Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Η ΝΔ λέει «η ακροδεξιά είμαι εγώ» στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής










Πολιτική και στρατηγική επιλογή της ΝΔ είναι να μην αφήσει χώρο στην «δεξιά πολυκατοικία», λέει «η ακροδεξιά είμαι εγώ» με ένα κρεσέντο σκοταδισμού σε όλα τα μέτωπα, από τον... εκδορέα Άδωνι ως τον Σαμαρά που αφού τήρησε την εθνική θέση για το «Μακεδονικό» ως πρωθυπουργός, αμέσως μετά... «βγήκε στα σκαλάκια», είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Το κρεσέντο σκοταδισμού από τη Νέα Δημοκρατία σε όλα τα μέτωπα το τελευταίο διάστημα, «είναι μία πολιτική και στρατηγική επιλογή της ΝΔ», που στοχεύει στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, κάτι «σαφές και από την αναδίπλωση στο "Μακεδονικό", όπου υιοθετήθηκε η γραμμή Σαμαρά-Άδωνι Γεωργιάδη», είπε ο κ. Ξυδάκης.
Για τον κ. Γεωργιάδη, σημείωσε, αυτή η «γραμμή είναι συνεπής σε αυτό που λέει εδώ και χρόνια, αυτό πουλάει».
Για τον κ. Σαμαρά, δεν είναι έκπληξη, αλλά επίδειξη μίας βαθιά υποκριτικής στάσης, διότι στην πρωθυπουργία του, στο "Μακεδονικό" είχε άλλη θέση επισήμως, ήταν η λεγόμενη εθνική θέση για σύνθετη ονομασία erga omnes κτλ. διατυπωμένη διά του αρμόδιου υπουργού Εξωτερικών κ. Βενιζέλου και μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής και στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ», θύμισε ο κ. Ξυδάκης. 

«Μόλις έφυγε από πρωθυπουργός, βρέθηκε στα σκαλάκια πάλι, όπως το 1992. 
Αυτό είναι εντυπωσιακό, δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με έναν πολιτικό με συνέπεια λόγων και πράξεων, αλλά με έναν κορυφαίο πολιτειακό παράγοντα, που ενώ όταν είναι πρωθυπουργός, έχει συγκεκριμένη πολιτική διαμορφωμένη ήδη, την τηρεί (ποτέ ρητά, διακηρυγμένα δεν την αλλάζει) και κατόπιν...».
Όπως σημείωσε, «στη ΝΔ βλέπουμε πράγματι σε όλα τα πεδία μία διαρκή επίκληση στο "Μακεδονικό" και τη στροφή που έγινε μέσα σε μία-δύο εβδομάδες, τη διαρκή επίκληση -συχνά με χονδροειδείς γκάφες- ενός κύματος ανομίας και βίας, την επίκληση σε πολλά θέματα που άπτονται κοινωνικών και ιδεολογικών συμπεριφορών. 

Αυτή θα είναι η στρατηγική της, δεν θέλει να αφήσει χώρο στην δεξιά πολυκατοικία για ακροδεξιά. "Η Ακροδεξιά είμαι εγώ", αυτό λέει. 
Τώρα το πώς θα την εξυπηρετήσει, σε δεύτερο χρόνο θα το δούμε. Αλλά θα πρέπει να ανησυχήσει συνολικά τους Έλληνες πολίτες, διότι δεν είναι απλώς συντηρητικοποίηση του πολιτικού λόγου και της πολιτικής ζωής, είναι πολύ χειρότερο πράγμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου