό μυστικό, αφού η χώρα του Πούτιν δεν θέλει (από τη σκοπιά της πολύ εύλογα) τα δυτικά Βαλκάνια να περάσουν ολοκληρωτικά στη δυτική επιρροή. 

Πώς γίνεται η παρέμβαση;
 Μεταξύ άλλων, μέσω θρησκευτικών και επιχειρηματικών δικτύων. 
Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. 

Μια ματιά στο ποιοι οργανώνουν και αβαντάρουν τα συλλαλητήρια αρκεί. 
Φαίνεται ότι οι παρεμβάσεις ξεπέρασαν κάθε όριο και  ανάγκασαν την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών-που δεν διακρίνεται δα για τον αντιρωσισμό της- να αντιδράσει. 

Αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι ούτε η Τουρκία καλοβλέπει τη συμφωνία των Πρεσπών, αφού έχει τις δικές της βλέψεις επιρροής την περιοχή, καθίσταται ολοφάνερη η αφέλεια, η τύφλωση ή η σκοπιμότητα των πάσης φύσεως «μακεδονομάχων». 

Περισσότερο, βεβαίως, σημασία έχει η αντίδραση όσων είναι σε θέση να τα γνωρίζουν όλα αυτά και επενδύουν στον «μακεδονισμό» για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Διότι είναι αδύνατον να μην τα γνωρίζουν κόμματα που στο παρελθόν έχουν κυβερνήσει και αποπειραθεί να λύσουν το πρόβλημα. 
Τι σημαίνουν όλα αυτά, πέρα από τις γελοιότητες και το ξεγύμνωμα των αφελών ή επαγγελματιών πατριωτών-μακεδονομάχων; 

Το αυτονόητο, που βλέπει ο έχων σώας τας φρένας του πολίτης: η συμφωνία των Πρεσπών και η συνακόλουθη ένταξη του γειτονικού κράτους στις ευρωατλαντικές δομές είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών. 

Απόδειξη ότι έχουν σκυλιάσει οι εθνικιστές και οι λαϊκιστές εκεί και εδώ. 

Πρόσθετη απόδειξη ότι άλλες δυνάμεις κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να ανατραπούν οι προδιαγραφόμενες θετικές εξελίξεις. 

Εν κατακλείδι: 
η αφέλεια και, προπάντων, η τύφλωση είναι ο  κακός οδηγός για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων. 
Χειρότερο, όμως, είναι να γνωρίζεις ότι μια συμφωνία είναι καλή, αλλά να την απορρίπτεις επειδή την έφερε ο (πολιτικός) εχθρός σου. 
Αυτό λέγεται καιροσκοπισμός και καμιά φορά γίνεται επικίνδυνος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου