Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Tο φως που καίει-Ανδρέας Πιλάλης









 Συνεχίζεται από το παλιό διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ο πόλεμος φθοράς της κυβέρνησης, με αφορμή την υπογραφείσα συμφωνία για το Μακεδονικό ζήτημα.
Η υποκρισία, η ανυποληψία και η χονδροειδής προπαγάνδα τους έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, τους πήρανε χαμπάρι ακόμα και τα αδέρφια τους από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα και τους «κρέμασαν στα μανταλάκια».
Στοχεύουν στο συναίσθημα και στο θυμικό του Έλληνα, στην αγάπη του για την πατρίδα.
Κρύβοντας επιμελώς, αν και δεν κρύβονται μετά και την δημοσίευση των επίσημων εγγράφων, τις διαχρονικές ευθύνες τους για την τελμάτωση και διαιώνιση  του προβλήματος και τα τετελεσμένα που έχουν δημιουργηθεί.
Και επειδή η αριστερή παρένθεση κρατάει χρόνια και οι ελπίδες τους για γρήγορη παλινόρθωση έγιναν φρούδες, σε μια νύχτα ντύθηκαν το μανδύα του εθνικισμού. Από μένουμε Ευρώπη, φιλελεύθεροι και εκσυγχρονιστές, έγιναν πραματευτάδες και καπηλευτές του πατριωτισμού των Ελλήνων.
Λησμονήσαν την εθνική πολιτική και γραμμή των κομμάτων τους για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και υιοθέτησαν ακροδεξιές, απομονωτικές πολιτικές. Προσπαθούν να διχάσουν την ελληνική κοινωνία εκμεταλλευόμενοι ένα εθνικό θέμα που πυορροεί εξ αιτίας τους, μιλώντας για μειοδότες και εθνομηδενιστές.
Εν γνώσει τους ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου, σπέρνουν μίσος και διχόνοια ως το ύστατο μέσο για να επανέλθουν, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο στους βρυκόλακες της ιστορίας. Παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία, τζογάροντας στον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία.
Όμως και αυτή τη φορά θα χάσουν, γιατί η αλήθεια και η πραγματικότητα πάντα νικά το ψέμα. Όσο και αν έχει αναβαθμιστεί ο μηχανισμός προπαγάνδας τους, σερβίροντας ανελλιπώς fake news στα κοινωνικά δίκτυα και στις φυλλάδες τους, δηλητηριασμένη τροφή για τους αδαείς και τους φανατισμένους, η κοινωνία θα τους γυρίσει την πλάτη.
Γιατί αλλάζει και το έχει αποδείξει, επιζητά τη γνώση και την αλήθεια. Διαβάζει για την ιστορία του Μακεδονικού ζητήματος που ξεκινά από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και την απελευθέρωση της Μακεδονίας, την πανσπερμία των εθνοτήτων, τους Βαλκανικούς πολέμους, τη Συνθήκη στο Βουκουρέστι το 1913, τη Β΄ Διεθνή, την πολιτική του Τίτο και τις βλέψεις στην περιοχή.
Η γνώση της ιστορίας μας κάνει πιο δυνατούς , πιο ανοιχτόμυαλους και δημοκρατικούς, είναι το φώς που καίει και βάζει φραγμό στο φόβο ,στην άγνοια και στην αμάθεια, που πάνω τους ποντάρουν οι έμποροι των Εθνών.
Η συμφωνία με τη γείτονα χώρα κλείνει το δρόμο στον αλυτρωτισμό και ανοίγει ορίζοντες ειρηνικής συνύπαρξης, φιλίας και ανάπτυξης για τους δύο λαούς.
Πατά και συνεχίζει στους δρόμους που άνοιξε ο μέγας οραματιστής Ρήγας Φεραίος για τα Βαλκάνια της συνεργασίας και ο Αλ. Παπαναστασίου με την προτροπή του Ελ. Βενιζέλου από τη δεκαετία του 1920, με τις τέσσερες βαλκανικές συσκέψεις.
Για τη σύσταση τότε, εδρών συγκριτικού δικαίου στα Πανεπιστήμια, ανταλλαγές φοιτητών και καθηγητών, μετάφραση σε όλες τις βαλκανικές γλώσσες των δημοτικών τραγουδιών κάθε χώρας, ίδρυση βαλκανικής εταιρείας τύπου, διδασκαλία των γλωσσών, πνευματική συνεργασία, κοινωνική και οικονομική πολιτική.
Σήμερα το μέλλον ανοίγεται πιο φωτεινό στα πλαίσια της  ενωμένης Ευρώπης.
Συμφωνίες σαν και αυτή είναι πράξεις θαρρετές και ανοίγουν το δρόμο των συνθέσεων και των συνεργασιών στις δυνάμεις της λογικής και της δημοκρατίας και μέσα στη χώρα μας.
Είναι το φως του ποιητή  που καίει και φωτίζει το σκοτάδι, για ένα καινούριο κόσμο  στην περιοχή καλύτερο και αδελφωμένο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου