Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Περί άγνοιας... Αν εμπιστευτούμε τον Πλάτωνα, τότε θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η άγνοια είναι η αιτία των κακών στους ανθρώπους




 



 Αν εμπιστευτούμε τον Πλάτωνα, τότε θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η άγνοια είναι η αιτία των κακών στους ανθρώπους. Είτε λόγω έλλειψης γνώσης είτε λόγω έλλειψης πληροφόρησης, η άγνοια αποτελεί πηγή κινδύνων, παρερμηνειών και στρεβλώσεων που μόνο θετικά αποτελέσματα δεν παράγει. 

Τα παραδείγματα των τελευταίων εικοσιτετράωρων πολλά. Το ένα δε να συναγωνίζεται σε γελοιότητα το άλλο. Από πού να ξεκινήσεις και πού να τελειώσεις.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τον βουλευτή του Ποταμιού Γ. Μαυρωτά, ο οποίος, εν αγνοία διατελώντας, επεχείρησε να παρουσιάσει, με δήθεν αποκαλυπτικό τρόπο, τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ως μέγα ευεργέτη της κ. Μπαζιάνα στην ακαδημαϊκή της καριέρα. 
Αγνοώντας έναν νόμο του 2011, ο κ. Μαυρωτάς διεκδίκησε το πεντάλεπτο της αντιπολιτευτικής του δημοσιότητας με αποτέλεσμα να κερδίσει τον τίτλο του λασπολόγου της ημέρας. 
Στη συνέχεια τη σκυτάλη της άγνοιας πήρε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Παναγιώταρος που, θεωρώντας πως έπιασε “αντεθνικό” λαβράκι σε μια ορκωμοσία νεοσυλλέκτων στην Ξάνθη, τράβηξε μια ξεγυρισμένη ερώτηση στη Βουλή για το “σκάνδαλο” των άθεων φαντάρων που η κυβέρνηση τους επιτρέπει να δίνουν πολιτικό όρκο. 
Αγνοώντας και αυτός ότι η πάγια διαταγή «περί ορκωμοσίας νεοσυλλέκτων χριστιανών - αλλόθρησκων – άθεων - μη αναγνωρισμένου θρησκεύματος» του Γενικού Επιτελείου Στρατού προβλέπει την ξεχωριστή ορκωμοσία για αρκετές περιπτώσεις πεποιθήσεων από το 2007, κατάφερε με τη σειρά να κερδίσει τον τίτλο του γκαφατζή της ημέρας.
Το τρίτο και “καλύτερο” παράδειγμα άγνοιας πάντως ήρθε από τα συνήθως αδιάβαστα δελτία Τύπου του Λιμενικού Σώματος. 
Εκεί, λοιπόν, διαβάσαμε για τη σύλληψη στο λιμάνι της Σούδας ενός πολίτη επειδή είχε στις αποσκευές του σαπούνια και αλεύρι κάνναβης. Εδώ η άγνοια παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς μιλάμε για τη δικαστική περιπέτεια στην οποία μπήκε ένας εκ των ιδρυτών της ΚΟΙΝΣΕΠ Kannabio, καθώς οι άνδρες του Λιμενικού αλλά και ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος τους αγνοούν την από τον Απρίλιο του 2016 υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που ρυθμίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την καλλιέργεια της κλωστικής ή βιομηχανικής κάνναβης στη χώρα μας, αποποινικοποιώντας μια σειρά παραγώγων του συγκεκριμένου φυτού. 
Η ειρωνεία είναι πως για τα καθ’ όλα νόμιμα προϊόντα της συγκεκριμένης ΚΟΙΝΣΕΠ είχε πληροφορηθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια των εγκαινίων της 1ης Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου