Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Μα τον Μηταράκη; Τον Μηταράκη;


































 











http://www.avgi.gr/article/10811/9033037/ma-ton-metarake-ton-metarake-

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ Ή το χιούμορ τους έχει περάσει σε άλλο επίπεδο ή επιλέγουν τους εισηγητές τους με κάποιον ειδικό αλγόριθμο που μονάχα ένας άριστος μπορεί να κατανοήσει. Δεν εξηγείται αλλιώς.


Ούτε και βγάζεις άκρη πια με τους βουλευτές που η Ν.Δ. επιλέγει ως εισηγητές στα νομοσχέδια που ως συνήθως καταψηφίζει. Είτε πρόκειται για την αναδοχή είτε πρόκειται για την αδήλωτη εργασία. 
Όποιο και να είναι το νομοσχέδιο, η Νέα Δημοκρατία στο θέμα του εισηγητή θα κάνει σίγουρα τζακ ποτ. Αφού λοιπόν ζήσαμε το φαινόμενο της εισηγήτριας που υπερψήφισε το νομοσχέδιο για το οποίο, εκφέροντας την επίσημη γραμμή του κόμματος, είχε τοποθετηθεί αρνητικά, είχαμε και την προχθεσινή περίπτωση του Νότη Μηταράκη, με την επιλογή του οποίου να είναι εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο για την αδήλωτη εργασία γέλασε και ο κάθε πικραμένος εντός και εκτός Βουλής.
Μα ήταν δυνατόν να επιλέξουν τον Μηταράκη; Από όλα τα μέλη της κοινοβουλευτικής τους ομάδας αυτόν βρήκαν; 
Έναν βουλευτή έχουν που έχει καταδικαστεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στην υπόθεση της αγωγής πρώην εργαζόμενης στο πολιτικό του γραφείο για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας κατά την τετραετία 2011 - 2015 και τον έβαλαν να υποστηρίξει εκ μέρους του κόμματος την αντίθεση της Ν.Δ. στην αυστηροποίηση του πλαισίου προστασίας των εργαζόμενων από κάθε λογής λαμόγιο που κυκλοφορεί στην αγορά εργασίας; 
Έναν βουλευτή έχουν που πλήρωσε τελικά αποζημίωση στη μητέρα ανήλικου τέκνου που την είχε αποπέμψει ο Ν. Μηταράκης από την εργασία της προφορικά, χωρίς να της καταβάλει τη νόμιμη αποζημίωση και χωρίς να την έχει καταχωρίσει στα τηρούμενα στο ΙΚΑ μισθολόγια, και τον έβαλαν να αναλύσει τις θέσεις και τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τα δικαιώματα των εργαζόμενων;
Ή πλάκα μάς κάνουν ή να μας τρελάνουν θέλουν. 
Γιατί το αντεργατικό τους πρόσωπο και το ξέρουμε και το γνωρίζουμε και από την καλή και από την ανάποδη. 
Αλλά το να βάζουν έναν και με τη βούλα της Δικαιοσύνης καταπατητή της εργατικής νομοθεσίας να τοποθετηθεί εκ μέρους του κόμματος για έναν νόμο που έρχεται να χτυπήσει το φαινόμενο της μαύρης και της αδήλωτης εργασίας είναι κάτι που ξεπερνά τον αντεργατικό κυνισμό των νεοφιλελεύθερων και των ακραίων της Νέας Δημοκρατίας και αγγίζει τα όρια του πολιτικού σουρεαλισμού τοποθετώντας τους κατάλληλους βουλευτές στις κατάλληλες θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου