Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Αυτή είναι η «δημοκρατική αντιπολίτευση»;Πέτρος Κατσάκος





 



 Εν αρχή ήτο ο αρχηγός της νεοφιλελεύθερης παράταξης. 

“Το Ποτάμι δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης” απεφάνθη προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαγράφοντας με μια φράση τον Σταύρο Θεοδωράκη από τον πολιτικό χάρτη της χώρας. 

Τη σκυτάλη πήρε χθες το δημοσιογραφικό όργανο του εγχώριου νεοφιλευθερισμού, διαγράφοντας το Ποτάμι από το λεγόμενο δημοκρατικό τόξο του κοινοβουλευτικού φάσματος.

Άγριο σφυροκόπημα” προς τον Αλέξη Τσίπρα “από τη δημοκρατική αντιπολίτευση” γράφει το πρωτοσέλιδο του “(νεο)Φιλελεύθερου”, εικονογραφώντας επιλεκτικά και στοχευμένα με τα πρόσωπα του Κυρ. Μητσοτάκη, της Φώφης Γεννηματά και του Δημήτρη Κουτσούμπα. 
Απών από τη “δημοκρατική αντιπολίτευση” ο Σταύρος Θεοδωράκης και το κόμμα του και εμφατικά παρόν το ΚΚΕ, για το οποίο ο “(νεο)Φιλελεύθερος” δεν κρύβει την όψιμη εκτίμησή του. 
Κι αν στον Περισσό μπορεί να αντιμετωπίζουν με θυμηδία τις εικαστικές ακροβασίες στο πρωτοσέλιδο του “(νεο)Φιλελεύθερου”, είναι απορίας άξιος ο τρόπος με τον οποίο το επιτελείο του Σταύρου Θεοδωράκη θα αντιμετωπίσει το δεύτερο κατά σειρά, αλλά περισσότερο ύπουλο “χτύπημα” που δέχτηκε από το στρατόπεδο του ακραίου νεοφιλευθερισμού.
Είναι πολλές οι αφορμές που ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει δώσει εσχάτως με τις ηχηρές διαφοροποιήσεις του από τον ακραίο συντηρητισμό της Ν.Δ. και την ελαστικότητα των δημοκρατικών ανακλαστικών της Φώφης Γεννηματά, που πελαγοδρομεί μονίμως στα απόνερα της ρότας του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
Έχει ενοχλήσει πολλούς το τελευταίο διάστημα το Ποτάμι και του το δείχνουν. 
Είτε με την ευθεία απαξίωση από πλευράς Κυριάκου Μητσοτάκη είτε με τον οκτάστηλο εξοστρακισμό του από τη “δημοκρατική αντιπολίτευση” που αντιμάχεται σθεναρά και συντεταγμένα το “αυταρχικό καθεστώς Τσίπρα”.
Ξεγραμμένο τον θεωρούν πλέον τον Σταύρο Θεοδωράκη η Πειραιώς και οι επικοινωνιακές απολήξεις της και του το λένε κατάμουτρα, διαγράφοντάς τον από τον χάρτη των υπαρκτών και των δυνητικών συμμάχων τους στη μάχη για τη δεξιά παλινόρθωση και την επικράτηση του νεοφιλευθερισμού.
 Αναζητώντας μόνο ευκαιριακούς “Φωτήλες” στα εναπομείναντα αποθέματα του Ποταμιού, η μια φορά κι έναν καιρό φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία κόβει απαξιωτικά κάθε γέφυρα επικοινωνίας με τον χώρο της Κεντροαριστεράς και στρίβει το τιμόνι τόσο δεξιά, με αποτέλεσμα να κατευθύνεται ολοταχώς στα βράχια της Ακροδεξιάς. 
Στην πορεία αυτή προφανώς και περισσεύουν κόμματα και πολιτικοί που δεν εμφανίζονται πρόθυμοι να ακολουθήσουν την επικίνδυνη ρότα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ίσως αυτό να αποδειχτεί σωτήριο για όσους δεν συμμετέχουν στη “δημοκρατική αντιπολίτευση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου