Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Α λα καρτ οι «ευαισθησίες» της ΝΔ για τη Δικαιοσύνη και την Eλευθερία του Τύπου


http://www.stokokkino.gr/article/1000000000060591/A-la-kart-oi-euaisthisies-tis-ND-gia-ti-Dikaiosuni-kai-tin-Eleutheria-tou-Tupou

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είπε ότι «είναι κάθε λέξη του Συντάγματος», αλλά δεν είπε πως «ό,τι δεν τον βολεύει θα το καταργεί». Κικίλιας στο Twitter για το θέμα της Δικαιοσύνης (18-7-2017).
«Δεν πρόκειται να τους το επιτρέψουμε. Θα ενώσουμε όλους τους Έλληνες και θα θωρακίσουμε τη Δημοκρατία μας. Η Δικαιοσύνη θα παραμείνει το ύστατο καταφύγιο απέναντι σε κάθε κατάχρηση εξουσίας, από όπου κι αν προέρχεται». Κικίλιας κατά ΣΥΡΙΖΑ, στις 16 – 7 – 2017, επαναφέροντας (για εκατοστή φορά;) το αίτημα της ΝΔ για εκλογές.
«Πιστεύουμε ότι η υπόθεση Κοτζιά κατά της Athens Review of Books (ARB) εντάσσεται στην ευρύτερη τακτική ελέγχου και πίεσης των ΜΜΕ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Εμείς υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του Τύπου, ακόμη και αν είναι ενοχλητικός. Καλούμε τον κ. Κοτζιά να αναθεωρήσει την στάση του, αφού άλλωστε έχει δικαιωθεί ηθικά από το δικαστήριο». Κικίλιας, 25 – 7 – 2017 για την τρίτη (!) κατά σειρά καταδικαστική απόφαση της Δικαιοσύνης σε βάρος της έκδοσης ARB.
Ερώτημα: Αντιλαμβάνεται τι λέει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ή πάνω στον «αντιπολιτευτικό οίστρο» του, παρεκτρέπεται; Ενώ παραδέχεται, δηλαδή, ότι η Δικαιοσύνη έχει καταδικάσει τους υβριστές του Νίκου Κοτζιά, καλεί να μην εφαρμόζονται οι αποφάσεις της; Τότε, προς τι τα ηθικολογικά μηνύματά του περί σεβασμού της Δικαιοσύνης, οι αντιπολιτευτικοί τουϊτικοί «φιλιππικοί» κατά της κυβέρνησης περί χειραγώγησης της Δικαιοσύνης και οι όρκοι πίστης ότι η Νέα Δημοκρατία θα την προφυλάξει, προκειμένου να παραμείνει καταφύγιο απέναντι σε κάθε κατάχρηση εξουσίας;


Αλλού τους δεκάρικους λόγους περί σεβασμού της Δικαιοσύνης και, πολύ περισσότερο, της ελευθερίας του Τύπου. Εξάλλου, οι μνήμες από την «υπεράσπιση» της ελευθεροτυπίας εκ μέρους της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και την «παρέλαση» από τον Κορυδαλλό των διευθυντών όλων των μεγάλων εφημερίδων, δεν είναι και τόσο μακρινές.  Ο μόνος που δεν δικαιούται δια να ομιλεί γι’ αυτά, είναι η ΝΔ και οι πέριξ αυτήν δήθεν «εκσυγχρονιστές».
Γνωρίζουν, άραγε , εκεί στην Πειραιώς τα δημοσιεύματα σε βάρος του Νίκου Κοτζιά, τα οποία, όχι μόνον εκτρέπονταν της πολιτικής κριτικής και πολύ περισσότερο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αλλά αποτελούσαν λιβελογραφήματα, με φρασεολογία, χαρακτηρισμούς και ωμά ψεύδη που θα ζήλευαν ακόμα και οι «Γεωργαλάδες»; Ξέρουν ότι η προ μηνών απόφαση του Αρείου Πάγου (697/2017), είναι η τρίτη -κατά σειρά- καταδικαστική την τελευταία πενταετία;


Ειδικότερα, καταδικαστικές αποφάσεις έλαβαν το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το 2013, και το Εφετείο Αθηνών, το 2015. Αίφνης, λοιπόν, παρ’ ότι η ΝΔ κόπτεται για την προστασία της Δικαιοσύνης, συντάσσεται με όσους ανακάλυψαν «ακατανόητες» και «παράλογες» αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Άλλο να ασκούμε κριτική σε αποφάσεις της Δικαιοσύνης, κάτι που είναι απολύτως θεμιτό σε μια δημοκρατική κοινωνία, και άλλο να έχουμε α λα καρτ «ευαισθησίες» για την ανεξαρτησία και την ευθυκρισία της Δικαιοσύνης. Η ΝΔ, απλά, για μια ακόμη φορά αποδεικνύει την ανευθυνότητά της. Αν δεν είναι αυτό, τότε ας μαζέψει τον εκπρόσωπό της, κ.Κικίλια, ο οποίος, ειδικά στο ευαίσθητο θέμα της Δικαιοσύνης, δείχνει να αλλάζει θέσεις μέρα με την ημέρα, ανάλογα με τα μικροπολιτικά συμφέροντα της ΝΔ.


Σε τι, αλήθεια, καλεί η ΝΔ τον Νίκο Κοτζιά; Να δείξει ανωτερότητα και να μην ζητήσει την εφαρμογή των αποφάσεων των Δικαστηρίων; Άραγε, γιατί οι καταδικασθέντες δεν ζήτησαν από το Πρωτοδικείο κιόλας «συγγνώμη», για να τελειώνει εκεί η δικαστική διένεξη; Γιατί, ενώ τους είχε προταθεί ως λύση η «συγγνώμη», όχι μόνον δεν την ζήτησαν, αλλά συνέχισαν να υβρίζουν τα επόμενα χρόνια, παρ’ ότι είχαν φάει τις «καμπάνες» τους; 

Ακόμα και τώρα, συνεχίζουν το ίδιο βιολί, και, κλαίγοντας, δήθεν, πάνω από το χυμένο γάλα, καταγγέλλουν τον Ν. Κοτζιά ότι θέλει να κλείσει το περιοδικό των καταδικασθέντων για συκοφαντική δυσφήμηση. Όμως, αυτή η προκλητική στάση που τηρούν διαχρονικά, κάθε άλλο παρά διάθεση κατευνασμού και συνεννόησης δείχνει.Να σημειωθεί πως τα λιβελογραφήματα συνεχίστηκαν από το 2015 και εντεύθεν, όταν ο Ν. Κοτζιάς ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών. Τότε, μάλιστα, στην παλαιότερη λάσπη περί «μεταλλαγμένου τελάλη του Χόνεκερ», και στα ψεύδη ότι σπούδασε στην Ανατολική Γερμανία, ενώ άπαντες γνωρίζουν –και το ίδιο το Δικαστήριο το αναφέρει- ότι έχει σπουδάσει στην Δυτική, προσετέθησαν άλλα νεώτερα, χοντροειδή κατασκευάσματα χαλκείων του εξωτερικού και του εσωτερικού, με προφανή στόχο να δυσφημήσουν την ελληνική Διπλωματία διεθνώς.
Τώρα, εκεί στην Πειραιώς, παριστάνουν ότι δεν ήξεραν τίποτα για τον «φόνο»;


Είναι άξιοι της μοίρας τους και καταδικασμένοι να μείνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Dead men walking!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου