Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Η ασέβεια Μητσοτάκη προς τους Κρητικούς και κυρίως τα θύματα του αμαρτωλού ΒΟΑΚ...









http://www.candianews.gr/2017/09/01/i-asevia-mitsotaki-pros-tous-kritikous-ke-kyrios-ta-thymata-tou-amartolou-voak/

Σαν τον δολοφόνο που επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος για να συλλυπηθεί και να προτείνει μέτρα ώστε να μην ξαναγίνει έγκλημα...


Θα μπορούσε να είναι ένα κακόγουστο αστείο, αν δεν ήταν μια προσβολή στη συλλογική μνήμη αλλά κυρίως προς του ανθρώπους καθημερινά χάνονται στον αιματοβαμμένο Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης: ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί σήμερα το απόγευμα σύσκεψη στο Ηράκλειο για τα τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους της Κρήτης, και κυρίως στον ΒΟΑΚ.

Θα μπορούσε να είναι αστείο, ακόμα και κακόγουστο, καθώς δεκαετίες ολόκληρες το σύστημα και το κόμμα που εκπροσωπεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέχασε τον ΒΟΑΚ, έπαιξε με τις ζωές ανθρώπων, σύνδεσε την πολιτική του στο νησί με τις λαμογιές γύρω από το έργο αυτό, και σήμερα εκείνος θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι έρχεται από "παρθενογένεση" και να μας υποσχεθεί ότι όταν και αν θα γίνει πρωθυπουργός, θα φτιάξει τον ΒΟΑΚ και δε θα σκοτώνονται δεκάδες άνθρωποι κάθε χρόνο...

Όμως- κι εκεί είναι η ασέβεια και η προσβολή, κυρίως στη μνήμη των θυμάτων και των οικογενειών τους- το θέμα δε σχετίζεται μόνο με την ασυνέπεια πολιτικής δεκαετιών, ούτε καν μόνο με τη διαπλοκή. 
Σχετίζεται με τις χαμένες ζωές πολλών εκατοντάδων ανθρώπων, όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν πατάει, λοιπόν, μόνο στη γνωστή αντίληψη όλων των "από κούνια κυβερνητών" του τόπου, ότι δεν υπάρχουν πολίτες παρά μόνο ψηφοφόροι οι οποίοι είτε επειδή πρέπει είτε επειδή είναι "νομοτέλεια", ξεχνούν και εξαγνίζουν τους υπεύθυνους. 
Διαπράττει κάτι ακόμα χειρότερο, με το να ασεβεί στη μνήμη των ανθρώπων, ερχόμενος να τάξει, χωρίς να εξηγεί πώς και γιατί τόσα χρόνια το κόμμα του και το ΠΑΣΟΚ, το σύστημά που εκπροσωπεί (και εκπροσωπούν ή εκπροσώπησαν και πολλά άλλα μέλη της οικογένειάς του...)  διαμόρφωσε έναν ανθρωποφάγο δρόμο, με την έλλειψη πολιτικής, την αδιαφορία, το σύστημα της διαπλοκής...

Σαν τον δολοφόνο που επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος για να συλλυπηθεί και να προτείνει μέτρα ώστε να μην ξαναγίνει έγκλημα...

Απλά για να γνωρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ πριν εκστομίσει σήμερα λόγια παρθενογέννητου, ας θυμίσουμε μόνο μερικές από τις υποθέσεις που παρουσίασε το Candianews σε σχέση με τον αμαρτωλό ΒΟΑΚ:
-Από τα σχεδόν 300 χιλιόμετρα του ΒΟΑΚ τα τελευταία 40 χρόνια προχώρησαν μόνο τα 110 χιλιόμετρα, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων που έχουν δημοπρατηθεί αλλά δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί. 
Άγνωστο πόσο χρήμα έχει σπαταληθεί αυτά τα 40 χρόνια.
 Κυρίως, απροσδιόριστος ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους ακριβώς λόγω αυτών των παραλείψεων του κράτους και των εκπροσώπων του.
-Σ' ένα κρίσιμο τμήμα του ΒΟΑΚ, το Γούρνες - Χερσόνησος, η δημοπρασία έγινε, εγκαταστάθηκε ο εργολάβος, αλλά χωρίς να υπάρχει οριστική μελέτη! Μάλλον παγκόσμια πρωτοτυπία, η μελέτη να οριστικοποιηθεί μετά την εγκατάσταση του κατασκευαστή...
- Η γέφυρα Χαμεζιου είναι ένα έργο συνολικά ένα έργο 841 μέτρων. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αν και κατασκευάζεται από τα μέσα της δεκαετίας του 2000. Έχουν ήδη δαπανηθεί 10,5 εκατομμύρια ευρώ και χρειάζονται άλλα 4 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση των κατασκευαστικών προβλημάτων και άλλα 2 εκατ. για το υπόλοιπο έργο! 
Συνολικά, δηλαδή, η γέφυρα των 841 μέτρων θα χρειαστούν 16,5 εκατ. ευρώ - τα 4 για αποκατάσταση των προβλημάτων στην κατασκευή- για να ολοκληρωθεί και πολύ περισσότερα από 10 χρόνια!
Candiot
Δείτε ακόμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου