Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

«Τον ΕΝΦΙΑ τον δημιούργησαν άλλες πολιτικές δυνάμεις και πολιτικοί και εμείς προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα.Η απομόνωση μίας μόνο φράσης από τη συζήτηση για τον ΕΝΦΙΑ είναι δημοσιογραφική αλητεία » δήλωσε ο τ. αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, στο κανάλι Κόντρα 24


Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για τον ΕΝΦΙΑ, αφού επανειλημμένα ο κ. Αλεξιάδης ρώτησε ποια είναι η θέση των δύο κομμάτων που φέρουν την πατρότητα του φόρου και δεν πήρε απάντηση, υπογράμμισε ότι «συγκεκριμένα κόμματα αύξησαν τους φόρους στην περιουσία από τα 600 εκ. που ήταν ως το 2010, στα 3,4 δις που βεβαιώνει ο ΕΝΦΙΑ».
«Τον ΕΝΦΙΑ τον κληρονομήσαμε. Προσπαθήσαμε να τον κάνουμε πιο δίκαιο και αναλογικό και να τον μειώσουμε. Ο ΕΝΦΙΑ του 2017 είναι μειωμένος κατά 97 εκ. σε σχέση με το 2015 που τον κληρονομήσαμε» είπε ο κ. Αλεξιάδης αποδεχόμενος ότι  η κυβέρνηση δεν κατάφερε ως σήμερα να αλλάξει «δομικά το φόρο περιουσίας».
Ειδικότερα αναφέρθηκε «στην προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης που επαναφέρουν κάποιοι ακριβώς επειδή δεν έχουν κάτι άλλο να πουν» και διευκρίνισε: «τότε όμως επίσης λέγαμε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπάρχει ένας φόρος στην ακίνητη περιουσία που να φορολογεί το σύνολο της περιουσίας».

Η απομόνωση μίας μόνο φράσης από τη συζήτηση για τον ΕΝΦΙΑ είναι "δημοσιογραφική αλητεία"

Κατηγόρησε μερίδα των ΜΜΕ για «δημοσιογραφική αλητεία» εις βάρος του καθώς αποκόπηκε η δήλωσή του από την ερώτηση του δημοσιογράφου και παρουσιάστηκε ξεκομμένη από τη συζήτηση, επειδή «έδενε» στο ρεπορτάζ.
Συγκεκριμένα εξήγησε ότι  αυτό που εννοούσε ήταν ότι «δεν μπορούμε το 2017 (και από ότι βλέπω θα πάμε και στο 2018, 2019) να πηγαίνουμε με επιχειρήματα του 2015, 2016, 2017. Προσωπικά το έχω απαντήσει χιλιάδες φορές» και χαρακτηριστικά συμπλήρωσε «Δεν είναι περσινά ξινά σταφύλια, αλλά προπέρσινα».
Προσθέτοντας ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ «δεν κάνουν αντιπολίτευση για το τώρα αλλά για το τι έλεγε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνώντας την εκλογική μάχη του 2015».
Τέλος, άσκησε κριτική σε μερίδα των ΜΜΕ που δυστυχώς «έχει προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες και αποκρύπτουν τις όποιες θετικές ειδήσεις. Μεγάλο μέρος των ΜΜΕ θέλει με μεγάλη αγωνία να επανέλθει το παλιό σύστημα εξουσίας. Θέλουν να επανέλθουν τα κόμματα και οι πολιτικοί που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση και κάνουν κριτική σε μας που προσπαθούμε να τη βγάλουμε».
Κατ. Μπρέγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου