Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

... ο Σάτυρος των media γράφει...Δεύτερο σφάλμα του "καφετζή" Δύο καραμπινάτες αστοχίες σε ισάριθμα φύλλα













Την προ-προηγούμενη εβδομάδα ο Γιάννης Κουρτάκης έγραψε ότι ο νεόκοπος έμπορος όπλων και άλλοτε διερμηνέας της Hochtief, Κρίστιαν Χατζημηνάς, ήταν γραμματέας και στενός συνεργάτης του Λαλιώτη. Μάλλον, τον ενόχλησε τον "καφετζή" του Μητσοτάκη, η παρέμβασή του υπέρ της επιστροφής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις παρακαταθήκες του Ανδρέα και η κριτική του Λαλιώτη στην συμπόρευση με την Δεξιά. Εξαναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη. 


Την προηγούμενη εβδομάδα έγραφε μετά βεβαιότητος ότι ο Αλέξης άμεσα ανασχηματίζει την κυβέρνηση και μιλούσε για "προβλήματα με τον Τσακαλώτο". Τελικώς, ούτε ο Φλαμπουράρης έριξε ονόματα στην δημοσιότητα, ούτε ο Αλέξης έκανε ανασχηματισμό.



Δύο στα δύο. 

---
Τα fake news στο στόχαστρο της Ε.Ε.



Την αντιμετώπιση των fake news στο διαδίκτυο σχεδιάζει η Κομισιόν.



Τη δημιουργία ομάδας εμπειρογνωμόνων για την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων το φθινόπωρο, ανακοίνωσε η νέα Επίτροπος της Ε.Ε. για την ψηφιακή τεχνολογία, Μαρίγια Γκάμπριελ.



«Είναι πρόωρο να μιλάμε για νομοθεσία», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Γκάμπριελ. Προς το παρόν, σχεδιάζει μια δημόσια διαβούλευση και τη δημιουργία ομάδας εξωτερικών εμπειρογνωμόνων, που θα μπορεί να την συμβουλεύει σχετικά με την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων. Η ίδια πάντως, σημείωσε ότι οι on line πλατφόρμες «έχουν καθήκον να φροντίζουν». Στην πραγματικότητα αυτό αφορά κυρίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, που θα πρέπει να αναλάβουν ευθύνη για να ελέγξουν τι μεταδίδουν οι χρήστες τους.



Διότι, καλή η καταπολέμηση των fake news και των hoaxes, όμως ο κίνδυνος της λογοκρισίας και του περιορισμού της ελευθερίας της γνώμης καραδοκεί σε κάθε σχετικό νομοθέτημα.

---
Πόσο... αξίζει η δημοσιογραφία



Διεθνή δημοσιογραφικό διαγωνισμό με θέμα τη μετανάστευση, συνδιοργανώνουν τέσσερεις διεθνείς εργοδοτικές και εργατικές ομοσπονδίες και τρεις διεθνείς οργανισμοί.



Για να βρουν τέσσερα δημοσιεύματα ή ολιγόλεπτα βίντεο ή φωτογραφίες, προκειμένου να επιβραβεύσουν την καλύτερη δημοσιογραφική κάλυψη με θέμα τη μετανάστευση, στην Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών, τον Δεκέμβριο. Λοιπόν, όλοι αυτοί, επτά διεθνείς οργανισμοί, βραβεύουν το κάθε έργο με το... αστρονομικό ποσό των 1.000 δολαρίων. Σημειωτέον, το δολάριο πέφτει: αν μιλάμε για ευρώ, πέφτουμε στα 800! 



Καταξοδεύτηκαν οι διεθνείς οργανισμοί! Διότι το ύψος του βραβείου δείχνει -σε ένα βαθμό τουλάχιστον- και την αξία που έχει, για όλους τους καλοπληρωμένους των διεθνών οργανισμών, η δημοσιογραφική δουλειά και η έρευνα. 



(Για την ιστορία, τον διαγωνισμό συνδιοργανώνουν: η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO), η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ), η Διεθνής Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Σωματείων (ITUC), η Διεθνής Οργάνωση Εργοδοτών (IOE). Επίσης, το γραφείο Ύπατου Αρμοστή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OHCHR), το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Κέντρο Αλληλεγγύης και το Φόρουμ Ίσων Ευκαιριών των Μεταναστών στην Ασία).

---
Ο Καρπετόπουλος στην ΕΡΤ



Συστημική και στα αθλητικά η "αριστερή ΕΡΤ". 



Τρύπωσε στο κρατικό μαγαζί μόλις τελείωσε η συνεργασία του με την Nova ή απλώς η εμφάνιση του στην εκπομπή για την κλήρωση του Champions League αποτέλεσε ένα μεμονωμένο "τυχαίο" περιστατικό. Κάτι μου λέει πως όχι. Πως αποτελεί πρελούδιο "μεταγραφής" του Καρπετόπουλου στην ΕΡΤ. 



Ο "Σάτυρος" δεν έχει τίποτα με τον Αντώνη (ο έτερος Αντώνης πήρε άλλο δρόμο). Όμως, υπάρχουν τόσοι έγκυροι αθλητικογράφοι και ικανότατοι στα ποδοσφαιρικά. Παλαιότεροι και νεότεροι. Η ΕΡΤ σε αυτούς δεν όφειλε να δίνει βήμα; Και για την ΕΡΤ θα ήταν πολύ καλό. 



Ο τηλεθεατής ψάχνει νέα πρόσωπα. Ακόμα και στην αθλητική δημοσιογραφία. 

---
Ο Μπάμπης ή ο Άρης;


Για εκπρόσωπο Τύπου ψάχνει η ΝΔ, λέει, από τον χώρο των media. Κάποιος τους είπε ότι οι δημοσιογράφοι τα λένε ..τσεκουράτα. Ακούγεται, λέει, το όνομα του Άρη Πορτοσάλτε από τον ΣΚΑΪ για τη θέση, όμως νεώτερες πληροφορίες προκρίνουν τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, μέχρι πρότινος στον Βήμα FM. Παιδιά, μην το πολυψάχνετε, καλοί είναι και οι δύο, για αξιωματική αντιπολίτευση... ---
fmvoice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου