Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Ν. Μαραντζίδης: Η ΝΔ θρέφει ένα τέρας με τη στάση της στο Μακεδονικό-Αυτή η συμφωνία είναι τόσο καλή που πλέον συζητάμε αν θα περάσει στα Σκόπια






















Στη συμφωνία για το Μακεδονικό και τη στάση της ΝΔ αναφέρθηκε ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο και στην εκπομπή «Ορθά – Κοφτά».
«Αυτή η συμφωνία είναι τόσο καλή που πλέον συζητάμε αν θα περάσει στα Σκόπια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαραντζίδης επισημαίνοντας ότι «η συμφωνία πάει μπροστά τα ελληνικά συμφέροντα σε σημείο που χρόνια πριν δεν πιστεύαμε ότι θα υπάρξει». Όπως ανέφερε η συμφωνία εφόσον φτάσει ως το τέλος «κλείνει ένα πρόβλημα και ενισχύει τη θέση μας στο δυτικό κόσμο». Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για μια «απόλυτα θετική επιλογή που πετυχαίνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα, αυτονόητα και λιγότερα αυτονόητα». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ άλλων «προσπαθεί να διαπαιδαγωγήσει μια κοινωνία που διαρκώς αισθάνεται ότι είναι θύμα μιας παγκόσμιας συνωμοσίας».
Η ΝΔ θρέφει ένα τέρας
Ο κ. Μαραντζίδης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός σχετικά με τη στάση της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της ΝΔ κάνοντας λόγο για «τακτική που θρέφει ένα τέρας».
«Η στάση από την πλευρά της αντιπολίτευσης δεν είναι στο επίπεδο που θα ήθελα. Η ΝΔ έχει επιλέξει έναν άλλο δρόμο, ο οποίος δεν είναι ο δρόμος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δεν είναι ο φιλελεύθερος δρόμος. Αυτή η τακτική μπορεί να θρέφει ένα τέρας. Επίσης δεν ξέρω αν ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να γίνει Ορμπάν. Όμως Κάπως έτσι μεταλλάσσονται τα κόμματα. Μεταλλάσσονται χωρίς να το θέλουν» είπε μεταξύ άλλων. Επίσης αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα διάβασα και έμεινα με ανοιχτό το στόμα». Τέλος σχολίασε και τη στάση του Κινήματος Αλλαγής λέγοντας ότι είναι προβληματική η μέχρι τώρα στάση του.
«Δεν υπάρχει συνάδελφος που να συζήτησα το θέμα της συμφωνίας και μου είπε ότι είναι εθνική καταστροφή. Όλοι αναγνωρίζουν ότι είναι μια θετική συμφωνία» είπε μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου