«Άμα είναι για το μνημόνιο, γίνονται σκληροί με όλους.
Ήταν μαλακοί όταν πιεζόταν η χώρα να πάει σε υφεσιακές πολιτικές, τότε πίεζαν όλους, τώρα που η Ευρώπη κατάλαβε ότι πρέπει να τελειώνουμε με τα προγράμματα, τώρα πιέζει γιατί θέλει μνημόνια, θέλει ύφεση και εξωτερικό καταναγκασμό για να επιβληθούν» σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», τις τοποθετήσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τους Ευρωπαίους εταίρους για τις συντάξεις.
«Δεν υπήρχε περίπτωση να διαπραγματευτούν και αυτό είναι και η πικρή αλήθεια» συνέχισε ο Ν. Παππάς.
«Ο πυρήνας του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς εξωτερικό καταναγκασμό, χωρίς την τρόικα να μπαινοβγαίνει στα υπουργεία, χωρίς να τηρούν τα προαπαιτούμενα για να πάρουν τη δόση... Αυτό τελειώνει τώρα» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε:
«Έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους, έχουν ληφθεί μέτρα για το χρέος που μας δίνουν πρόσβαση στις αγορές και τώρα που θα λείπει ο εξωτερικός καταναγκασμός, η ΝΔ αποσταθεροποιείται γιατί δεν μπορεί να πείσει αλλιώς.
Δεν μπορεί να πείσει την πλειοψηφία του λαού να μην αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, να μην επανέλθουν οι ΣΣΕ, να μην υπάρξει ευρύτατη πρόσβαση στην Υγεία. Δεν μπορεί να επιβληθεί αλλιώς το μνημόνιο Μητσοτάκη, και σπαρταράνε σαν τα ψάρια».
Μιλώντας για τα μέτρα και τις μειώσεις στις συντάξεις, ο κ. Παππάς σημείωσε:
«Η κυβέρνηση έχει δείξει ότι ακόμα και στα πλαίσια των προγραμμάτων αναλαμβάνει μέτρα προστασίας των αδυνάτων, με πλαίσιο διαφάνειας και ισονομίας. Με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητες, για αύξηση μισθών, αύξηση επιδομάτων, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, φοροαπαλλαγές [...] Διαμορφώνεται ένα πακέτο μέτρων, το οποίο αποτυπώνει την έξοδο από τα μνημόνια».
Ο υπουργός έκανε μια αναδρομή, σημειώνοντας ότι η συζήτηση γι αυτά τα μέτρα είχε ξεκινήσει στο τέλος του 2016, «όταν το ΔΝΤ ζητούσε 2% του ΑΕΠ μέτρα και η Νέα Δημοκρατία ζητούσε διακαώς να κλείσει η αξιολόγηση και να υπερψηφιστούν αυτά τα μέτρα. Ακόμα και πριν ο πρωθυπουργός κερδίσει τα αντίμετρα που ισοφαρίζουν τον προϋπολογισμό».
Συμπλήρωσε: «Ταράζονται (σ.σ. στη ΝΔ) και μόνο στην ιδέα ότι αυτά τα μέτρα έχουμε τη δυνατότητα να τα ξανασυζητήσουμε. Δεν θα περιμέναμε τέτοια αντίδραση, όπως και ο κ. Χατζηδάκης, που είπε ότι το πρόγραμμά μας λειτουργεί με την προϋπόθεση να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα και τον κ. Μητσοτάκη να ζητεί να πιέσουν για τις περικοπές για να μη διευκολυνθεί η κυβέρνηση».
Αναφερόμενος στις χθεσινές εξαγγελίες για το ηλεκτρονικό ΓΕΜΗ και τις 130.000 ψηφιακές υπογραφές προς τις επιχειρήσεις, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι πρόκειται για «μια κρίσιμη μεταρρύθμιση και ένα έργο το οποίο θα τρέξει σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης και τα Επιμελητήρια. Θα δώσει τις ψηφιακές υπογραφές και τη δυνατότητα υποβολής ισολογισμών σε προσβάσιμη μορφή, έτσι ώστε και οι επιχειρήσεις να διευκολύνονται απλοποιώντας τις συναλλαγές, το Δημόσιο να αντλεί στοιχεία και να κρατούνται στατιστικά».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου