Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Ο Σάτυρος των media γράφει...











Καραμήτσος: Που τον βρήκε;

Προφανώς ρητορικό το ερώτημα.
Σιγά που δεν θα διέθετε στην Ελβετία τραπεζικό λογαριασμό ο συνέταιρος του Θέμου Αναστασιάδη (του "άπορου Ελβετού", όπως τον βάφτισε εσχάτως η "Μαύρη Λίστα"). Ούτε βεβαίως αποτελεί απαραίτητα αμάρτημα να έχει ένας συντάκτης ή ένας εκδότης λογαριασμό στο μεγαλύτερο πλυντήριο όλου του κόσμου.


Αλλά, η εφημερίδα τους να μην μας το παίζει και φιλολαϊκή εφημερίδα.

---

Το μπλαζέ ύφος κάποιων Συριζαίων



Εξαιρετικό το δευτεριάτικο άρθρο του Τάσσου Παππά στην "ΕφΣυν".

Πολύ σωστά τα χώνει στους επαγγελματίες πολιτικούς του "παλαιού συστήματος". Στους φίλους του κυρίου Πέτρου. Όλοι μαζί πρόλαβαν να... ξεβλαχεφτούν σε αντίθεση με τους άπλυτους και αδαείς που εμπιστεύτηκε ο τιποτένιος ελληνικός λαός.


Μια μικρή παρατήρηση μόνο σε αυτά που αναφέρει ο αξιότιμος συνάδελφος: "Το μπλαζέ ύφος των επαγγελματιών πολιτικών, των παιδιών της αστικής τάξης με τα ντοκτορά στην οικονομία και στην διοίκηση επιχειρήσεων" το απέκτησαν και το αντέγραψαν αρκετοί κυβερνητικοί. Και το απέκτησαν πάρα πολύ γρήγορα.
Μόνο που δεν τους πάει καθόλου.
---
κ. Κρέτσο: Εξαιρέστε το "Πρώτο Θέμα"



Καθώς και τον "Φιλελεύθερο" ο εκδότης του οποίου είναι ενάντια σε κάθε τι δημόσιο και κρατικό.

Τα αυτονόητα σας λέει ο "Σάτυρος". Προσέξτε πάρα πολύ τα κριτήρια της διάθεσης των 15 εκατομμυρίων ευρώ σε εφημερίδες και site. Η γενική κατεύθυνση της πολιτικής σας επιλογής είναι ορθή και χρήσιμη. Άλλωστε έχουν προηγηθεί στην κατεύθυνση αυτή της στήριξης του Τύπου μεγάλες χώρες της Ε.Ε. 


Όμως, προσέξτε την παγίδα των media shop και της διαπλεκόμενης διαφημιστικής αγοράς. Από την στιγμή που ακόμα δεν έχετε επιβάλλει το barcode στις εφημερίδες, μην σας παρασύρουν στο "τα περισσότερα λεφτά στις μεγάλες κυκλοφορίες". 

Γιατί τότε θα τα πάρουν τα media του κουμπάρου τον οποίο καταγγέλλετε πλέον σχεδόν κάθε μέρα. Θα χρηματοδοτήσετε τον Μαρινάκη και τον Αλαφούζο με άλλα λόγια. 
Τους εκδότες του "μαύρου μετώπου". 
Το "Πρώτο Θέμα" δεν χρειάζεται κρατική ενίσχυση. Ο κομιστής χρηματοδοτείται από την offshore που χρηματοδοτεί την κυρία Μαρέβα.
---
Ο διαχρονικός Καλφαγιάννης...



...και ο νεόκοπος στην ΕΡΤ "Βασίλης Τερλέγκας". 

Αυτοί κάνουν κουμάντο. Η πασοκική φράξια της Αγίας Παρασκευής μαζί με τους... γαλαζοροζ κυβερνητικούς. Μάλλον πρόβα αποτελεί αυτό που γίνεται στην ΕΡΤ. Για το πως θα πλησιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πως θα το παντρέψει με το κάτι από αριστερά και από καραμανλική δεξιά. Δεν χρειάζεται να πει ο "Σάτυρος" κάτι άλλο. Πολλά είπε. Διαβάστε καλύτερα τι λέει στο facebook o Νίκος Μιχαλίτσης, γενικός διευθυντής Τεχνολογίας της ΕΡΤ, για αυτούς: 


"Προσωπικά, προειδοποίησα τα μέλη του Δ.Σ. και ενημέρωσα τους εργαζομένους, ως όφειλα, για.. την προχειρότητα και τους κινδύνους του αναχρονιστικού αυτού πονήματος. Δεν εισακούστηκα... Για την ιστορία και τις ευθύνες: "Επιστημονικοί" σύμβουλοι και εισηγητές: Παναγιώτης Καλφαγιάννης (πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ), Βαγγέλης Λουριδάς (γενικός διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών)".
Εδώ είναι Ελλάδα. Τίποτα δεν αλλάζει. Ούτε με τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝ.ΕΛ.
---
"δημοκρατία":

Τα έσπασε οριστικά με τη Ν.Δ.


Το άρθρο του εκδότη της δεν επιδέχεται παρερμηνειών. 

Γράφει στην εφημερίδα του ο Γιάννης Φιλιππάκης: "Η σημερινή επικοινωνιακή ομάδα της Ν.Δ. απαρτίζεται, μεταξύ άλλων, από πρώην διευθυντές γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, από πρώην κρατικοδίαιτους δημοσιογράφους, από «ντουντούκες» της διαπλοκής προερχόμενες από την ΠΑΣΠ και από άλλα νέα στελέχη, που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους. 


Η σημερινή ηγεσία της N.Δ., όχι μόνο δεν αντέχει την κριτική, αλλά απαιτεί να τη… λιβανίζουμε σε καθημερινή βάση! Εδώ, αξίζει να σας αποκαλύψουμε ότι πριν από λίγο καιρό επιχειρήθηκε, σε επίπεδο κορυφής, ωμή παρέμβαση (!) στο πώς θα συνεχίσει να εκφράζει η εφημερίδα τις απόψεις της. Μετά την ηχηρή άρνησή μας να αποδεχτούμε οποιαδήποτε προσπάθεια λογοκρισίας, μπήκε σε εφαρμογή νέο σχέδιο! ‘Ετσι, κατεβλήθησαν προσπάθειες εξόντωσής μας και απόλυτου ελέγχου του παραταξιακού Τύπου με την έκδοση δύο νέων ημερήσιων εφημερίδων. 

Προς μεγάλη απογοήτευση της παρέας που ηγείται σήμερα της Ν.Δ., η μεν πρώτη, παρά την τεράστια οικονομική υποστήριξη που είχε, κατέβασε ρολά, η δε δεύτερη έχει κυκλοφορία που δεν επαρκεί ούτε για την πληρωμή του χαρτιού της"... 
Μήπως εννοεί την "Ελευθερία του Τύπου" και τον "Φιλελεύθερο";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου