Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Το φάουλ της Ντόρας



ε

 
 


 
 
 

ς


«Θα παραστώ στην ορκωμοσία του Ερντογάν μετά από πρόσκλησή του. Βαθύτατα πιστεύω ότι ιδιαίτερα τις δύσκολες ώρες, όταν δύο Έλληνες αξιωματικοί μας βρίσκονται άδικα στις τουρκικές φυλακές, η διατήρηση διαύλων επικοινωνίας με την τουρκική ηγεσία είναι πράξη σοβαρότητας και ευθύνης» έγραψε- με μια ανορθογραφία- η Ντόρα Μπακογιάννη και τόκανε.
» Πρόκειται για επίσημη εκπροσώπηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή για προσωπική υπόθεση της τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ.;  Έχει υπάρξει επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών για αυτήν την παρουσία;» αναρωτήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός έκανε σαφές πως δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με μία ακόμα σκληρή παρατήρηση του Αλέξη Τσίπρα για «επαιτεία». Αλίμονο αν η εξωτερική πολιτική ασκείται από πρώην σε ρόλους που οι ίδιοι αναλαμβάνουν μόνοι τους.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών έκανε πολλαπλά λάθη πηγαίνοντας στην Τουρκία -αγνοώντας και το κόμμα της και την κυβέρνηση. Η επίκληση της κράτησης δυο αξιωματικών ως λόγο παρουσίας στην φιέστα του Σουλτάνου -εν αγνοία μάλιστα της κυβέρνησης- ήταν το μεγαλύτερο. Πήγε για να τους φέρει πίσω; Και με ποια ιδιότητα;
Η διατήρηση ….διαύλων επικοινωνίας με την τουρκική ηγεσία για τους κρατούμενους αξιωματικούς -πέρα από αυτούς που θα αποφασίσει ή δεν θα αποφασίσει η κυβέρνηση ως λόγος της επίσκεψης δεν «ευθύνη και σοβαρότητα». Είναι η χρησιμοποίηση ενός σοβαρού εθνικού θέματος για προσωπική προβολή-σε μια περίοδο που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας- επίσης ανορθόδοξα- ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να είναι ξανά υπουργός.
Θα την δει ο Ερντογάν και θα τους απελευθερώσει; Δεν το κάνει με την επίσημη κυβέρνηση και θα το κάνει με το δικό της «δίαυλο επικοινωνίας»; Aψυχολόγητη ενέργεια που ενόχλησε όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και το κόμμα της κι έβλαψε την εικόνα μιας καλής υπουργού Εξωτερικών -που όμως είναι πρώην.
Δεν προβλέπεται από πουθενά ο ρόλος που ανέλαβε ούτε έχουν δικαίωμα οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών να έχουν ξεχωριστούς διαύλους επικοινωνίας με έναν γείτονα που κρατά παράνομα φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς. Μάλλον το αντίθετο, έπρεπε να κάνει, αν ήθελε να βοηθήσει ως αυτόκλητος παράγοντας στο συγκεκριμένο θέμα. Και τουλάχιστο να μην το επικαλεστεί ως λόγο της παρουσίας της εκεί- πιθανόν ως φίλη του Σουλτάνου- αφού δεν εκπροσωπούσε κανένα.

1 σχόλιο:

  1. βρε παιδια η ντόρα ειναι ληγμενο προϊόν
    ξυνισμενο
    οτι και να κανει και αυτή και ο κούλης
    το μητσοτακεϊκο τέρμα
    ο κόσμος εχει ξυπνήσει
    ο σκαι ξεφτύλες και ο πρεζεμπορας
    εχουν την εντύπωση οτι θα ξαναπάρουν την κουτάλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή