Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Επειδή διαβάζω πολλά για τη δημοσκόπηση στο Documento και επειδή έχω μεγάλη εμπειρία από δημοσκοπήσεις εδώ και πολλά χρόνια να συμβάλλω λίγο στο θέμα





 
 





Επειδή διαβάζω πολλά για τη δημοσκόπηση στο Documento και επειδή έχω μεγάλη εμπειρία από δημοσκοπήσεις εδώ και πολλά χρόνια να συμβάλλω λίγο στο θέμα.

Η δημοσκόπηση αυτή είναι "σωστή", σχεδόν. ΜΗ βαράτε και δείτε γιατί:
1) Λίγο πριν, στο μέσον και λίγο μετά της μισής θητείας είναι η πιο δύσκολη χρονικά περίοδος για μια κυβέρνηση.
2) Δίνει ένα προβάδισμα 4,6% στην ΝΔ, ελάχιστο δηλαδή και εύκολα αναστρέψιμο διότι:
Α) Η προπαγάνδα που οργιάζει εδώ και 3 χρόνια έχει πια ξεσαλώσει. Με διαστρεβλώσεις, fake news, απόκρυψη οποιασδήποτε καλής είδησης. Μην κρίνουμε από αυτά που εμείς γνωρίζουμε και μαθαίνουμε γιατί ψάχνουμε. Οι πολλοί δεν έχουν την ίδια κρίση και βλέπουν τα βοθροκάναλα. Οπότε όταν ο Κούλης ξεβρακώνεται στην Βουλή εμείς ενθουσιαζόμαστε αλλά οι πολλοί δεν το βλέπουν!
Β) Πολλοί απαντάνε επίτηδες λάθος φοβούμενοι τις συνέπειες μιας αλλαγής.
Γ) Η ΝΔ έχει συσπείρωση 89% και ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 39%. Αυτό σημαίνει ότι το σημαντικό ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου είναι Συριζαίοι ενώ η ΝΔ έχει πιάσει ταβάνι στο 28% που στις εκλογές θα μειωθεί πολύ.
Δ) Όλοι όσοι είναι απογοητευμένοι από την κυβέρνηση, είτε δικαίως είτε γιατί μιζεριάζουν, πιστέψτε με, πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων, την ώρα της κάλπης ΔΕΝ πάνε με τίποτα στην ΝΔ. Και να σας θυμίσω εδώ ότι και στο Δημοψήφισμα αλλά και στις εκλογές του Σεπτέμβρη το 20%+ και το7,5%+ διαμορφώθηκε από την Παρασκευή το βράδυ μετά την συγκέντωσή μας και μέχρι την κάλπη. Έτσι θα γίνει και τώρα.
Ε) Μιλάτε για την χειρότερη αντιπολίτευση και έχετε απόλυτο δίκιο. Μόνο που αφενός έχει πίσω της τεράστιες αδίστακτες δυνάμεις (θυμηθείτε πως βγάλανε αρχηγό τον Κούλη του 17% σαμποτάροντας την πρώτη εκλογή και επιβάλλοντάς τον μετά) και αφετέρου τα συνεχή Βατερλώ στην Βουλή τα παρακολουθούν λίγοι, οι άλλοι βλέπον για εκατοστή φορά Survivor κλπ αηδίες
ΣΤ) Το Σκοπιανό συσπείρωσε σημαντικά τους πιο δεξιόστροφους πολίτες. Κάλλιστα έγινε αλλά είχε και αυτό το αποτέλεσμα. Κι ο Αλέξης το ήξερε και θα το διαχειριστεί. Και
Ζ) Οι επόμενοι 14 μήνες θα μετρήσουν. Ναι μεν η οικονομία πάει πολύ καλύτερα αλλά ΔΕΝ έχει ακόμη περάσει στις τσέπες του λαού. Τώρα θα φανεί.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η πραγματική διαφορά είναι περίπου 3%. Με αύξηση κατώτερου μισθού, με φοροελαφρύνσεις στοχευμένες, με μη κόψιμο των συντάξεων και του αφορολόγητου και, αν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ο Αλέξης τηρήσει αυτό που είπε ότι τώρα αρχίζει η κάθαρση και πάνε φυλακή κάποιοι πρωτοκλασσάτοι θα δείτε το -3% να γίνεται 5%+ με άνεση. Απλώς ποσπαθήστε να είστε αντικειμενικοί και μην ενθουσιάζεστε εύκολα. Φανταστείτε μόνο ποιοί μας πολεμούν. Σημαντικό είναι ότι ο Κούλης έχει γυρίσει Ευρώπη (πλην των 2 φασιστών) και ΗΠΑ εναντίον του. Αλλά οι διαπλεκόμενοι εδώ δεν είναι αδύναμοι. Θέλει προσοχή. Προεκλογικά δε που υποχρεωτικά και τα κανάλια θα δείχνουν και ΣΥΡΙΖΑ και θα ακούγονται συνεχώς τα 12ωρα του Κούλη κλπ θα τελειώσουν.
Αυτή είναι η δική μου ανάλυση. Διευκρινίζω ότι ΔΕΝ είμαι απαισιόδοξος. το εντελώς αντίθετο. Απλώς δεν πετάω στα σύννεφα και λέω ΠΡΟΣΟΧΗ και ΑΓΩΝΑ. Και θα κερδίσουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου