Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

«Νόμο και τάξη», «πνεύμα και ηθική» πουλά ο «Μπακαλόγατος»
































Ιστορίες πολιτικής διαστροφής σε εξέλιξη. Μετά την πραγματικότητα που αλλάζουν κατά βούληση οι επικοινωνιολόγοι της Ν.Δ. και οι αγαπητοί τους καναλάρχες, σειρά είχε η Ιστορία, την οποία βάναυσα θεώρησε χρέος του να κακοποιήσει εντός της Βουλής ο αρχηγός της, χρεώνοντας τη βία στην Αριστερά και καθαγιάζοντας τη Χ.Α. και την Ακροδεξιά για τα εγκλήματά της.
Της Κατερίνας Μπρέγιαννη
Ευτελίζοντας τους θεσμούς σε εργαλεία επικοινωνίας, η Ν.Δ. ζητά εξεταστικές για τηλεφωνήματα, προπέτασμα καπνού μπας και καλυφθεί η σωρεία σκανδάλων που χρεοκόπησαν τη χώρα. Το ΕΣΡ ξυπνά και επιχειρεί να διαφυλάξει τα τηλεοπτικά ήθη αναλλοίωτα, ενώ για κάθε Μπογδάνο που φεύγει χίλιοι έγκριτοι τρέχουν να καλύψουν το κενό κιτρινισμού και προπαγάνδας.
Νόμος και τάξη”, “πνεύμα και ηθική” πουλά ο “Μπακαλόγατος”, που παραμιλάει Εξάρχεια σε κάθε δυσκολία. Η οικονομία ανεβαίνει, ο τουρισμός το ίδιο, η ανεργία πέφτει, η ΕΡΤ έχει έσοδα και η Ν.Δ. αδιέξοδα... Που τα λύνει ακροδεξιοπατώντας...
Την επομένη των εμφυλιοπολεμικών εξάρσεων Μητσοτάκη στη Βουλή, συνεχίζουν οι βουλευτές του στα κανάλια. Κ. Καραγκούνης: «Τα περισσότερα θύματα στην Ελλάδα τα έχει υποστεί η Δεξιά». Μ. Βαρβιτσιώτης: «Αφήστε την πιπίλα της Αριστεράς... Τις αγιοποιήσεις» (ΑΝΤ1). Και ο Μπογδάνος ταυτίζει τον πρωθυπουργό με τους τρομοκράτες.

Κ. Μητσοτάκης: «Είναι η αλήθεια αυτή η θέση. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις οι οποίες δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα όλες έχουν ιδεολογικές αναφορές στον χώρο της άκρας, άκρας Αριστεράς». «Εγώ θα επέβαλλα τον νόμο» στα Εξάρχεια, «γιατί να υπάρχουν 30 - 40 καταλήψεις;» (Star).
Η αληθινή όμως δήλωση του στο “Politico” (που δεν έχει διαψεύσει) ήταν: «Η βία προέρχεται αποκλειστικά από την Αριστερά τα τελευταία χρόνια». Η διαστροφή της Ιστορίας, επιμολύνοντάς την με «αλήθειες» κατά το δοκούν, αποτελεί βάναυση προσβολή των θυμάτων της Ακροδεξιάς: Π. Φύσσας, Αλ. Γρηγορόπουλος, Ν. Τεμπονέρας, Μ. Καλτεζάς, Σ. Πέτρουλας, Σ. Ισιδωρόπουλος και δυστυχώς πλήθος άλλων. (Ακροδεξιά τρομοκρατία 1975 -1978,  Χρονολόγιο Φασιστικής Βίας 1990 - 2013)
Ο ένθερμος συνδικαλιστής της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκος δεν διέκοψε την τηλεοπτική συνδικαλιστική του δράση ούτε κατά τη στάση εργασίας των σωματείων των δημοσιογράφων και έδωσε το “παρών” σε απεργοσπαστική εκπομπή του ΣΚΑΪ από συναδελφική αλληλεγγύη στον αγώνα τους.
Θρηνώντας αγόγγυστα για την κοινωνία, και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας βγήκε σε απεργοσπαστική εκπομπή του ΣΚΑΪ να μαζέψει όπως - όπως τα απόνερα από τη θλίψη που σκορπά ο Κ. Μητσοτάκης στους βουλευτές του σε κάθε του τραγική εμφάνιση. Ώς και ο Ν. Μηταράκης παραδέχθηκε ότι «Ο κ. Τσίπρας είναι ένας πολύ καλός ομιλητής στη Βουλή» (ΕΡΤ)
«Σχολιάζουν αποφάσεις -και επιτίθενται σε δικαστές- χωρίς να καταλαβαίνουν τι λένε» ενοχλήθηκε ο Π. Τσίμας, από τις αντιδράσεις στην απόφαση του Άρειου Πάγου ότι «Δεν συνιστά βλαπτική μείωση η μη καταβολή του μισθού». Έχει διασφαλίσει τον μισθό του στον ΣΚΑΪ και για την επόμενη σεζόν να υποθέσω.
«Σίγουρα μετά τον Οκτώβριο οι εκλογές». Επιτέλους, προσδιόρισε τη νέα ημερομηνία ο κ. Κεδίκογλου για να μην το έχουμε άγχος μες το κατακαλόκαιρο και ο κ. Μπάμπης έβγαλε πρωθυπουργό μόνος του (ΣΚΑΪ).
Ο Μπογδάνος δεν φιμώνεται, η ελεύθερη αντικαθεστωτική φωνή λάσπης που εκτοξεύει δεν λογοκρίνεται. Είναι χρήσιμη στον πόλεμο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε ο Άδωνις, γι’ αυτό και ασίγαστη ακόμα και στη στάση εργασίας των ΜΜΕ. Άλλωστε, δημοσιογράφος δεν θεωρεί ούτε καν ο ίδιος ότι είναι.
Οι μαύρες οχιές δεν έπεσαν σε χειμερία νάρκη φέτος, οι τσούχτρες καραδοκούν, αλλά... «μην τσιμπάτε». Καλό καλοκαίρι σε όλη τη Σοβιετία, με ούριους ανέμους σε καταγάλανα νερά...
Από την επόμενη εβδομάδα η στήλη πάει διακοπές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου