Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Όταν η «Αυγή» ενοχλεί















 




 https://left.gr/news/otan-i-aygi-enohlei

Ενοχλήθηκαν τα «Νέα» και ο «Φιλελεύθερος» με το πρωτοσέλιδο της σαββατιάτικης «Αυγής», που ξεσκέπαζε την επιχείρηση αποσιώπησης των δηλώσεων Γιούνκερ. Μας κατηγόρησαν για «γκεμπελισμό», μας αποκάλεσαν «νεοσταλινικούς» και μας δήλωσαν υπερήφανα ότι δεν έχουμε δικαίωμα να τους υποδεικνύουμε ποια θέματα θα προβάλλουν και πώς θα τα ιεραρχούν.
Είναι προφανές ότι δεν μας ενδιαφέρει να υποδείξουμε στα «Νέα» και στον «Φιλελεύθερο» τη θεματολογία τους. Αυτή άλλωστε τους την υποδεικνύουν άλλοι. Εμείς απλώς επισημάναμε ότι υποβάθμισαν όσο μπορούσαν τις δηλώσεις Γιούνκερ. Και το έκαναν γιατί δεν τους άρεσαν τα όσα είπε ο επικεφαλής της Ε.Ε. για την καθαρή έξοδο και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ο τρόπος που χειρίστηκαν, λοιπόν, τη σχετική ειδησεογραφία οδηγεί σε ξεκάθαρα πολιτικά συμπεράσματα και αυτά τα συμπεράσματα, όπως είχαμε υποχρέωση, αναδείξαμε. Μπορούσαν, αν ήθελαν, να απαντήσουν και αυτοί σε πολιτικό επίπεδο. Αλλά τους είναι πιο εύκολο να μας πουν νεοσταλινικούς.
Εμείς θα επιμείνουμε στην καθαρή πολιτική αντιπαράθεση, η οποία είναι ουσιαστικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας. Αν τους αρέσει. Αν δεν τους αρέσει, ας σκεφτούν, τουλάχιστον, μερικούς πιο ευφάνταστους χαρακτηρισμούς. Είναι βέβαιο ότι θα τους χρειαστούν.
Κάτι ακόμα: Στα «Νέα» κάποιος κύριος ονόματι Παπαχρήστος χαρακτηρίζει την «Αυγή» «παραπαίουσα». Θα συνιστούσαμε λιγότερη αλαζονεία. Η δική μας εφημερίδα ανήκει στους αναγνώστες της. Ούτε «δάνεια με αέρα» έχει πάρει, ούτε σε μετοχικά κόλπα 57 εκατομμυρίων έχει εμπλακεί, ούτε ισχυρούς φίλους έχει να τη διασώζουν κάθε φορά που αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης. Για να μην υπεισέλθουμε στα θέματα της τρέχουσας ιδιοκτησίας και το βαρύνουμε περισσότερο...
Ας μην ανησυχούν λοιπόν. Η «Αυγή» πατάει πολύ γερά στα πόδια της. Και θα τη βρίσκουν μπροστά τους συνεχώς. Καλή καρδιά λοιπόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου