Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

Το «μπάχαλο» στη Ν.Δ. με το Μακεδονικό παραδέχθηκε η κ. Μπακογιάννη (Video)


 


 
 
 
 
 


 «Δεν ξέρω αν τη συμμερίζονται όλοι τη γραμμή της Ν.Δ.» δήλωσε η βουλευτής της Ντόρα Μπακογιάννη το πρωί στον ΑΝΤ1 θυμίζοντάς στους βουλευτές της Ν.Δ. ότι έχουν ψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Πρόσθεσε μάλιστα ότι "καμία στάση δεν έχει αλλάξει η Ν.Δ." στο θέμα αυτό από το Βουκουρέστι.
Εύκολη διαφυγή από τη «δύσκολη ερώτηση» επιχείρησε η κ. Μπακογιάννη με τη καθιερωμένη επίθεση, στον υπουργό Άμυνας για έλλειψη «σοβαρότητας», σε αντιδιαστολή με τους βουλευτές της Ν.Δ. που είναι καθ’ όλα σοβαροί και κατά συνέπεια θα πρέπει να ψηφίσουν στη Βουλή, την πάγια θέση της Ν.Δ. και εθνική θέση της χώρας.
Από την άλλη χθες, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύνοδο του ΕΛΚ δήλωσε ότι υποστηρίζει την εθνική θέση της χώρας, δηλαδή για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes και απαλοιφή των αλυτρωτισμών από το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας σε πλήρη αντίθεση.
Αυτό βέβαια έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα λέει εντός της χώρας αλλά και την πολιτική κάλυψη που παρείχε στα εθνικιστικά «συλλαλητήρια» που κύριο αίτημα τους ήταν ακριβώς το αντίθετο «καμία χρήση του όρου Μακεδονία».
Θα τολμήσει, άραγε, να το πει και στον Αν. Σαμαρά και την ακροδεξιά συνιστώσα της Ν.Δ. όταν επιστρέψει;
Τη διγλωσσία στη Ν.Δ. με αφορμή το Μακεδονικό δεν άφησε ασχολίαστη η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, που με χθεσινό tweet της "καλωσόρισε" τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην εθνική θέση της χώρας.
Κατ. Μπρέγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου