Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Όνειρο ζουν, μην τους ξυπνάτε














Αυτό που βιώνουν τις τελευταίες εβδομάδες ο Αντώνης Σαμαράς, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης και τα δεκάδες άλλα μικρά και μεγάλα ακροδεξιά στελέχη της ΝΔ, το λες και "όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε".
Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε το ακατόρθωτο. 
Μεταμόρφωσε το ακροδεξιό μόρφωμα που παρέλαβε από τον επαγγελματία "ελλαδέμπορα", Αντώνη Σαμαρά, σε ένα καθαρόαιμοεθνικιστικό κόμμα.
Έπεσε η «μπούρκα» του φιλελευθερισμού και φάνηκε το πραγματικό πρόσωπο του «φιλοευρωπαϊκού μετώπου». 
Ένα πρόσωπο αποκρουστικό, ένα βλέμμα γεμάτο μίσος για ο,τιδήποτε πραγματικά προοδευτικό, μια εικόνα που θα πρέπει να προκαλεί αποτροπιασμό στους πραγματικά φιλελεύθερους κεντροαριστερούς και κεντροδεξιούς που εξακολουθούν να συμπορεύονται με το χρεοκοπημένο οικονομικά, πολιτικά και ηθικά κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το παραμύθι "εγώ δεν είμαι δεξιός, είμαι φιλελεύθερος", μας τελείωσε οριστικά. Η καραμέλα έλιωσε. 
Αυτή είναι η "σοβαρή Χρυσή Αυγή" για την οποία -αυτοεκπληρούμενα- προφήτεψαν ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο (Βαϊμ)Άρης Πορτοσάλτε.
Στην οικογένεια Μητσοτάκη τώρα, έχουν μετατραπεί σε "μπροστινοί" της λαϊκίστικης ακροδεξιάς του Σαμαρά και του Άδωνη... χωρίς καν να ντρέπονται που «δολοφονούν» πολιτικά την πιο οραματική πολιτικά στιγμή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος στο θέμα του «Μακεδονικού», ήθελε και επιδίωξε εξαρχής λύση με σύνθετη ονομασία.

 H παρακάτω συνομιλία στο Twitter μεταξύ Κωνσταντίνου Μπογδάνου, Άδωνη Γεωργιάδη και μίας επίτιμης φιλελεύθερης καλεσμένης, είναι ο αντικατοπτρισμός της μετα-πραγματικότητας που ζούμε. 

Ο Κ. Μπογδάνος, για να δικαιολογήσει το εθνικιστικό μόρφωμα Μητσοτάκη και τις αντιδράσεις ορισμένων γραφικών "μακεδονομάχων", υπενθυμίζει στους "φιλελέδες" πως και η Θάτσερ ήταν "πατριώτισσα", ενώ ακολουθεί συζήτηση που και ο καλύτερος σατιρικός συγγραφέας θα δυσκολευόταν να αγγίξει την τελειότητά της!
Σε άλλα νέα -και κλείνοντας τη σημερινή μας περιήγηση στα τεκτενόμενα του εθνικιστικού μετώπου- ο Μικαελ Μάρτενς, δημοσιογράφος της συντηρητικής εφημερίδας FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung) που έχει καταφερθεί στο παρελθόν κατά του Αλ. Τσίπρα και υπέρ του Κ. Μητσοτάκη, καταγγέλλει δημοσίως και διεθνώς, τον πρόεδρο της ΝΔ, ως κοινό πολιτικό απατεώνα, έρμαιο της ακροδεξιάς ομάδας. 
Ο Μ. Μάρτενς, που αποκάλυψε στην εφημερίδα του πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει σε Ευρωπαίους πως δεν αντιτίθεται με τη συμφωνία με την πΓΔΜ αλλά το "παίζει" εθνικιστής για να κρατήσει ενωμένο το κόμμα, κατηγορεί ευθέως τον πρόεδρο της ΝΔ με ανάρτησή του στο Twitter:
«Προκληθείσα από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ ισχυρίζεται πως το ρεπορτάζ της FAZ, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Μητσοτάκης είχε επανειλημμένα δεσμευθεί πως δεν θα ακυρώσει τη συμφωνία με την πΓΔΜ εάν γίνει πρωθυπουργός, είναι "απολύτως ψευδές". Επιμένω, δύο πηγές στο Βερολίνο μου είπαν ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε επί λέξει πως είναι οκ με τη συμφωνία αλλά θα πρέπει να κάνει φασαρία για να κρατήσει ενωμένη τη ΝΔ», αναφέρει ο Γερμανός δημοσιογράφος της FAZ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου