Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Αξιωματική αντιπολίτευση για μηδενισμό...










 


 
 




 Με τις εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα και  θέματα (διεθνώς και εσωτερικά) να τρέχουν σε ρυθμούς καταιγιστικούς, οι συμπολίτες μας κυριολεκτικά βομβαρδίζονται από αντιπολιτευτικές κορώνες και τακτικές που μάλλον «ποδοσφαιρικά» κυνηγάνε τον... μηδενισμό.
Είναι απόλυτα προφανής η δυστοκία πολιτικού χειρισμού από την αξιωματική αντιπολίτευση (και όχι μόνο) του σκανδάλου της Novartis ακριβώς γιατί οι αποσιωπήσεις, οι μισές κουβέντες, το μπαράζ μηνύσεων (μόνο μηνύσεις στο προεδρείο της Βουλής δεν έγιναν ώς τώρα...) και η παρατεταμένη απουσία εξηγήσεων - απαντήσεων σε όσα νέα υλικά παρουσιάζονται στην Προκαταρκτική Επιτροπή είναι δηλωτικά της εμπλοκής και των ευθυνών.
Η εκκωφαντική σιωπή του πρώην πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, οι όψιμες «διευκρινίσεις» του κ. Στουρνάρα, οι αντιπολιτευτικές ακροβασίες της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. και οι υπερατλαντικές κορώνες του κ. Μητσοτάκη αποτυπώνουν τις εγγενείς δυσκολίες και τα βαρίδια που κουβαλά η αξιωματική αντιπολίτευση, που εναγωνίως ψάχνει για αποκούμπι πολιτικής διαφυγής μπροστά στη σταδιακή καταγραφή αναστροφής της οικονομικής πορείας της χώρας μας.
Από την ώρα που -προ πολλού- κατέρρευσε η μονότονη προπαγάνδα της Ν.Δ. ότι «όπου να 'ναι τελειώνει η κυβέρνηση και ερχόμαστε», τώρα στην -ούτως ή άλλως μακρά- αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές το 2019 γεμίζει το αντιπολιτευτικό καλάθι της με ό,τι να 'ναι, όπως να 'ναι αντιπολίτευση, περίπου «διά πάσαν νόσον».
Ενοχλεί αφάνταστα μια κυβέρνηση της Αριστεράς, που με ελλείμματα και συμβιβασμούς, με θυσίες του κόσμου αλλά και δεδομένα αποτελέσματα, οδηγεί στο τέλος των Μνημονίων και προετοιμάζεται για την επόμενη φάση.
Φαίνεται ότι το αλησμόνο «0+0» του τότε πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη η σημερινή ηγεσία της Ν.Δ. το επαναφέρει, θα λέγαμε επί τα χείρω καταφεύγοντας σε μια ισοπεδωτική, μηδενιστική διαρκή προσπάθεια (με πολλούς πρόθυμους μιντιακούς υπηρέτες) μεταβαλλόμενη ουσιαστικά σε καταγέλαστη αναπαλαίωση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου