Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Γιατί γαβγίζουν οι φασίστες μπαμπά;








 











Η μετατροπή της ΝΔ, από κεντροδεξιό κόμμα με αρκετά μετριοπαθή στελέχη, σε κέντρο ελέγχου διαβιβάσεων της Βέρμαχτ, δεν έγινε σε μία νύχτα.
Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης
Κοντεύουν σχεδόν 10 χρόνια από την ημέρα που ο Αντώνης Σαμαράς έγινε πρόεδρος της ΝΔ και τα "ορφανά" του Παπαδόπουλου, του Παττακού και του Αβέρωφ, ανακατέλαβαν το κόμμα και το γύρισαν στις πατροπαράδοτες αξίες της ΕΡΕ και της επταετίας.
Δεν έχει περάσει δα και μισός αιώνας. Όλοι θυμόμαστε πως πριν 10 χρόνια, οι γραφικοί -πλην επικίνδυνοι- φασίστες στη Βουλή δεν ήταν ο Κασιδιάρης, ο Παππάς και ο Παναγιώταρος. Ο Βορίδης, ο Άδωνις και ο Πλεύρης ήταν.
Ο Αντώνης Σαμαράς, με σύστημα και -σαφώς- με δόλο, μετέτρεψε το άλλοτε κεντροδεξιό κόμμα σε θερμοκήπιο καλλιέργειας και παραγωγής, ακροδεξιών "μπουμπουκιών". 
Το "ξέπλυμα" περιθωριακών και ακραίων στοιχείων από το σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα και τα ΜΜΕ των θαλασσοδανείων και της διαπλοκής, άρχισε να αποδίδει καρπούς.
Αυτοί και η ρητορική τους, όπλισαν με μαχαίρια, τα χέρια της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Αυτοί -και τώρα- «χαϊδεύουν» τα αυτιά των εθνικιστών, με αφορμή το «Μακεδονικό», για να ψαρέψουν ψήφους και να πουλάνε σημαιάκια.
Τον φασίστα τον καταλαβαίνεις από τον τρόπο που φωνάζει. Τότε βγαίνει ασυναίσθητα όλο το μίσος και η αλλοφροσύνη από μέσα του.
Χθες στη Βουλή, για παράδειγμα, ο εκλεκτός του δικτάτορα Παπαδόπουλου, Μάκης Βορίδης, μας ενημέρωσε πως η κυβέρνηση επιτίθεται στην... ελεύθερη δημοσιογραφία.
«Ποτέ ξανά κυβέρνηση δεν είχε στόχο τα μέσα και τους δημοσιογράφους με τον τρόπο που το κάνετε εσείς. Έχετε συνηθίσει στη στρατευμένη δημοσιογραφία. Αυτή είναι η αντίληψη σας», είπε χαρακτηριστικά προκαλώντας το ξεκαρδιστικό γέλιο, ακόμα και νεοδημοκρατών.
Αλλά ο Μάκης ο Βορίδης, δεν έμεινε εκεί. Έπρεπε να τα συνδέσει όλα αυτά με τον... κομμουνισμό
«Θέλετε όλους τους θεσμούς να τους υποτάξετε στο μεγάλο κράτος και τελικά στο κόμμα που χειραγωγεί το κράτος... γιατί όλοι έχετε κομμουνιστικό παρελθόν», κατέληξε, μετά από ένα ξέσπασμα στο οποίο το τσουλούφι του πήγαινε πέρα δώθε από το πάθος, θυμίζοντας... ομιλία στη Νυρεμβέργη, λίγο πριν την εισβολή στην Πολωνία το 1939.


Οκ, φυσικά και όλα αυτά δεν κάνουν σε κανέναν εντύπωση. Υπάρχει όμως μια μικρή λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. 
Ο Μάκης Βορίδης δεν είναι είναι σήμερα, όπως πριν κάποια χρόνια, Γ.Γ. της νεολαίας της ΕΠΕΝ του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Ούτε υποψήφιος του -πρόδρομου της Χρυσής Αυγής- εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος "Πρώτη Γραμμή", του Κώστα Πλεύρη. Ούτε πρόεδρος του ακροδεξιού "Εθνικού Μετώπου". Ούτε καν βουλευτής του ΛΑΟΣ, του Γ. Καρατζαφέρη.
Ο Μάκης Βορίδης είναι σήμερα τοποθετημένος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως Τομεάρχης Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνηςτης αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας, με αντιπρόεδρο τον "διόσκουρο"  Άδωνη Γεωργιάδη
"Τερματίζοντας" έτσι κάθε έννοια παραλογισμού και ιστορικής μνήμης.
ΥΓ. Ας μην πάμε, όμως, τόσο μακριά, στην εποχή που ο Μάκης Βορίδης κυνήγουσε να δολοφονήσει κομμουνιστές με αυτοσχέδια, τσεκούρια.
Στις προηγούμενες μόλις εκλογές σε ομιλία του στον Ασπρόπυργο, τον Ιανουάριο του 2015, έλεγε:
"Η δικιά μας η γενιά, τη χώρα δε θα την παραδώσει στην αριστεράΔεν πρόκειται να τους αφήσουμε ότι και αν είναι εκείνο το οποίο χρειάζεται να κάνουμε.Ότι υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας γενναία με τα όπλα, θα το υπερασπιστούμε εμείς με τη ψήφο μας την επόμενη Κυριακή. Το νόημα της αντιπαράθεσης την επόμενη Κυριακή, το νόημα των εκλογών, δεν θέλω να ξεγελιέστε, δεν διαλέγετε ούτε ένα κόμμα, ούτε διαλέγετε ένα οικονομικό πρόγραμμα. Η επόμενη Κυριακή είναι μια τεράστια ιδεολογική σύγκρουση. Είναι η σύγκρουση ανάμεσα σε δύο κόσμους. Είναι η σύγκρουση ανάμεσα στις αξίες της Πατρίδας, της Θρησκείας και της Οικογένειας που εκπροσωπούμε εμείς και στον ισοπεδωτισμό που εκπροσωπεί η Αριστερά. Δεν θα νικήσει η αριστερά την επόμενη Κυριακή".
Χρειάζονται σχόλια; Όχι βέβαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου